Afty - 3letá holčička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
13.12.13 17:05

afty 3letá holcicka

Ahoj holky…chtela jsem se zeptat:-) dcera ma afty, ale hodne…na jazyku, po stranach pusinky i vzadu k mandlim a to hodne velký…dokonce se ji zacinaji delat kolem pusinky a mam strach, ze jak stale slinta, utira se rucickou a prenesou se jí afty na telicko…dr. nam dala atb a nejaké vodicky, ale nezda se mi, ze by to mela lepsi, spis naopak:(( mate nejaké zkusenosti? neco co bych mohla udelat nebo ji dat, aby to bylo lepsí? jsem uz zoufalá, mala je k nevydrzení přes den i noc…a ja taky :)
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
13.12.13 17:12

@RadusV Davas ji nejake vitaminy? U nas pomohl vit. B.

• Citovat
  • Upravit
12213
13.12.13 17:12

Skús si zadať do vyhľadávača aftózni stomatitidu.
Dcéra to mala 3,5 ročná a zlepšenie bolo až tak po 4 dňoch - nechcela nič jesť, ako ju to bolelo, prvé 2 dni pila len mlieko a rozmixovaný vývar (maso aj zeleninu). Bola hladná a mrzutá… Pred jedlom som jej to vždy trochu vytrela kamistad gélom - lokálne jej to znecitlivelo a bolo to lepšie. Je dobré vyplachovať šalviou a zobnúť vit. B, ale lieči sa to pomerne dlho - je to dosť infekčné, tak si daj pozor aby si to nechytila tiež…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.12.13 17:19

Vit B mame v tech antibiotikach a jeste jsem koupila nejaký komplex vit. v sirupu, ale ten ji mam davat, az bude ok…nevím presne proc…salvej ji delam cas, ale je horky a to se ji moc nezamlouva, ani kdyz ho osladim:(snad to brzo polevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
13.12.13 18:08

Zname to a pomohla jen gencialka. Kdyz to mel syn az na mandlich, tak jsem strikala hlavne pred jidlem Tamtum Verde sprej. Je od 6-ti let, ale doktorka potvrdila jeho ucinek a neskodnost v malem mnozstvi a kdyz to mel vpredu a na jazyku, tak Mundisa gel. Ten ze zacatku pali, pak znecitlivi a v te dobe rychle dat nadlabnout. Mel to ve 2,5 a 3 letech. A samo B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.12.13 18:59

Taky si myslím, že jde o aftozní stomatitidu. Syn jí měl taky a bylo to hrozné. Jak už tu bylo psané, tak lokálně znecitlivět tantum verde (klukovi byli dokonce dva roky) případně na ty vepředu nějakou mastičku (calgel, kamistad, mundisal gel, nebo přímo na afty aloclair gel). K jídlu ne ovoce (ovocné šťávy afty dráždí), ne mléčné výrobky (utvoří společně se slinami táhnoucí povlak, který je na afty také dráždivý). Ideálně ze začátku jen vývary, možná s najemno pokrájenou zeleninou, pokud to polkne. Syn nesnědl 5 dní vůbec nic, pil jen ty vlažné vývary. A to jen těsně po tom znecitlivění, jak to přišlo k sobě, tak měl blok se i napít :( Nakonec jsem tedy zoufalá už použila genciálku a za dva dny bylo po aftech.

Jo a horké fakt na afty žádná lahůdka :think: spíš vlažné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
14.12.13 13:18

Náš chlapeček na to také moc trpí. Máme vyzkoušené dvě věci, které nám pomáhají, a to Neocide gel a taková vodička, kterou nám namíchají v lékárně (je tam napsáno „Na afty“). A pokud holčička nemůže ani jíst, u nás se osvědčila vychlazená meruňková přesnídávka (ta vůbec neštípe a chlad byl příjemný). Náš chlapeček byl na této přesnídávce skoro tři týdny! Přeju hodně štěstí a držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.12.13 20:17
@RadusV píše:
Ahoj holky…chtela jsem se zeptat:-) dcera ma afty, ale hodne…na jazyku, po stranach pusinky i vzadu k mandlim a to hodne velký…dokonce se ji zacinaji delat kolem pusinky a mam strach, ze jak stale slinta, utira se rucickou a prenesou se jí afty na telicko…dr. nam dala atb a nejaké vodicky, ale nezda se mi, ze by to mela lepsi, spis naopak:(( mate nejaké zkusenosti? neco co bych mohla udelat nebo ji dat, aby to bylo lepsí? jsem uz zoufalá, mala je k nevydrzení přes den i noc…a ja taky :)
díky za rady
@RadusV píše:
Vit B mame v tech antibiotikach a jeste jsem koupila nejaký komplex vit. v sirupu, ale ten ji mam davat, az bude ok…nevím presne proc…salvej ji delam cas, ale je horky a to se ji moc nezamlouva, ani kdyz ho osladim:(snad to brzo polevi…

ahojky
mojí dceři pomohly bylinky firmy okg-family
taky na ně dost trpí…stačí několikrát denně vykloktat nebo aspoň podržet v pusince a nejdýl to trvalo dva dny a bylo po aftech…teď když se něco udělá, začnem kloktat a druhý den…nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí