Ajaj štěnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.3.23 12:30

Ajaj štěnice ?

Ahoj Holky,

před 3 týdny jsme doma našli štěnice jsem dostipana jen já, deratizery u nás byli už dvakrát. Druhy postrik jsme měli teď v neděli ale furt mě kousou a nemůžu doma nic najít 😞. A tak bych se chtěla zeptat zda je někdo kdo se těch stenic na 100% zbavil nebo se musel odstěhovat a všechno vyhodit 😞. Bydlíme v rodinném domě a opravdu bychom se stěhovat nechtěli. Hlavně deratizeri sami nic nenašli. Našli jsme jen jednu při úklidu. Pravděpodobně nám to donesla návštěva na Vánoce 😞.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24567
8.3.23 12:32

Někdy je třeba postřik opakovat i víckrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
8.3.23 12:53
@Anonymní píše:
Ahoj Holky,před 3 týdny jsme doma našli štěnice jsem dostipana jen já, deratizery u nás byli už dvakrát. Druhy postrik jsme měli teď v neděli ale furt mě kousou a nemůžu doma nic najít 😞. A tak bych se chtěla zeptat zda je někdo kdo se těch stenic na 100% zbavil nebo se musel odstěhovat a všechno vyhodit 😞. Bydlíme v rodinném domě a opravdu bychom se stěhovat nechtěli. Hlavně deratizeri sami nic nenašli. Našli jsme jen jednu při úklidu. Pravděpodobně nám to donesla návštěva na Vánoce 😞.

návštěva vám to donesla na Vánoce a řešíte to v březnu? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 13:19

No přišli jsme na to v polovině února nevěděli jsme to a přiznali se když jsme jim to řekli, že jsme doma našli stenici, tak se přiznali ze to měli taky a ze netušili ze se to tak dá přenést a jak říkám deratizeri u nás byli už dvakrát teď čekáme do 20.3. Jestli ten druhy postrik pomůže

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.23 13:20

@lucad77 no jako teď v neděli 5.3. Nám dělali druhy postrik a nevím zda funguje nebo ne. Prý mám čekat 14 dni ale nechci čekat tak dlouho 😞

• Citovat
  • Upravit
76001
8.3.23 13:34
@Anonymní píše:
@lucad77 no jako teď v neděli 5.3. Nám dělali druhy postrik a nevím zda funguje nebo ne. Prý mám čekat 14 dni ale nechci čekat tak dlouho 😞

tak teď tě nechápu, v neděli vám dělali postřik a máte čekat 14 dní, ty tak dlouho čekat nechceš - a?
co jako chceš? podpálíš barák nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
8.3.23 13:35
@Anonymní píše:
No přišli jsme na to v polovině února nevěděli jsme to a přiznali se když jsme jim to řekli, že jsme doma našli stenici, tak se přiznali ze to měli taky a ze netušili ze se to tak dá přenést a jak říkám deratizeri u nás byli už dvakrát teď čekáme do 20.3. Jestli ten druhy postrik pomůže

to se mi nezdá, kdybyste měli štěnice od Vánoc, začaly by vás štípat od Vánoc, a ne od poloviny února

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
8.3.23 13:40
@stinga píše:
to se mi nezdá, kdybyste měli štěnice od Vánoc, začaly by vás štípat od Vánoc, a ne od poloviny února

Tak asi jim tam nepřenesli celé hejno, jen třeba jednu samičku, tak než se vylíhnou vajíčka, namnoží, než si připustíš, že to jsou fakt štěnice… to není úplně ze dne na den. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 14:40

@klamonožka děkuji aspoň někdo to chápe. Jako nepřála bych tohohle nikomu ještě k tomu mám 3 dny před porodem, takže je to ještě horší a všude na netu se píše ze se toho nedá zbavit ze s tím lidé musí žít. tak jsme z toho hodně vyhukana. Jako manžel říká ze to bude dobre, že deratizeri se o to postarají a bude zas vše v pohodě ale nejde tomu věřit 😞

• Citovat
  • Upravit
3115
8.3.23 15:06

Postřik od deratizeru u nás celkem zabral. Nebylo to úplně, ale do pár dnů přišla veliká úleva.
Pak mě čas od času ještě nějaká štípla. Vždycky jsem ji hledala a našla (jednou ne). Prostě jsem hledala v místech, která byla nejblíž k štípanci. Noční stolek, pod prostěradlem, v úložným prostoru postele,… Pod 10 měsíční dcerou (jo, i tam se přede mnou ta svině schovala. Otočila jsem malou a měla ji na zádech.)

Nemělo by se to, ale koupila jsem si vlastní postřik (Protect) a vždycky jsem to po tom štípnutí doma druhý den vystříkala. Decentně. Kolem postelí, prahy dveří, zdi okolo postele.

Nejdriv se objevovaly v dvoutýdenních intervalech, ty se prodlužovaly a do půl roku byl klid.

Důležitý je všechno prát nejmíň na 60. Co nejde na 60, zmrazit. Nebo to aspoň vzít párou. Nábytek vzít kartáčem, aby se zničily vajíčka. Jsou to takový droboulinký bílý půlměsíčky.

Jde se jich zbavit, jen to umí trvat. Osobně nechápu lidi, co píšou, že je mají třeba pět let. To by mi šiblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.3.23 15:09

Možná k nám pak bloudily od sousedů. :think: ti to taky schytali, ale mnohem víc. Těm lezli po zdech i přes den. Všechno vyházeli, štukovali, malovali,… My vyhodili jen čelo postele. Pečlivě zabalený do fólie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 15:11

@Kamkam no jako u nás jsou pravděpodobně 2 měsíce ale je nemůžu najít žádné vajíčka ani hnízda proste nic a mám fakt strach ze to je někdo tak schované ze ani deratizer je proste nedokáže najít. Jako trvám na 3 postriku ještě abych měla tu jistou ale budu dělat to co vy píšete

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.23 15:13

@Kamkam no u nás se našla pouze jedna štěnice v gauci jinak jsme cely gauč s manželem rozebrala a prohledala i deratizeri a nic proste. Jsme z toho zoufalá a už nevím co mám dělat teď už vlastně máme po druhem postriku a ještě mám sem tam stipance ale 19 bych chtěla ještě 3 postrik pro svůj klid

• Citovat
  • Upravit
5837
8.3.23 15:13
@stinga píše:
návštěva vám to donesla na Vánoce a řešíte to v březnu? 8o 8o

Ono to není nic divného…já je kdysi měla v bytě taky. Mě to nikdy nekouslo, jen partnera, který ovšem přijížděl jen na víkendy. A jelikož jsem ten hmyz nikdy neviděli, netušili jsme co se děje „asi komár“ bylo léto, nepátrala jsem.
Až pak jsme zahlídli broučka co utíká se schovat do zásuvky, tak jsme googlili co to je. No a až když jsem to nahlásila na město (městský byt), že jsme našli asi štěnici, tak mi říkali, že v bytě nade mnou už byli dvakrát za poslední pul rok :zed: :zed:…a takhle se to taky šíří. Lidi, majitele mlčí a lidem co netuší, se to stěhuje do bytu a tiše množí.

Jinak tazatelko :nevim: bude to chtít velký uklid, vyházet i nepotřebné věci, popřípadě některý nábytek i vyměnit za nový + opět postřiky. Je to boj, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.3.23 15:15

@axlpol jojo už jsme všechno udělali a vyhodili. Taky všechno prali na 60 a máme to teď v pytlích tak doufám, že 3 postrik už zabere a bude vše v pohodě jinak bydlíme v rodinem domě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný