Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ono trvá, protože ty štěnice se v tom musí nejdřív projít a nalepit to na sebe. Všechny nevylézají každou noc. Pak trvá než chcípnou. Do toho ti ještě nějaký dospějou, jinde se ještě vylíhnou z vajíček. Hele při nejhorším se ten postřik ještě jednou, dvakrát zopakuje.
Že se jich nedá zbavit, to se spíš tak rozneslo kvůli panelákům. Tam když se najdou lidi, kteří si je tam nechají množit, nepouští tam deratizatory, apod. můžou se vracet nebo nemizet.
@klamonožka píše:
Tak asi jim tam nepřenesli celé hejno, jen třeba jednu samičku, tak než se vylíhnou vajíčka, namnoží, než si připustíš, že to jsou fakt štěnice… to není úplně ze dne na den.
aha, to jsem netušila, že to tak dlouho trvá
@Anonymní píše:
@Kamkam no jako u nás jsou pravděpodobně 2 měsíce ale je nemůžu najít žádné vajíčka ani hnízda proste nic a mám fakt strach ze to je někdo tak schované ze ani deratizer je proste nedokáže najít. Jako trvám na 3 postriku ještě abych měla tu jistou ale budu dělat to co vy píšete
Oni to hnízdo nepotřebují najít, ty štěnice vylezou a ten postřik na sebe nalepí, jak po tom projdou. Ještě jsem si vzpomněla, že jsem kolem postelí a nočního stolku lepila oboustrannou izolepu.
To hnízdo můžou mít kdekoliv, v zásuvkách, pod čalouněním, ve spojích prken, za obrazy, zespoda nábytku. Ony se dostanou do neskutečně tenoučkých skulin. Je dobrý hnízdo najít, ale nutný to není.
@Kamkam děkuji moc za uklidnění přijde mi, že lidi v dnešní době jsou takový, že na to píšou, že doma neukizim nebo, že máme nepořádek a tak. Ale doma furt uklizime a to ze to člověk si kůže dovez z dovolené nebo z MHD, návštěva tak to už nevidí. A fakt jsme z toho na nervy dělají si všichni kolem mě ze mě srandu nebo já nevím, že mám všechno nechat tam a odstěhovat se a tak ale bydlíme v rodinem domě a určit nemáme v plánu se stěhovat
@barbora 01…až když jsme rozšroubovali postel „na prkna“ tak jsme našli tři schované kousky. Těch možností je tolik - záhyby „švy“ matrace, spoje postele, krytky od lamel postele…
v elektro zásuvce ve zdi…
@Anonymní píše:
@Kamkam děkuji moc za uklidnění přijde mi, že lidi v dnešní době jsou takový, že na to píšou, že doma neukizim nebo, že máme nepořádek a tak. Ale doma furt uklizime a to ze to člověk si kůže dovez z dovolené nebo z MHD, návštěva tak to už nevidí. A fakt jsme z toho na nervy dělají si všichni kolem mě ze mě srandu nebo já nevím, že mám všechno nechat tam a odstěhovat se a tak ale bydlíme v rodinem domě a určit nemáme v plánu se stěhovat
Jo no, štěnice fakt nejsou o úklidu. Tý je úplně jedno, jestli máš uklizeno, hlavně že jí chutnáš.
Stěhování je fakt blbost, těch se zbavíte.
Btw. Znáš určitě toho brouka - kněžice, smradlavá Anča se jí říká. Jsou příbuzný se štěnicema a smrdí stejně, takže když jsem v noci magorila a svědilo mě všechno, tak stačilo se podrbat, cichnout k rukám - smrdelo = štěnice, nesmrdelo = fantasmagorie.
@Kamkam dekuji moc jsem rada, že ještě jsou lidé, kteří tohle fakt chápu. Protože to co někdy čtu na netu tak se úplně děsím. Ale manžel říká, že to nemám číst, že se akorát z toho zblázním. A že ty lidi někteří ani si nezavolali deratizera a huby to prostředky z obchodu ale u nás to děla furt nějaká firma.
@Barbora 01 píše:
@Kamkam dekuji moc jsem rada, že ještě jsou lidé, kteří tohle fakt chápu. Protože to co někdy čtu na netu tak se úplně děsím. Ale manžel říká, že to nemám číst, že se akorát z toho zblázním. A že ty lidi někteří ani si nezavolali deratizera a huby to prostředky z obchodu ale u nás to děla furt nějaká firma.
Jo, to je další průšvih. Že to lidi radši neřeknou, protože se stydí.