Agresivní morce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.11.23 01:41

Agresivní morce?

Ahoj nedávno se mi narodili 2 morčata kluk a holka už mají něco přes 4 tydny* všechno bylo do teď v poradku no před týdnem kluk začal být strasne agresivní začal vykusavat srst “matce” a “sestře” tak jsem ho musela dat do jine klece a začal vykusavat srst i sobě začal strasne kousat nenechá me na nej ani sáhnout nema nekdo nějakou radu co by s nim mohlo být? :(

Příspěvek upraven 02.11.23 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12552
2.11.23 06:15
@Jdjdkdjdj863 píše:
Ahoj nedávno se mi narodili 2 morčata kluk a holka už mají něco přes 4 mesice všechno bylo do teď v poradku no před týdnem kluk začal být strasne agresivní začal vykusavat srst “matce” a “sestře” tak jsem ho musela dat do jine klece a začal vykusavat srst i sobě začal strasne kousat nenechá me na nej ani sáhnout nema nekdo nějakou radu co by s nim mohlo být? :(

To ziram, morcata jsme kdysi meli a byli moc hodna. V zivote nekousli i kdyz nezili po kupe. Ale jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
2.11.23 08:12

Tohle nebude agresivita. Zkusila bych zajít na veterinu, jestli nemá nějaké zdravotní obtíže. Plíseň, svrab, všenky. V kleci může kousat a „blbnout“ proto, že se snaží dostat za ostatními, to morčíci dělávají, když jsou izolovaní.
Zkuste se poradit v morčecí skupině na FCB - skupina Morčata nebo Jedno morče. Velmi profesionálně poradí.
Nebo tady - azyl u Renči
http://morcataureny.stranky1.cz/ - odkaz není reklamní, jsou to stránky, kde paní ochotně radí a pomáhá s péčí, s odlišnostmi, se začleněním atd…
To, co dělá vaše morčátko, nebude žádná forma agresivity, nebojte se. Morčata nejsou agresivní, jen bobánka něco trápí. Ať už narůstající uvědomění si své sexuality, nebo nějaká „ta bleška“. Může to být úplná hloupost a zřejmě taky bude.
Zkuste se poradit na tom FCB nebo napsat přímo Renči na těch stránkách v odkazu.
Bude to dobré, uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.11.23 09:12
@Jdjdkdjdj863 píše:
Ahoj nedávno se mi narodili 2 morčata kluk a holka už mají něco přes 4 mesice všechno bylo do teď v poradku no před týdnem kluk začal být strasne agresivní začal vykusavat srst “matce” a “sestře” tak jsem ho musela dat do jine klece a začal vykusavat srst i sobě začal strasne kousat nenechá me na nej ani sáhnout nema nekdo nějakou radu co by s nim mohlo být? :(

Tys neoddělila nekastrovaného samce od samiček?? Pohlavně už ti dávno dospěl, proto tohle chování. A dost bych se divila, kdyby je už neobskočil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.11.23 09:13

@Filipina Doporučuji taky Renču, ale od ní prvně dostane poje. b, že morčata množí a nekastruje. A oprávněně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
2.11.23 10:52

Já blbě četla, ty 4 měsíce jsem myslela 4 týdny. Tak to mám obavu, aby se mamince a sestřičce ještě nenarodili mladí… Ale snad bude všechno v pořádku.
Hlavně to chce všechno řešit v klidu, případná další mláďátka po odstavu můžete nabídnout k adopci právě v té skupince Morčata. Najdete tam i Azyly, kde méně zkušeným chovatelům pomůžou najít nový domov pro prcky.
Zakladatelka už má teď zkušenost a to je dobře. Teď si hlavně jen nechat poradit tak, aby všechno dobře dopadlo pro morčíky i pro zakladatelku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.23 22:01

@unuděná mají 4 tydny prepsala jsem se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.23 22:02

@unuděná nemnožím morce jsem dostala měl to byt kluk pak jsem zjistila ze je to tehotna holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.23 22:03

@Filipina moc vám dekuji za radu jsou to 4 tydny omylem jsem se prepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.11.23 06:37
@Jdjdkdjdj863 píše:
@unuděná mají 4 tydny prepsala jsem se

Ok, tak to by ještě mělo být v pohodě co do oplodnění samiček, ale měla bys ho od holek už oddělit. Klidně kontaktuj tu Renču, poradí opravdu výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová