Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Knihomyš Ano, nemůže za to ani jedno dítě, ale jejich otec za to může, protože předpokládám, si s nynější manželkou udělal dobrovolně dítě druhé i když na to v podstatě nemá finance, takže ať si pak nestěžuje, že nemá na to platit výživné na první
.
@barca93 Ale on si nestěžuje, pokud vím, rozhodně ne tady. Tady řeší (řešil), jakou šanci má bývalka získat výživné na sebe - většinová shoda byla, že malou.
@Knihomyš píše:
@barca93 První dítě nemůže za mladšího sourozence nikdy - přesto tím v podstatě finančně trpí i v normálních rodinách, zdroje se dělí mezi víc lidí, krom toho maminka bývá další 3 roky doma, místo aby vydělávala a pak těžko shání práci, například. Krom toho to druhé dítě taky nemůže za to, že má staršího sourozence.
Nejde o může-nemůže, jde o vyživovací povinnost, která je je halt úměrná příjmům a dalším závazkům, pokud vím.
Krom toho výživné na dítě bylo nějak vyměřeno, proč matka nežádá zvýšení na něj, je její věc. Zakladatelka tu nediskutuje o výživném na dítě, ale na bývalou manželku.
Zase ti někdo odpoví, že by mělo být zvýšeno výživné na dítě manžela… To je marnýýýýý ![]()
@Knihomyš Ale zakladatelka tu sama několikrát napsala, že on plat nemá nijak velký a ona nepracuje, takže mají jeden příjem a do toho čekají dítě a on už jedno má a zakladatelka tu prohlašovala něco o tom, že její manžel naschvál požádá o snížení alimentů na to první, protože má přece vyživovací povinnost k ní a za chvíli i k jejich dítěti a jak tomu jako přijde to první dítě?
@Kobliha51 No ale to předpokládá, že dá matka návrh, žejo
Třeba se má dobře a ty prachy nepotřebuje, jeden neví.
Jako pokud žádá na sebe o výživné ve výši 300 Kč, tak je to spíš výsměch a opruzování, než co jiného. Pokud teda není totálně vydlabaná - a zas takové je riskantní svěřovat peníze ![]()
@barca93 Uklidni se, to je prostě „pruda za prudu“ - předpokládám, že prvnímu dítěti to bude manžel nějak kompenzovat přímo.
@Knihomyš Já v klidu jsem
, já tu jen píšu, co pronesla zakladatelka. Mě to je ve výsledku putna, protože moje dítě to není.
@Knihomyš píše:
@Kobliha51 No ale to předpokládá, že dá matka návrh, žejoTřeba se má dobře a ty prachy nepotřebuje, jeden neví.
Jako pokud žádá na sebe o výživné ve výši 300 Kč, tak je to spíš výsměch a opruzování, než co jiného. Pokud teda není totálně vydlabaná - a zas takové je riskantní svěřovat peníze
Já jsem taky napsala, že matka asi ty peníze nepotřebuje a byla jsem za vyvrhela. Věř tomu, že je to zbytečné. Pro určité lidi, je tohle téma už obsese.
@mertas píše:Nerozumim pravni strance veci, ale pevne doufam, ze takove vycurane chovani, by vam neproslo.Uz kvuli detem z rozvedenych rodin
@Riky69 no tím by jí fakt vytočil do naprosté nepříčetnosti![]()
platíme to, co manželovi stanovil soud dle jeho výdělku v té době a doposud se to nezměnilo, takže opravdu netrpíme špatným svědomím. rozhodl to soud ne manžel nebo já. jenomže jestli manžela fakt hodně vytočí, tak to může skončit taky tak, že já půjdu do práce a manžel půjde na mateřskou
a to by jí potom celé alimenty padly, protože živitel rodiny bych byla já a jak mi jednou paní na sociálce řekla, jsem pro kluka brána jako cizí osoba, takže bych nebyla povinna jí platit ani korunu, protože se nejedná o mé dítě a manželovi z 3800 mateřské výpočítali velký prdlajs a kdyby se chtěla nějak škubat, tak bychom si mohli nechat ještě soudně rozdělit vlastnictví a to už by byla úplně v háji
![]()
to teď samozřejmě myslím z legrace, v plánu to fakt nemám - pro rejpalky
ale zase kdyby s tím přišel manžel a trval na tom, tak to by byla jiná
![]()
Jestli chce jenom prudit, tak by jste to snad poznali podle vzajemnych vztahu a jeji fin. situace
I kdyz chapu, ze to manzela stve tak muj nazor je, ze nastinenym resenim vzniknou pouze vetsi hadky, rozbroje, soudy a doplati na to jenom jeho dite.
K poznamce nejake uzivatelky, ze by se dali alimenry jeste snizit-takoveho budizknicemu, kterymisto toho, aby vydelal a postaral se o deti, vymysli, jak jim dat co nejmin, protoze by si za to ex urcie koupila gelovky
-bych rozhodne doma nechtela
A to ani v pripade, ze by to byla soucast valky s ex
Tohle nesnasim, kdyz je ona blba, tak to neznamena, ze se tak manzel zakl.musi chovat taky ![]()
Ale je to vase vec, jeho dite.
Tak manžel určitě alimenty snižovat nechce, psala jsem že jsem to myslela jako legraci. jo čím je dítě starší jsou náklady větší, to vím, ale soud by mu to nezvýšil, protože potom by nám nezůstávalo zákonem danné životní minimun na rodinu. což je nějaká částka za manžela, pak za mě protože jsem bez příjmů (pracovala jsem na dohodu, ale jak zjistili, že jsem těhule okamžitě mi jí ukončili a já neměla oddělané potřebné měsíce pro získání podpory a sociální dávky mi zamítli s tím, že mě má živit manžel, takže proto jsem bez příjmu)a potom se to minimum navýší až se mimčo narodí, takže pokud by manžel v této situaci alimenty pak snížit chtěl tak mu je sníží, protože by se tam nedodrželo to životní minimum na rodinu, ale zase snižovat to nechce protože zase přibude můj rodičák tak se to snad nějak zvládne a navíc si chci najít aspoň něco z domova a za nějaký čas aspoň brigádu na pár hodin týdně, každá kačka se bude hodit. a pokud už by to snížení podal, tak jedině proto, aby jí vytočil, jak se ona snaží vytáčet jeho a před soudem by to stáhl. protože z její strany je to jen pokus manžela vytočit a vyčůranost, protože částka jakou žádá se rovná 10ti rohlíkům, 20 dkg salámu, kilu brambor a kartonu mlík v akci, takže to rozhodně není částka, která by jí nějak vytrhla ze špatné situace. navíc jeho dítěti vždycky když můžem koupíme co můžeme. na vánoce dostává dárky v řádech několika tisíc (na to manžel vždycky uškudlí), v létě výlety, zmrzliny atd…sice ted trošku míň, protože se musela koupit výbavička pro mimi, ale i tak rozdíl skoro nešel poznat.
@mertas Hele, nechci ti do toho kecat, ale dbejte trošku na to, ať nenaštvete soud víc než bejvalka
A nejvíc je naštvete přiděláváním práce. Pokud to budou řešit jedním vrzem s jejím inteligentním návrhem (což nevím, jestli jde, protože tam jaksi nefiguruje dítě), tak je to OK, ale na podávání návrhu o snížení extra bych se vykašlala.
@Knihomyš tak jasný, ale manžel prostě odmítání jí dát na ní byť korunu. má chlapa se kterým žije, údajně chodí do práce a i kdyby nechodil je jeho povinností se o jejich dítě postarat a ona chce prostě rejžovat na mém manželovi i když si myslíme, že s tím co žádá ho chce jenom vytočit. loni už to udělala a pak to stáhla. ale každopádně to je věc manžela a záleží jen na něm co se rozhodne udělat. neřeknu, kdyby byla s jejich dítětem sama a byla nějak nemocná nebo něco, že by nemohla se sama živit, to by se nějak udělalo. třeba bychom si vzali dítě k sobě natrvalo nebo prostě nějak jí nabídli pomoc, ale ona má chlapa se kterým má dítě a není jí hanba chtít peníze po manželovi…hold co člověk to povaha mno…
@mertas Chápu tě a manžela taky, to byla jen taková technická poznámka.
Zuřivost ze ztráty moci nad někým a její projevy - to by bylo na dlouhou neplodnou debatu ![]()
Pokud mají písemně dáno, že nebudou mít po rozvodu žádné finanční nároky na sebe vzájemně, tak má, řekla bych, ex smůlu. To, že bydlí ve společné domácnosti se současným partnerem by bylo nutno dokázat, nemá-li on tam trvalé bydliště. Ale tak, jak je tady už psáno, spíš bych čekala, že zažádá o zvýšení alimentů.