Ahojky,poradí mi někdo

Anonymní
15.9.10 22:52

Ahojky,poradí mi někdo

Ahojky,poradí mi někdo :?:
V únoru jsem ukončila ŽL(PLATILA JSEM jen ZÁKL. POJ),a nastoupila na ÚP.Ted mi končí podpora a já zjistila že jsem těhotná…chtěla jsem si najít práci ale ted už mě nikdo nevezme,snad jen na nějakou brigádu,ale jedná se mi o to že na nic nemám nárok:na nemocenskou,na PMM,ani na výběr rodičáku(ten převod na otce dítěte už studuju ale co do té doby?)Na ŽL jsem byla 3 roky,oficiálně jsem samoživitelka dvou dětí a ted mám jen výživné a přídavky,,,s pří­telem spolu neoficiálně žijem,ale s jeho přijmem to dlouho neutáhnem,navíc bez porodného musím našetřit na výbavičku a kočárek(po dětech už nic nemám).Další jsme tak brzo neplánovali,chtěla jsem si napřed najít práci,ale ze zdrav. důvodů jsem musela ihned skončit s HA a už to bylo…
Tak co ?poradí mi někdo?Díky,,,,

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
15.9.10 23:14

Ahoj bohužel na pracáku jsi jen 6 měsíců v ochranné lhůtě a pak ti padají všechny nároky. Takže nedostaneš nic. Co se týče výbavičky a tak zkusila bych kamarádky, internet a tak hodně lidí daruje věci po dětech. Taky mám z druhé ruky a do poradny mám koupené dvoje hezké věci. Nevím jak jsi řpišla na to, že když si těhu tak tě nikam nevezmou? Pokud jsi to nikde neřekla že jsi těhu tak to nijak nezjistí myslím ten začátek a když už tak to může být každému putná. Nemohla bys znovu započít ten živnostenský list? Platit si nemocenskou a pak bys před porodem dostala normálně 6 týdnu nemocenskou apak 6 týdnu ještě potom a máš pak nárok na 3 letou variantu vím to jistě měla jsem to tak taky neměla jsem nárok na PPM.No a když je vše neofiko nemůžeš si zažádat o příspěvek na bydlení, sociální příplatek a tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.10 23:25

Na ŽL už nechci,pracovala jsem jako fin. poradce a už toho mám plné zuby,,,Práci si zkouším sehnat,ale zatím nic…spíš se bojím reakce,když někde nastoupím,a pak jak zdělit to těhu,pokud bude vše ok tak vpoho ale minulá těhu jsem prozvracela a byla doma,toho se bojím. Asi m i zatím nezbude nic jiného než ty dávky,jenže zatím jsem to nikdy nepotřebovala,tak v tom moc neumim chodit..

• Citovat
  • Upravit
8935
16.9.10 07:00

Asi bych to „skousla“,obnovila žl a šla na tři měsíce dělat opět finančního poradce.Zaplatila si nemocenské poj.-za 500 měs. po dobu 3 měsíců by si měla nárok na nemocenskou ve výši cca 17 tisíc.
Při nástupu do zaměstnání chtějí často vstupní prohlídky,nebo se ptají na těhotenství.A přišlo by mě nefér ho zatajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.10 07:28
lasička1 píše:
Asi bych to „skousla“,obnovila žl a šla na tři měsíce dělat opět finančního poradce.Zaplatila si nemocenské poj.-za 500 měs. po dobu 3 měsíců by si měla nárok na nemocenskou ve výši cca 17 tisíc.
Při nástupu do zaměstnání chtějí často vstupní prohlídky,nebo se ptají na těhotenství.A přišlo by mě nefér ho zatajit.

jo kamarádka to taky tak udělala, že si obnovila ŽL a zaplatila si nějaký ty pojištění a má nemocenskou skoro 20 tis. a dokonce i PMM šla bych touto cestou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.9.10 09:59

Já jsem taky nastoupila na pracák a zjistila jsem, že jsem těhotná (v 10. týdnu) a můžu ti říct, že jsem si o práci ani neškrtla. Dokonce mi ta ženská na pracáku udělala velkej červenej vykřičník na evidenční kartu a říkala, že s prací moc počítat nemám. Říct jsem to musela - měla jsem zakázanou zvýšenou námahu a kdybych dostala něco ve fabrice tak to by asi nešlo.
Být tebou, tak obnovím ten ŽL, jak píšou holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 13:46

No asi máte pravdu,a jak je to s těma odpracovanýma dnama abych na to měla nárok???Můžete poradit přesně co a jak udělat???

• Citovat
  • Upravit
2
9.7.25 22:22

Ahojky poradí mi někdo od včera se cítím tak že mne páli žáha jen večer a pocit na zvracení teď zas píchání pod bříškem leva i prava strana pocit plynatosti pocit toho jako bych snědla kotle jídla 🤮 přitom nic velkého menší porce jídla a to ještě jdu s holkou na pul Hnědý výtok a jako ze dost přemýšlím že zítra bych zašla k dr co si otom myslíte vy? Mnela to některá zvas? Divní pocit pod bříškem Toje asi brzo si dělat těhotenský test jinak poslední menstruace 🩸 19.6. Mam to nepravidelný jednou meškám 2 dny a pak porad tak dokola uz nevím co si otom myslet děkuji na test možná brzo dekuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
9.7.25 22:34

Proč nejdeš zítra k doktoru? Co my tady asi tak můžeme vydedukovat, nejsme většinou lékaři, a když jsi nám tady detailně popsala, že tě bolí "pod bříškem " :roll:, popsala jsi, jak fungují tvoje střeva a plyny a pak jsi popsala, co z tebe vytéká :roll:, a další podrobnosti, tak to zvládneš snad popsat i doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
9.7.25 22:35

Proč nejdeš zítra k doktoru? Co my tady asi tak můžeme vydedukovat, nejsme většinou lékaři, a když jsi nám tady detailně popsala, že tě bolí "pod bříškem " :roll:, popsala jsi, jak fungují tvoje střeva a plyny a pak jsi popsala, co z tebe vytéká :roll:, a další podrobnosti, tak to zvládneš snad popsat i doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
9.7.25 22:36

Omylem dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66588
9.7.25 22:36
@jankys235 píše: Více

Co tě vedlo k tomu dát to do 15 let staré diskuse, ještě k tomu na úplně jiné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.25 08:16

Jsem tu po prvé tak se omlouvám nevěděla jsem kde to mám napsat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie