Airbag v autě a autosedačka

2292
5.9.12 17:29

Airbeg v autě.

Ahoj holky, zakládám tohle téma… Zajímalo by mě kdo máte v autě airbegy a vozíte děti v autosedačkách zda je máte deaktivovaný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
5.9.12 17:30

Snad jen idiot je necha zapnuty…pokud teda myslis vajicko na predni sedacce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
5.9.12 17:32

@katule9
nám v golfíku vepředu vypnout nejdou, tudíž od začátku vozíme malou vzadu… nedala bych ji někam kde airbag může vystřelit…

• Citovat
  • Upravit
7159
5.9.12 17:32

@katule9 airbag se vypíná pouze u protisměrných sedaček na předním sedadle, ted yu vajíček či 0-18 v protisměru, u posměrných sedaček zůstávají airbagy v činnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
5.9.12 17:33

Zapoměla jsem dodat že mluvím o vajíčku od 0 kg co se dává protisměrně…

• Citovat
  • Upravit
35792
5.9.12 17:33

Tak jsou i auta, co si je vypnou sami, nase pokud na ton nesedi neco tezsiho nez 20 kg, tak airbagy nefunguji. Tedy myslim na prednim sedadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:36

No proč se ptám..mím kamošku co si koupily auto zhruba za půl mega(pořád vykládá jak nemaj peníze) no a když jsem ji tohle řekla tak na mě koukala jako na blázna že to teda určitě nedaj deaktivovat že jejich auto je nejlepší v testu bezpečnosti takže na co prý.. a že to je drahý ..no tak jsem je kroutila hlavou Já jsem taky malou vozila vzadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:37

Tak mě právě zajímá jaký názor a jak jste to praktikovaly vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.9.12 17:38

@katule9 no tak kamarádce vysvětlete, že u těch protisměrných sedaček se ten Airbag MUSÍ vypnout, nebo to miminu ustřelí hlavu, vždyť i u toho airbagu je cedulka, že se musí vypnout v případě použití protisměrné sedačky, a koneckonců je ta cedulka i nalepená na vajíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:41

@steeve jsme se dlouho „neviděly“ :mrgreen: No právě ona si myslí že to je v pohodě, a to je její muž lékař, no spíš mi to nechtěla ani moc věřit..tak jsem zvědavá jestly to daj pryč,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
5.9.12 17:41
@katule9 píše:
Ahoj holky, zakládám tohle téma… Zajímalo by mě kdo máte v autě airbegy a vozíte děti v autosedačkách zda je máte deaktivovaný??

Tak logicky, jelikož mi nejdou airbagy jednoduše deaktivovat, tak vajíčko na spolujezdci nevozím…
Ono vůbec poslední auto, kde jsem vozila vajíčko na spolujezdci byl favorit, tam vzadu nestačily pásy, jinak mi přijde bezpečnější vozit dítko vzadu a vlastně i praktičtější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
5.9.12 17:43

@katule9 Tak já bych tedy taky airbagy deaktivovat nedávala, nevidím důvod, vzadu je místa dost, není důvod vozit vajíčko vepředu… tedy v běžném dnešním autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:45

@j.a.n.i1 ano taky mi to přijde vzadu bezbečnější než na „sedadle smrti“… No stěmi pásy taky bojujeme a to máme novějšího Hyundae Accent a jsou dost krátký.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:48
@j.a.n.i1 píše:
@katule9 Tak já bych tedy taky airbagy deaktivovat nedávala, nevidím důvod, vzadu je místa dost, není důvod vozit vajíčko vepředu… tedy v běžném dnešním autě.

No já nevím, kámoška vypravovala že vzadu mají airbegy snad ze všech stran prý asi 4 na každou stranu tak nevim ale to mi taky nepřijde bezpečný vždyt to musí to vajíčko uplně rozšrotovat ten airbeg přeci působí stejně vzadu jak vpředu,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
5.9.12 17:50

@katule9 Ale zadní airbagy fungují jinak (resp. nafukují se v takových směrech, že sedačku neohrožují), ty se nijak nedeaktivují ani když je tam sedačka… takže možná zbytečně řešíš pseudoproblém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí