Agresivní expartner

Anonymní
8.9.14 09:33

Agresivní expartner

Hezké pondělí přeju.
Jdu si pro rady, trochu se vypovídat, už je toho na mne nějak moc a nevím, kudy kam.
Můj ex mne přednedávnem /už zase/ napadl a tentokrát jsem skončila v nemocnici se zlomeným obratlem. Tudíž už to nejde na přestupky, ale je to vyšetřováno jako trestný čin. Jenže všude mají na všechno dost času - oni se nebojí vylézt z baráku, že jo. Nevíte někdo, jak dlouho taková záležitost může trvat? Byla jste některá v podobné situaci? A co mám očekávat od soudu? vyvázne s podmínkou a??

A druhá věc - dítě. Styk s otcem dohodou, ale já se prostě dohadovat nechci a nebudu. Já si dovolím přihlásit se o dluh na alimentech, on mě zmlátí a já mu (když si po třech týdnech vzpomněl a vyvolává) mile dám dítko na procházku i přesto, že mne napadá i po esemeskách?

Děkuji za respektování anonymity a předem děkuji za rady/názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
8.9.14 09:57

Požádat u (civilního) soudu o zákaz navazování kontaktů s tebou jakýmkoli způsobem. Soud musí o návrhu rozhodnout do 48 hodin.
SV tomto případě bych nechala styk upravit soudně, ať to není „až on si vzpomene“. Na zákaz styku s dítětem to pravděpodobně není, ale pokud se k tobě chová agresivně před dítětem, požadovala bych asistovaný styk (dělá to třeba FOD), případně alespoň asistované předávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.9.14 10:04
@Anonymní píše:
Hezké pondělí přeju.
Jdu si pro rady, trochu se vypovídat, už je toho na mne nějak moc a nevím, kudy kam.
Můj ex mne přednedávnem /už zase/ napadl a tentokrát jsem skončila v nemocnici se zlomeným obratlem. Tudíž už to nejde na přestupky, ale je to vyšetřováno jako trestný čin. Jenže všude mají na všechno dost času - oni se nebojí vylézt z baráku, že jo. Nevíte někdo, jak dlouho taková záležitost může trvat? Byla jste některá v podobné situaci? A co mám očekávat od soudu? vyvázne s podmínkou a??

A druhá věc - dítě. Styk s otcem dohodou, ale já se prostě dohadovat nechci a nebudu. Já si dovolím přihlásit se o dluh na alimentech, on mě zmlátí a já mu (když si po třech týdnech vzpomněl a vyvolává) mile dám dítko na procházku i přesto, že mne napadá i po esemeskách?

Co navrh na predbezne opatreni? Muze dostat zakaz se k Tobe i priblizovat pokud se nepletu.. Sms apod to zavani stalkingem…
Styk s ditetem bych resila na OSPOD a urcite soudne, dohoda zjevne neni mozna…a vzhledem k agresi by asi bylo na miste pod dohledem ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.14 10:12

@AliTad
Soud ohledně styku byl, pro mne je docela výhoda mít to dohodou, která však vymezovala určité termíny (ústně). Já na nich bazírovala, když nepřijel včas, měl smůlu, ale změnil práci a většinou mu to na dohodnuté termíny nevychází. Soudce říkal, že když se tatínkovi nebude líbit, jak mu dítě (ne)dávám, ať si podá návrh na soud sám. Když mu teď řeknu, že v den jeho volna přijde ve tři do tý a tý cukrárny, dá si s dítětem dort a pak půjde, nemůže nic. Teoreticky…

S tím zákazem navazování kontaktů je to tak jednoduché? je reálné, že by soud rozhodl v můj prospěch? Vzhledem k „rychlosti“ vyšetřování jsem si myslela, že takovéhle zákazy může dát soud až při soudním jednání v daném případě, ne dřív. Co je k tomu potřeba? Lékařské zprávy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.14 10:14

Jinak dítě mám soudně v péči já.

• Citovat
  • Upravit
72725
8.9.14 11:42
@Anonymní píše:
Hezké pondělí přeju.

obratem bych dala návrh na předběžné opatření - zákaz styku - a to jak s dítětem, tak s Tebou. šílený tohle.. Předběžné se sice platí, ovšem v odůvodněných případech, což napadení je, tak je platné až do vynesení rozsudku.. takovému magorovi bych dítě nedala. Obrať se zároveň aji na ospod - předpokládám, že máš důkazy, že Tě napadá atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.14 12:32

@martina.se
Na ospod vědí, co je to za magora, předvedl se i před soc.prac. a víte, co mi řekli?
„No, to je holt mezi váma.“
Styk hodlám soudně řešit po vynesení rozsudku - jakože přece nebudu dávat dítě člověku, co má „kvůli mne“ podmínku a tak. V tomhle státě se totiž čeká, než ublíží dítěti. Do mne může třískat jak chce.

• Citovat
  • Upravit
5436
8.9.14 13:04
@Anonymní píše:
@AliTad
Soud ohledně styku byl, pro mne je docela výhoda mít to dohodou, která však vymezovala určité termíny (ústně). Já na nich bazírovala, když nepřijel včas, měl smůlu, ale změnil práci a většinou mu to na dohodnuté termíny nevychází. Soudce říkal, že když se tatínkovi nebude líbit, jak mu dítě (ne)dávám, ať si podá návrh na soud sám. Když mu teď řeknu, že v den jeho volna přijde ve tři do tý a tý cukrárny, dá si s dítětem dort a pak půjde, nemůže nic. Teoreticky…S tím zákazem navazování kontaktů je to tak jednoduché? je reálné, že by soud rozhodl v můj prospěch? Vzhledem k „rychlosti“ vyšetřování jsem si myslela, že takovéhle zákazy může dát soud až při soudním jednání v daném případě, ne dřív. Co je k tomu potřeba? Lékařské zprávy?

Ano, lékařské zprávy, výhrůžky stažené z mobilu, případně co máš od policie. Řízení o předběžném opatření vůbec nesouvisí s trestním řízením, které je proti ex vedeno.
A ten styk bych požadovala upravit hned a rozhodně bych se snažila s takovým člověkem vůbec nepřijít sama do kontaktu - to by vyřešily ty asistované styky, případně asistované předávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.14 13:17
@Anonymní píše:
@martina.se
Na ospod vědí, co je to za magora, předvedl se i před soc.prac. a víte, co mi řekli?
„No, to je holt mezi váma.“
Styk hodlám soudně řešit po vynesení rozsudku - jakože přece nebudu dávat dítě člověku, co má „kvůli mne“ podmínku a tak. V tomhle státě se totiž čeká, než ublíží dítěti. Do mne může třískat jak chce.

tak to bych podala stížnost na soc. prac z ospodu, protože tohle by mi řekla jen jednou :zed: a to samé - nečekala bych, až na vynesení rozsudku, ale jednala bych hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí