Agresivní syn 9 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.3.19 18:45

A toto jsou výsledky dlouhodobého odsuzování fyzickych trestu u nas. Dříve by dítě dostalo na zadek a ještě by ti „vykalo“.
Zakladatelko, není to proti tobě, jsi navíc v komplikované situaci, chápu a nemyslím to zle, ale proboha, nechat se mlátit od devítiletého syna?
Zkusil to na mne sestilety, a zcela automaticky mne vyletěla ruka zpátky a dostal stejnou, ba možná i větší facku. Nejsem na to hrdá, ale byla to samovolná reakce
A až se emoce uklidnili, vše jsme si vysvětlili. Řekla jsem mu, že to příště udělám zase, pokud to udělá on, a že já mám větší sílu
Hádej, jestli to ještě někdy zkusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14257
16.3.19 18:50
@Lynette píše:
@_.Emilyyy u devítiletého kluka který není mentálně postižený to agresivitu zastaví jednou provzdy. Musí mu ale fakt dát najevo že s ní není dobré si zahrávat. Přinejmenším na něj okamžitě zařvat a zpohlavkovat. Pak spát bez večeře a do mojí postele už ani nepáchne minimálně dva tydny.

To mi prijde hodne drsné..Aby nemel potom kluk pocit, ze ho matka nema rada.Ja bych spis doporučila jit s klukem k psychologovi.Musite jednat s citem , obzvlast kdyz ma dite rozvedene rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.3.19 18:59

Ano, čokoládko, nechat se mlátit od 9leteho? Je to absolutně nepřijatelné. Výchovně na zadek nestačí a „zmalovat ho domodra“ , tatínek na mě pošle OSPOD.
Jsem z toho zoufalá, jinak bych tu nehledala radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26729
16.3.19 19:00

Uznavam, ze jsou obcas situace, kdy nejaky ten pohlavek pomuze a neuskodi. Ale pokud to lita jednoduse, rodic riskuje, ze sice respekt ziska, ale prijde o duveru, blizkost…driv rodicove trestali vic, ale ony ty vztahy byli celkove vic formalni a deti k nim casto nemely az tak blizko, ono to vykani tomu v podstate i odpovidalo. Pokud to jde, jsem pro to vzdy zkusit jinou cestu, protoze krome respektu chci, at mi deti duveruji a maji me za osobu, na kterou se muzou vzdy obratit, kdyz jim neni dobre. Neumim si predstavit, ze kdyz mam problem, pujdu se sverit k nekomu, kdo me v minule krizi vyliskal :think: Ten rozvod nahrava tomu, ze za tim je spis jeho zmatek, chaos v hlave a liskanim se muze docela dost pokazit. Mozna by to chtelo psychologa. Mne teda prijde, ze na facku je tady spis tatinek, pokud opravdu znevazuje mamu pred detma :think:
A nektere prispevky mi teda prijdou spis ve stylu, vypohlavkuju dite a nevenuju ani minutku casu premyslenim, proc se tak chova :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81538
16.3.19 19:05

Myslím, že to je spory mezi rodiči. Pozorovala jsem to u pritelovych děti, když měli s ex soudy ( už několik let po rozvodu). Jakmile ukončil,y, situace se úplně uklidnila. Podle mě výrazně pomáhá děti do sporu co nejméně zatahovat, ne mluvit o nich, druhého rodiče neřešit, ne hodnotit…
Nicméně, co se týká agresivního chování (také je někdy agresivní můj starší), tak jsem taktéž zastánce toho, že se to musí stoupnout stůj co stůj. Samozřejmě ideálně po dobrém, vysvětlování, vedením, problouvanim, psycholog… Ale pokud to nikam nevede a agrese pokračuje, tak raději se fakt vymezit i tím, že dítě praští, než kracit beznadějně rameny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.3.19 19:06

Nechala jsi to podle mne zajít příliš daleko. Měla jsi to tvrdě utnou, ano i fyzicky, při prvním pokusu. Tohle si neumím představit, že dospělá ženská dovolí dělat 9 letému dítěti. Nebo tě manžel/rodiče taky týrali?
Rychle bych sehnala DOBRÉHO psychologa. A při dalším pokusu o fyzické násilí udělala takový bugr, že by si to pamatoval do smrti.
Svému dítěti fakt neprospíváš tím, že si necháš s-át na hlavu a omlouváš to rozvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.3.19 19:07

@_.Emilyyy jestli by si po tomhle syn myslel že ho nemá ráda pak asi mu svou lásku nedávala za těch 9 let dostatečně najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14257
16.3.19 19:16
@Lynette píše:
@_.Emilyyy jestli by si po tomhle syn myslel že ho nemá ráda pak asi mu svou lásku nedávala za těch 9 let dostatečně najevo.

Nikdy nevis , co se muze stat s detskou psychikou..Kadopadne se nechci hadat.

Posledni muj prispevek v teto diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81538
16.3.19 19:26
@_.Emilyyy píše:
Nikdy nevis , co se muze stat s detskou psychikou..Kadopadne se nechci hadat.Posledni muj prispevek v teto diskusi

Lynette si tak neber, je to taková experta přes ty raní děti. Kdysi tu radila dvoulataka zamknout do koupelny po tmě, když neposlouchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.3.19 19:34

@Lama Lama zcela vytržené z kontextu. Když ho zavres a necháš rozsvíceno nevíš co tam vyvede. Když ho zavres potmě tak zůstane stát za dverma. A jen tak mimochodem mé dítě mě nebije, chová se ke mě slušně, miluje mě a říká že jsem nejúžasnější maminka na světě. Z toho usuzují že jsem ho vychovala dobře a náš vztah je krásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.3.19 19:35

@Lama Lama a jinak myslím že se jednalo o hysterické dítě a způsob jak ho rychle zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
16.3.19 20:04

Tvl zavrena v koupelne po tme jako dite, bych se po… Me tu zarazi, ze to psycholog neresi. Mozna by stalo za to ho vymenit…

• Citovat
  • Upravit
8996
16.3.19 20:25

@lolink nemůžeš se vyjadřovat k něčemu když ti unikají souvislosti. Když se dítě tmy nebojí není důvod aby ve tmě panikarilo. Navíc jako rodič stojím za dverma a jakmile přestane hystercit což nastane asi po pěti vteřinách tak mu zase otevřu. Ono vytrhnout z kontextu že zavírání dvouleté dítě do koupelny potmě zní jako kdybych ho týrala ale to s tím fakt nemělo nic společného a má ráda tenkrát nebyla myšlena jinak a i jsem to vysvětlovala. Ale některé uživatelky pak už evidentně dál nečetly a teď po x letech to vytahují což fakt nechápu protože já si je vůbec nepamatuji. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
16.3.19 20:42

@Lynette ja souhlasím s tím, co píšeš. Nicméně se obávám, že by tu zakladatelka narazila, a to právě kvůli neshodám s manželem. Z výchovnýho a zaslouženyho facana by v tu ránu mohlo být " týrání" a byla by v říti úplně. Jinak chovat se tak ke mně syn, tak dostane přes čuňu zleva zprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81538
16.3.19 20:44
@Lynette píše:
@lolink nemůžeš se vyjadřovat k něčemu když ti unikají souvislosti. Když se dítě tmy nebojí není důvod aby ve tmě panikarilo. Navíc jako rodič stojím za dverma a jakmile přestane hystercit což nastane asi po pěti vteřinách tak mu zase otevřu. Ono vytrhnout z kontextu že zavírání dvouleté dítě do koupelny potmě zní jako kdybych ho týrala ale to s tím fakt nemělo nic společného a má ráda tenkrát nebyla myšlena jinak a i jsem to vysvětlovala. Ale některé uživatelky pak už evidentně dál nečetly a teď po x letech to vytahují což fakt nechápu protože já si je vůbec nepamatuji. :roll:

Jsem to kvůli tobě přečetla znovu, aby jsi mi neobvinila, že ne dočetla. A žádné vysvětlení tam nevidím. Jen si pár minut stáhla dneska na pár sekund.
 https://www.emimino.cz/…jecii-99025/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect