Nástup na MD

1165
15.9.10 12:44

Nástup na MD

Holky, ve kterém tt nebo měsíci Vám doktor stanovil nástup na MD?

A kdy jste přesně nastoupili vy? je tam vlastně rozmezí 6-8týdnů před porodem - takže jak to dr. určuje podle čeho?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
15.9.10 12:47
Kacenka1987 píše:
Holky, ve kterém tt nebo měsíci Vám doktor stanovil nástup na MD?

A kdy jste přesně nastoupili vy? je tam vlastně rozmezí 6-8týdnů před porodem - takže jak to dr. určuje podle čeho?

Děkuji

Automaticky jsem nastupovala 6 tydnu pred porodem. Nikdo se mne ani neptal, ale termin nastupu jsem si do papiru nakonec dopisovala sama.

Myslim, ze je to tve rozhodnuti, jestli nastoupit driv nez tech 6 tydnu pred porodem.

• Citovat
  • Upravit
21935
15.9.10 12:48

já mám nástup přesně 6 týdnů předem. je to na dohodě. já chtěla co nejpoději, aby mi co nejvíc dní naběhlo do příštího roku, protože se pak z toho počítá nárok na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
15.9.10 12:52

ale asi je to tak, že ta mateřská trvá určitý počet dní/týdnů že? tzn. když nastoupím 6týdnů před porodem mám MD třeba do 1.3.2011, ale když nastoupím 8týdnů před porodem mám ji třeba pouze do 15.2.2011???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
15.9.10 12:59
Kacenka1987 píše:
ale asi je to tak, že ta mateřská trvá určitý počet dní/týdnů že? tzn. když nastoupím 6týdnů před porodem mám MD třeba do 1.3.2011, ale když nastoupím 8týdnů před porodem mám ji třeba pouze do 15.2.2011???

Máš nárok na 28 týdnů MD, bez ohledu na to jestli jdeš 6 nebo 8 týdnů před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
15.9.10 13:26

Zrovna dnes na kontorle jsem se na to doktora ptala. Nastoupit můžeš 6-8 týdnů před plánovaným termínem porodu. Doktoři píšou automaticky 6 týdnů. Já jsem si požádala, jestli bych mohla nastoupit už 8 týdnů před a dr.řekl, že klidně, jen mu to musím příště připomenout. Tak jako tak mám potom nárok na 28týdnů mateřské. Ale rozhodnutí, jestli chceš jít 6 nebo 8 týdnů před TP, je na tobě.
Takže třeba já s termínem 13.12. nastupuji na MD 18.10.
Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.9.10 13:56

Já jsem řekla své gyndr, že bych potřebovala nastoupit 7 týdnů před termínem jelikož bych jinak musela na nemocenskou a mateřská mi navazovala na dovču a ona mi mé přání splnila. Asi záleží na doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
15.9.10 16:16

Já nastupuju zítra a jsem 34tt přesně…takže těch 6týdnů před termínem.

(Jsem zvědavá, co zas ta moje věčně opilá gyndařka zvoře :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
16.9.10 09:30

Jen doplním, že záleží na vás, nikoliv na doktorovi, ten do toho nemá co kecat, on má určit pouze TP a datum nástupu určujete vy… to že se někteří tváří, že to určují oni je druhá věc, ale pravda to není.
A pokud to vypíše jinak než chcete, tak to stačí škrtnou a podepsat se k tomu, že jste to opravily vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.9.10 14:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.9.10 17:51

Jani, vidím z diskuzí, že se v tomhle hodně orientuješ, ..potřebuju ujistit, že všechno chápu správně..

9/11 má Vojta 3narozeniny, tím pádem mi končí RD.
27/12 mám TP, to je nějakých asi 7t po konci RD.
asi by bylo nejlepší nastoupit na MD k 10/11, ne? aby se mi to stoprocentně krylo. chápu to dobře?
zaměstnavateli pak donesu ten papír od dr.
(jsem stále zaměstnaná, u puvodního zaměstnavetele)
musím chodit ještě na UP (sociálku)?

díky moc - a samozřejmě i ostatním za případné odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
29.9.10 19:14

Ahojky,
jojo, je nejlepší nastoupit od toho 10.11., tím máš vyřešenou práci.
Na UP budeš muset jít, protože máš v jednom měsíci jak RP, tak PPM, takže papír na mateřskou si nech od Dr. vypsat v předstihu, ten hodíš do práce, na UP nahlásíš (ještě v říjnu), že k 10.11. nastupuješ na PPM, oni pozastaví výplatu posledního rodičáku, pak sociálka spočítá kolik máš PPM a pokud to bude víc jak 7600,– za ten necelý měsíc, tak už ten poslední rodičák nedostaneš. Pokud to bude míň, tak doneseš papír o výši té PPM na UP a oni ti vyplatí rozdíl mezi PPM a 7600,–. Prostě pakárna… teoreticky by si to mohli poslat mezi sebou, ale moc v to nevěřím.
Jinak pod označením sociálka myslím příslušnou OSSZ podle sídla zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.9.10 08:58

Jani :potlesk: :kytka: díky moc za informace!!než já bych tohle někde našla!
akorát mi vrtá hlavou ta sociálka. neměla bych jít tam, kam přísluším já - resp. tam, odkud mi chodí RD - aby mi ho mohli pozastavit..? chodí mi od P8, jelikož zaměstnavatel má sídlo na P6, jeho sociálka je zřejmě tam, ale s tou já nikdy neměla nic společného.. (on je veliký… navíc státní :wink:, takže MD mi vyplácel on)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
30.9.10 18:56

RP ti vyplácí sociální odbor UP podle tvého bydliště, takže RP půjdeš pozastavovat tam. MD už nové vyplácí CSSZ všem, i těm od velkých zaměstnavatelů… a pokud je to velká firma v Praze, tak může patřit pod P8 trojská, ta má na starosti velké pražské firmy, ale nejlíp ti to žekne mzdovka, až jí poneseš ten papír na mateřkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.10.10 09:13

super, díky moc za informace. takže pozastavit to půjdu tam, kde mi to vyplácejí, a ostatní info dostanu u nás na mzdovce.. :potlesk: :kytka: díky díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat