Myš ve 3. podlaží bytového domu - nezabíjecí past nebo?

Anonymní
7.3.23 03:57

Myš ve 3. podlaží v bytovém domě - nezabíjecí past nebo?

Dobrý den, prosím o radu. Vážně nechápu, čeho jsem se to zase dočkala - bydlím na úrovni 3. podlaží v bytovém domě ve městě a prvně v životě jsem viděla živou myš - u sebe v ložnici/obýváku! 8o

Snažila jsem se myšce domlouvat, ať můj byt opustí (snažila jsem se zůstat v klidu, ale už mě chytala panika, jak to dlouho nešlo) a ona, když přestala šramotit a byla ochotná jít alespoň z bytu na terasu, tak nebyla ani schopná vyskočit nějakých snad 20 cm zpátky na ten schůdek k těm dveřím na terasu odkud sem vlezla. Musela jsem jí tam vyrobit schůdky, aby se vůbec mohla dostat pryč 8o A to jsem celá vděčná, že jsme se na tom vůbec shodly… fakt jsme se už bála, nemám kam utéct a nebudu tu spát s myší! Ani nechápu, když je tak nešikovná, kde se mi vůbec vzala. Měla jsem jí prostě přímo v místnosti, kde spím :( protože jinak dál je tu jen maličká kuchyňka.

No, jenže TÍM NIC NEKONČÍ - teď je na té terase a já nevím co dál. Jsem tu jen pořád zavřená doma, tak musím pravidelně větrat (jsem zvyklá to tu mít otevřené vlastně skoro pořád když spím a plus často větrat, protože tu jinak není kyslík, je to malý byteček a jsem tu pořád, takže se to brzo vydýchá…). Takže to by byla do pár minut zpět v bytě :?

Nemám doma nic, čím bych jí mohla ulovit, ani s tím nemám žádné zkušenosti. (Myš jsem v podstatě viděla naposled v dětství, a to z dálky, když jí nesla nějaká kočka)

Pročítám diskuze a je to na pytel, co čtu z toho se mi akorát udělalo zle :?
Navíc nemám žádnou imunitu, tak je to pro mě ještě mnohem nebezpečnější, vše, co přenáší (než pro lidi běžně). A opravdu potřebuju větrat, abych měla vůbec co dýchat. Taky mám nemocné srdce, takže nemůžu žádný stres. A myš v ložnici, i na balkoně je pro mě stres hodně velký :(

Jenže představa, že jí nějak zabíjím, trávím, jedy, pasti, to je hrozný, je mi jí navíc líto a ani na to nemám žaludek a jsem sama, nemá mi kdo pomoct to řešit.

Našla jsem na netu, že jsou i nějaké pasti, které je nezabíjí, ale nejsou k tomu moc recenze. Nemáte někdo prosím vás zkušenosti s takovými pastmi na myši? Funguje to? Nejlépe prosím nějaký odkaz přímo na past, co se vám osvědčila..

Nebo jinou radu, co teďka dál s ní? Ona se sem bude určitě snažit hned dostat zpět do tepla a taky hledat jídlo, hned jak bych zase otevřela okno či dveře na balkon na větrání :,( A pochybuju, že z té terasy odjede, ani není kam (jde leda tak padat dolů k sousedům) a nepřišla mi šikovná (třeba mi sem ke mně spadla od nějakých sousedů z vrchu, co já vim)
Odpuzovače ultrazvukové, co koukám, taky prý spíš nefungují.

Radši bych chtěla něco bezpečného pro mě, i pro myš, jak se jí zbavit. A taky nemuset řešit pak myší mrtvolu, ale jen jí pustit pryč, když by něco takového fungovalo.

Uvítám i další návrhy, adekvátní mé situaci :kytka:

Celý život jsem bydlela v ještě v nižších podlažích a nikdy by mě ani nenapadlo, že se může dostat myš do normálního bytu, který není v rodinném domku - a ještě někam do pater. Jo a je to tu asi 10 let stará novostavba.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11874
7.3.23 04:11

Nejsem si vůbec jistá jestli je tohle myšlené vážně ale tuhle past jsme používali na chytání zdrhnutych krecku…fungovala dobře (křečkům se nic nestalo) myš Dobré nalakas např na jablko nebo na kousek opečeného buřta
 https://lihne-inkubatory.cz/…i-domeckova/

Jinak myši umí velmi dobře šplhat i po zdech a dostst se k tobě mohla třeba i přes stoupacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.23 05:32

Takhke jsem se dlouho nezasmala :mrgreen: :mrgreen: twl.. dospělý člověk, poprvé v životě vidí myš. To je prostě luxusní. Hele.. nech ji být. Ona se buď vrátí nebo ne. Tyhle potvůrky vylezou ve stoupackach klidně do 10.parta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42580
7.3.23 05:35

Mě napadla inženýrka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.23 06:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu. Vážně nechápu, čeho jsem se to zase dočkala - bydlím na úrovni 3. podlaží v bytovém domě ve městě a prvně v životě jsem viděla živou myš - u sebe v ložnici/obýváku! 8o

Snažila jsem se myšce domlouvat, ať můj byt opustí (snažila jsem se zůstat v klidu, ale už mě chytala panika, jak to dlouho nešlo) a ona, když přestala šramotit a byla ochotná jít alespoň z bytu na terasu, tak nebyla ani schopná vyskočit nějakých snad 20 cm zpátky na ten schůdek k těm dveřím na terasu odkud sem vlezla. Musela jsem jí tam vyrobit schůdky, aby se vůbec mohla dostat pryč 8o A to jsem celá vděčná, že jsme se na tom vůbec shodly… fakt jsme se už bála, nemám kam utéct a nebudu tu spát s myší! Ani nechápu, když je tak nešikovná, kde se mi vůbec vzala. Měla jsem jí prostě přímo v místnosti, kde spím :( protože jinak dál je tu jen maličká kuchyňka.

No, jenže TÍM NIC NEKONČÍ - teď je na té terase a já nevím co dál. Jsem tu jen pořád zavřená doma, tak musím pravidelně větrat (jsem zvyklá to tu mít otevřené vlastně skoro pořád když spím a plus často větrat, protože tu jinak není kyslík, je to malý byteček a jsem tu pořád, takže se to brzo vydýchá…). Takže to by byla do pár minut zpět v bytě :?

Nemám doma nic, čím bych jí mohla ulovit, ani s tím nemám žádné zkušenosti. (Myš jsem v podstatě viděla naposled v dětství, a to z dálky, když jí nesla nějaká kočka)

Pročítám diskuze a je to na pytel, co čtu z toho se mi akorát udělalo zle :?
Navíc nemám žádnou imunitu, tak je to pro mě ještě mnohem nebezpečnější, vše, co přenáší (než pro lidi běžně). A opravdu potřebuju větrat, abych měla vůbec co dýchat. Taky mám nemocné srdce, takže nemůžu žádný stres. A myš v ložnici, i na balkoně je pro mě stres hodně velký :(

Jenže představa, že jí nějak zabíjím, trávím, jedy, pasti, to je hrozný, je mi jí navíc líto a ani na to nemám žaludek a jsem sama, nemá mi kdo pomoct to řešit.

Našla jsem na netu, že jsou i nějaké pasti, které je nezabíjí, ale nejsou k tomu moc recenze. Nemáte někdo prosím vás zkušenosti s takovými pastmi na myši? Funguje to? Nejlépe prosím nějaký odkaz přímo na past, co se vám osvědčila..

Nebo jinou radu, co teďka dál s ní? Ona se sem bude určitě snažit hned dostat zpět do tepla a taky hledat jídlo, hned jak bych zase otevřela okno či dveře na balkon na větrání :,( A pochybuju, že z té terasy odjede, ani není kam (jde leda tak padat dolů k sousedům) a nepřišla mi šikovná (třeba mi sem ke mně spadla od nějakých sousedů z vrchu, co já vim)
Odpuzovače ultrazvukové, co koukám, taky prý spíš nefungují.

Radši bych chtěla něco bezpečného pro mě, i pro myš, jak se jí zbavit. A taky nemuset řešit pak myší mrtvolu, ale jen jí pustit pryč, když by něco takového fungovalo.

Uvítám i další návrhy, adekvátní mé situaci :kytka:

Celý život jsem bydlela v ještě v nižších podlažích a nikdy by mě ani nenapadlo, že se může dostat myš do normálního bytu, který není v rodinném domku - a ještě někam do pater. Jo a je to tu asi 10 let stará novostavba.

Děkuji :kytka:

Ty jsi spadla rovnou z Marsu, ne? Kup pasti, dej tam jídlo a čekej. Myši lezou po omítce. Myšl vleze všude. Nerozeznává byt nebo rodinný dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
7.3.23 06:54

Kup past kam se chytne a nezabije ji to a pak ji odnes někam třeba do pole, dal od bytu. Jinak mys umí lézt po stěně, takže do patra klidně vyleze, ale potřebuje takový drsnější povrch, aby se zachytila, po schodu třeba nevyleze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11904
7.3.23 06:56

Nevyšiluj, vždyť je to jen myš! Když se s ní nebudeš mazlit, nic od ní nechytíš, i kdyby nějakou nemoc měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
7.3.23 07:28

K té pasti - se právě ptám na konkrétní zkušenost s nějakou takovou ;) protože recenze moc nejsou a co občas jsou, tak spíš, že napíšou lidi, že nic nechytnou… a to prý často ani ty smrtící.

Myši přenáší hnusný nemoce, i když se s nima člověk nemazlí a jen mu bydlí v domě/bytě… prostě mám proč se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 07:36

Tak rozeznání bytu nebo domu bylo o tom, že bytovky jsou daleko větší a do domu rodinného se dostává většinou i bez toho, aby musela dělat spidermana a šplhat po zdech.
Nemyslím si, že je obvyklé, aby lidi nacházely myši v ložnici v běžných bytových domech. Ale možná teda to není běžné jen tady u nás na tom Marsu…

A že myši běžně lezou po zdech to nevím, i když to nijak nepopírám… (Teď jsem o tom četla, tak asi klidně jo.)

• Citovat
  • Upravit
330
7.3.23 07:37
@Kriss Tina píše:
Kup past kam se chytne a nezabije ji to a pak ji odnes někam třeba do pole, dal od bytu. Jinak mys umí lézt po stěně, takže do patra klidně vyleze, ale potřebuje takový drsnější povrch, aby se zachytila, po schodu třeba nevyleze :D

Máte pls zkušenost s nějakou konkrétní tou nezabíjecí, co funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.3.23 08:24

Co je to za blbost, ta myš musí být nemocná, normální myš je rychlá, hbita a vyskočí a vyšplhá naprosto kamkoli. A kam nevysplha, tam se prokouše. Normálně nastraz pasticku, ta ji zabije a máš vyřešeno. Jestli dřív nechcipne na nějakou nemoc, protože ji popisuješ dost divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
7.3.23 08:24
@nechcinick píše:

Takovou tu obyc domeckovou, vypadá jako cednik s dírou uprostřed :D ona tam vleze a už nevyleze a pak ji někde vypustis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.23 08:27
@nechcinick píše:

A vypustíš ji tam, kde zase bude škodit. Bude z ní vyplesklá jiná mimoňka jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42580
7.3.23 08:27

Je to úplně jedno, jakou použiješ. Stejně na terase už dávno nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.23 08:28
@Anonymní píše:
Tak rozeznání bytu nebo domu bylo o tom, že bytovky jsou daleko větší a do domu rodinného se dostává většinou i bez toho, aby musela dělat spidermana a šplhat po zdech.
Nemyslím si, že je obvyklé, aby lidi nacházely myši v ložnici v běžných bytových domech. Ale možná teda to není běžné jen tady u nás na tom Marsu…A že myši běžně lezou po zdech to nevím, i když to nijak nepopírám… (Teď jsem o tom četla, tak asi klidně jo.)

Myši a potkani jsou na sídlištích třeba u popelnic. Zrovna včera reportáž na Primě. Jsou všude, kde je žrádlo. Průšvih je, když se přemnoží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný