Bývalka chce výživné, má nárok?

244
7.9.14 18:38

Bývalka chce výživné,má nárok?

Ahoj holky, potřebuju poradit. Manžel je s bývalkou dva roky rozvedený a mají dítě na které manžel platí 1500,– měsíčně. My jsme manželé rok a půl. Loni si bývalka zažádala o výživné, ale nakonec to stáhla, protože se provalilo, že prodala byt za 250 000,–. Teď manžela žaluje znova, že chce výživné na sebe. Ona žije se svým přítelem ve společné domácnosti a mají ročního syna. V žalobě uvedla, že manžel žádnou jinou vyživovací povinnost kromě alimentů nemá. Což je lež, protože jí má vůči mě, protože jsem bez práce, dávky mi nedají, takže jsem nyní bez příjmu a za dva měsíce se nám narodí miminko. V žalobě navíc ani neuvedla, že žije s otcem svého druhého dítěte. A navíc při rozvodu se oba dva vzdali dalších majetkových a finančních nároků jeden od druhého. Má nějakou šanci, že by jí ty alimenty na ní přiznali, když žije s chlapem se kterým má dítě a manžel je znova ženatý a čeká rodinu? Hledala jsem nějaký paragraf, který toto upravuje, ale nic jsem nenašla. tak budu ráda za každou radu. (pro rejpalky - manžel mě požádal, ať to pozjišťuju, takže nejsem žádná zapšklá nexka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32917
7.9.14 18:41

Já myslím že šanci moc nemá, bylo by to snad i v rozporu s dobrými mravy. Oba už mají své životy, další vyživovací povinnosti, a myslím že i to co podepsali při rozvodu se počítá. Navíc výživné tuším jde jen 3 roky po rozvodu. Spíš než na sebe bych kdyžtak v jejím případě žádala zvýšení na dítě (1500 je dost málo) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
7.9.14 18:43

Na sebe asi nejspíš ne, ale být jí, tak si zažádám o zvýšení alimentů…1500 je hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
7.9.14 18:45

Tak není to moc, ale je to soudně určené dle výdělku manžela. v rozporu s dobrými mravy to rozhodně je, ale přitom nechápu proč to dělá znova, když to udělala už před rokem a nevyšlo jí to. manžel si spíš myslí, že to dělá jen proto, aby ho vytočila. kdyby ale aspoň uvedla pravdu. žiji s přítelem, se kterým máme společné dítě, ale situace je taková a maková a bývalý manžel je znovu ženatý a čeká rodinu…ne to ona zapře a napíše, že kromě jejich dítěte vyživovací povinnost nemá…to manžela vytočilo víc než ta žaloba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
7.9.14 18:46

Pokud se jedna o vyzivne behem prvnich dvou let, co byla s miminem doma, muze o ne zadat i zpetne. Jinak nevidim duvod, proc by tomu mel vadit nejaky prodej a na jine vyzivne nema podle meho narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.9.14 18:48

A kolik je tomu dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
7.9.14 18:49

Nikdo nemůže předjímat rozhodnutí soudu, ale nevidím její šanci moc dobře.

Ono vám přijde (nebo přišlo) oznámení s její žádostí, ke kterému se můžete vyjádřit, pokud vím - no tak tam muž napíše, že má dvě vyživovací povinnosti a ty další věci, co bývalka „zapomněla“ zmínit, a bude.
Jistě bude mít z minula u soudu velké plus :mrgreen: (jako objektivita je objektivita, ale soudci jsou taky lidi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
7.9.14 18:49

Jo ona je ted doma s miminem, ale nemá ho s manželem, ale s jiným chlapem a dítě co mají spolu mělo skoro 3 roky jak se rozváděli, takže tam už nevysoudí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
7.9.14 18:50

@Karleon tomu co má s tím novým je rok a tomu co má s manželem 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.9.14 18:51
@mertas píše:
Jo ona je ted doma s miminem, ale nemá ho s manželem, ale s jiným chlapem a dítě co mají spolu mělo skoro 3 roky jak se rozváděli, takže tam už nevysoudí nic.

Tak v tom případě opravdu asi není důvod, aby se manžel něčeho obával, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
7.9.14 18:55

@Karleon právě nevíme no…tady v tomhle se ani jeden nevyznáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.9.14 18:56

Nevím no, pokud soud kvůli výši manželova platu určil výživné jen 1500, kolik by asi dal výživné na ženskou. A hlavně proč by to výživné měl platit tvůj muž, když nemůže pracovat kvůli dítěti, které jí udělal jiný chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
7.9.14 19:01

@Karleon přesně tak. U toho výživného na manželku se to dává spíš jednotlivě, pokud jsou opravdu důvody (hned po rozvodu, hodně malé dítě, vyšší příjem manžela..) Tady už by to bylo dost krkolomné a nelogické.
Ale teda 1500 na 5 leté dítě je fakt dost málo, čekala bych s nástupem do školy žádost o zvýšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
7.9.14 19:02
@mertas píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit. Manžel je s bývalkou dva roky rozvedený a mají dítě na které manžel platí 1500,– měsíčně. My jsme manželé rok a půl. Loni si bývalka zažádala o výživné, ale nakonec to stáhla, protože se provalilo, že prodala byt za 250 000,–. Teď manžela žaluje znova, že chce výživné na sebe. Ona žije se svým přítelem ve společné domácnosti a mají ročního syna. V žalobě uvedla, že manžel žádnou jinou vyživovací povinnost kromě alimentů nemá. Což je lež, protože jí má vůči mě, protože jsem bez práce, dávky mi nedají, takže jsem nyní bez příjmu a za dva měsíce se nám narodí miminko. V žalobě navíc ani neuvedla, že žije s otcem svého druhého dítěte. A navíc při rozvodu se oba dva vzdali dalších majetkových a finančních nároků jeden od druhého. Má nějakou šanci, že by jí ty alimenty na ní přiznali, když žije s chlapem se kterým má dítě a manžel je znova ženatý a čeká rodinu? Hledala jsem nějaký paragraf, který toto upravuje, ale nic jsem nenašla. tak budu ráda za každou radu. (pro rejpalky - manžel mě požádal, ať to pozjišťuju, takže nejsem žádná zapšklá nexka)

Nezáleží na tom, že prodala byt!!!Má právo na alimenty na dítě, 1500 Kč je hrozně málo, měla by dostat tak 3000 Kč..manžel vyživovací povinnost nemá, bude jí mít, až porodíš, ale určitě ať to uvede u soud, že jsi těhotná a bez práce..Dítě je tvého mažela, ne přítele jeho ex, takže vyživovací povinnost má a vždy bude mít tvůj manžel, s tím sis ho ale i našla a brala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
7.9.14 19:07
@mertas píše:
@Karleon tomu co má s tím novým je rok a tomu co má s manželem píše: Více

možna by dostala na dítě, ale to nevím a ani jses na to neptala, ale exmanžele mají vyživovací povinnost vučí svým exmanželkám myslím jen do 3 let věku dítěte někde jsem četla z důvodu toho že se starají o dítě a nemohou chodit do prace tak že příspívají i na exmanželky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky