Afty 11. mimi

12
27.10.05 17:07

Afty 11. mimi

Prosím o radu, moje 11. měsíční holčička chytla od staršího bráchy virovou střevní chřipku a má plnou pusinku aftů, tím pádem odmítá jíst i pít. Snažíme se do ni dostat tekutiny injekční stříkačkou, je to dost hrůza.
Pokud s tím máte někdo zkušenost a poradíte případně něco lepšího budu ráda. :?: Díky Horajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
27.10.05 18:01

Ahoj Horajdo,
u takhle malého dítka můžeš použít genciánku (fialku) a nebo zkus pomazat gelem na růst zoubků. Obojí by mělo mít slabé anestetikum a nemělo by to dítko bolet. Namaž jí to před jídlem, ať se zklidní. Pak by se mohla v klidu najíst. Je i mast na afty, ale je hormonální. Pro tak malé dítko nebude moc vhodná a je na recept.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.10.05 19:02

Genciánku i gel na zuby jsme vyzkoušeli. Ale odmítá úplně všechno, zkoušeli jsme lahvičku, hrníček s pítkem a tu stříkačku. Za celý den jsme do ní dostali cca 200 ml a to ještě 2× kakala. Pokud se v noci a zítra ráno nerozpije budeme muset asi do nemocnice.
Horajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.10.05 20:21

Horajdo,
kolik má těch aftů? A kolik váží? Co bere na tu střevní chřipku? Je taky možné, že nechce pít a jíst kvůli těm střevním problémům než aftům. Má teploty? Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
27.10.05 20:53

Horajdo, nám lékařka na afty doporučila Halset pastilky. Má se to sice cumlat, ale já jsem to holčičce drtila a pak jsem jí s tím vytřela pusinku. Ze začátku to zabralo, ale pak se nám afty vrátily. Holky tady mi poradily tinkturu - kapky Boraxglycerin. Míchají to v lékárně bez předpisu. Je to slaďounké a malá by to nejraděj pila =o))). To nám fakt pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
65
27.10.05 21:33

Horajdo,
Halset pastilky jsou určeny pro dospělé a děti od 6 let věku. Z důvodu nebezpečí spolknutí pastilky se nemá podávat dětem mladším 6 let. Z důvodu projímavého účinku sorbitolu může u dětí dojít k průjmu. Což neni zrovna ideální při střevní chřipce.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.05 21:41

Ahojky, mám sice starší dítě, ale je taktéž dobré podávat vitamín B, dostali jsme nutrolin B - sirup, za dva dny bylo po aftíkách. Samozřejmě jsme ještě potírali nějakou desinfekcí z lékárny. Jsou dobré i výplachy heřmánkem, ovšem u tvého dítěte si ty výplachy nedovedu moc představit. Zkus podávat heřmánkový čaj, třeba i po lžičkách. Držím pěstičky ať jste brzy ok. Martina

• Citovat
  • Upravit
12
28.10.05 15:47

Děkuji za rady. Malá má tu střevní chřipku 4. den. 1. den měla 2× průjem. 2. den 2× zvracela potom už nic, protože už vlastně nejedla a 3. den přestala pít. U doktorky jsme byli - doporučila genciánku + rozdrtit Bkomplex a dát do pití + laktobacilus. Malé dáváme pít násilím, ale měla jsem strach, že do ni dostaneme málo, tak jsme dnes byli ještě na pohotovosti. Doktor řekl, že dehydratovaná není a poslal nás domů, doporučil na výplach Tantum Verde. Trochu to pomohlo 1× se napila sama dobrovolně, teď už zase s donucením. Musíme vydržet, afty se hojí prý zhruba týden. Je to hrůza. :cry:
Horajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.10.05 17:34

Moje malá měla afty jednou a to v krku. Bylo jí asi 7měsíců. Genciánku jsem do ní dostávala po dudlíku, jinak to nešlo.
Co se doby trvání týče, mam velmi bohatou zkušenost s afty a opravdu trvají asi týden. Z toho cca 2-3 den to začíná bolet a to čím dál víc a vygraduje to kolem 3-5dne, pak už ta bolest relativně ustupuje. A na afty je ještě gel Mundisal. Hodně často se stává, že se roznesou po puse a ještě tak, že jeden aft ustupuje a objeví se další, takže si to fakt zkuste mazazt, co to půjde, i když vím, že u prcka to je šílené.
Jídlo nenutit, pití pravidelně nabízet a často a ona něco aspoň málo vypije a uvidíš, brzy to ustoupí a bude dobře. Ono to je fakt dost nepříjemný a ček pak nemá chuť na nic.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky