Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny holky, které mají problém s PCO. Nikdy by mě nenapadlo, že i já budu muset řešit problémy tohoto charakteru. Před dvěma a půl lety jsme si už jeden uzlíček štěstí přivezli. Teď bychom rádi pořídili sourozence, a ouha, je tady PCO. První tři měsíce mi MUDr. řekla, ať to nechámi chvíli osudu a hlavně se snažíme. Pak nastaly problémy s MS, tak mi na další tři měsíce dala Utrogestan. Neotěhotněla jsem, tak jsem si tentokrát odnesla Clomhexal a Utrogestan. Tato stimulace probíhala tři měsíce, ale bohužel se žádný folík nevylíhl. Na poslední kontrole, která byla v pátek jsem obdržela HA Dianu35 a prý to mám zkusit po 3 měsících znovu. ( Po třech letech užívání a vysazení jsem otěhotněla poprvé). Jestli nepomůže tato cesta, čeká mě cesta do Centra prenatální péče prý pravděpodobně na injekční stimulaci. Měla jsem z celé té situace docela deprese a zlost a nevím, co ještě. Zvláště když je všude tolik těhulek. Moc ráda čtu vaše řádky, protože vím, že nejsem sama s tímto problémem. Každý váš úspěch a nové miminko z řad PCO mi dává tu potřebnou životní šťávu.
ahoj, jestli chces, tak se muzes pripojit do uz zavedene diskuze o PCO na http://emimino.cz/modules.php?…
nebo k profi snazilkam, kde nas je taky dost s PCO…
jinak lecba s docasnym nasazenim HA byva nekdy ucinna tim, ze se vajecniky zklidni…