Afty a školka

Anonymní
7.7.16 15:07

afty a školka

Ahoj všem,

ráda bych znala názor, zda dítě může s afty do školky či nikoliv? Nechci rozpoutat nějaké šílenství, jen bych znala názor.

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
7.7.16 15:12

Já jako maminka školkáčka bych se zlobila kdyby tam bylo dítě s afty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:14

@jančamamča a když bude chodit do školy dítě s afty tak se budeš zlobit taky? Jen otázka, ne rýpání ;)

• Citovat
  • Upravit
5455
7.7.16 15:15

Hmmm, dcera občas měla (a ještě teď mívá) afty, když se při čištění zubů drbla kartáčkem do dásní. Nebo, když se jí viklali zuby. Občas se afta udělá i mi. Jednu, dvě afty v puse bych neřešila - to může být i mechanické. A občas to má každý. Ale více aft, které evokují virový původ (počínající neštovice, opar apod.), to už bych dítko do školky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.16 15:16

No mi by vic vadilo ve skolce dítě, které má aft, jak to které má rýmu nebo lehce obcas pokaslava to je pro mě banalita.
Mi stačilo, jak mého muže zpucovala zubařka, že si dovolil dojít na prohlidku, když měl aft. Řekla mu tehdy, že čehokoli by se dotkl musela by dezinfikovat.
Tudíž do školky bych nedávala s aftem.
Udělej drozdovou pomazanku nebo polévku a dej dítěti na večeři.

Edit. Pardon. Ne aft, ale opar. Jsem si ty dvě popletla. Za opar ho servala.

Příspěvek upraven 07.07.16 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.7.16 15:16

Já mívám afty dost často a nikdy jsem nikoho nenakazila… takže by mě ani nenapadlo to řešit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
7.7.16 15:17
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

ráda bych znala názor, zda dítě může s afty do školky či nikoliv? Nechci rozpoutat nějaké šílenství, jen bych znala názor.

Děkuji.

Afty mohou byt projevem i dalsich infekcnich onemocneni. Takze stejne jako u jinych infekcnich nemoci nema do skoly chodit. Poslat dite s afty do skoly/ skolky je neohleduplne vuci dalsim detem, ktere pouzivaji spolecne nadobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:19

Pro upřesnění… Mně by vůbec nenapadlo, že dítě s aftem nesmí do školky. Přijde mi osobně postavené na hlavu, s čím vším dítě do školky nesmí a ve škole spoustu věcí neřeší.
U nás děti chodí do školky, protože chodíme do práce. Kdybych do práce nemusela, jsem s nimi doma a nemusí do školky.
Já si tedy můžu hodně upravovat pracovní dobu, ale máme tři děti a nechávám si to fakt na opravdu nemoci. Jak to tedy dělají normální pracující rodiče, kteří mají stanovenou pracovní dobu a přes to nejede vlak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.16 15:21

@tulipán společné nádobí ve školce? a které? každý má mít svoje. nevím, že by se moje děti o něco ve školce dělili, co dávají do školky.

Moje děti tedy tohle neřešili, ale řešila to kamarádka. A jak říkám, moc to nechápu.

• Citovat
  • Upravit
16413
7.7.16 15:23

@Apaji Je jedno, jak aft vznikne, porad je infekcni. V ustech se udela mechanicky ranka, ktera se infikuje virem a je z toho aft. Nemyslis proste nezahojene ranky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.16 15:27
@Anonymní píše:
@tulipán společné nádobí ve školce? a které? každý má mít svoje. nevím, že by se moje děti o něco ve školce dělili, co dávají do školky.Moje děti tedy tohle neřešili, ale řešila to kamarádka. A jak říkám, moc to nechápu.

U nás ve skolce je společné nadobi, nebo co myslíš, každý má svůj příbor, hrnek nebo talíře podepsané? Neblazni.
Jsem 3/4 v té školce strávila, to nejde, aby každý měl svoje podepsané, jako vše projde myčkou, kde je vysoká teplota, často se savuje to nádobí kvůli desinfekci, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
7.7.16 15:30
@Anonymní píše:
@tulipán společné nádobí ve školce? a které? každý má mít svoje. nevím, že by se moje děti o něco ve školce dělili, co dávají do školky.Moje děti tedy tohle neřešili, ale řešila to kamarádka. A jak říkám, moc to nechápu.

Napriklad hrnecky, mladsi deti v kolektivu si hrnecky casto pletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:32

@Kelsey promiň, ale to už mi přijde o pravdu ujeté, aby se ještě všechno desinfikovalo…
Samozřejmě jsem myslela, že když se to umyje v myčce, tak je to čisté. Myslela jsem, že nepijí z jednoho hrníčku, či nejí z jednoho talíře.

Asi žiju na jiné planetě. Moje děti se válí v blátě, jsou věčně špinavé, nepřeháníme to s hygienou, nic nedesinfikujeme a moje děti jsou zdravé, nejsou vůbec nemocné a mají zdravé zuby bez kazů.

• Citovat
  • Upravit
74217
7.7.16 15:38

Tady se ve skolce hnky musí aspoň jednou týdně savovat nadobi.
Pac se 3× denně minimálně hrnky točí. Já měla dvě třídy nastarost na jednu pripravnou kuchyňku, kde se jen chystalo a mylo. Takže prakticky se může stát že ráno při svačině má Verunka v jedné třídě, při obědě Klára v druhé a odpoledne Pavel v první jeden a ten samý hrnek. Po kakau se savuje téměř vždy pac to nechává dole škraloup hnědý a ani ta myčka to nevezme někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.7.16 16:02

Já bych ho do školky nedavala a i by mi vadilo, kdyby jiné dítě chodilo a jeho rodiče věděli, ze afty ma. Jenže když vidím s čím vším ty děti do školky rodiče pousti, tak je to čistě utopie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin