Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mně se třeba líbí takový ten pohodlný styl - polobotky, džíny, halenka, delší svetr bez zapínání, výraznější řetízek, kabelka.. Tmavší barvy, béžová, hnědá, šedá.. Žádné vzory a výrazné barvy. Nebo tílko a přes něj dlouhá košile s páskem a tmavé kalhoty. Mám i šaty, ale moc to nenosím. Taky mi dlouho trvalo svléknout se z mikin a kecek, mně teda až do 40ti
Jo a ještě softshellové bundy nahradit kabáty. A pohorky nosit jen do lesa.
Džínů není potřeba se vzdávat, i když jsou džíny a džíny, že…
Tričko a mikinu nahradit halenkou/košilí a sakem, tenisky nějakou elegantnější obuví.
Vyzkoušet i jiný typ kalhot, sukni.
Já dost fandím šatům, má to tu výhodu, že nemusím přemýšlet, jak nakombinovat vršek a spodek, a navíc to většinou vypadá dost dobře.
K riflím může být halenka nebo košile + třeba lodičky nebo balerinky. Rifle určitě klasické (bez dírek), tmavší vypadají také hezky.
Nejdriv hlavne zkus, jestli ti takovy styl sedne a budes se v tom citit dobre.
Ja si treba prisla na to, ze ne. Takze mam svuj styl a klidne tak budu chodit i v 60ti
.
Nejdříve potřebujeme fotky všech tvých kousků aby jsme mohli posoudit, co by sis měla koupit ![]()
Zatiaľ ďakujem za tipy, najviac sa mi pozdávajú tie halenky/košele+sako+džíny a nejaká elegantnejšia obuv ![]()
@Lucie_Sx píše:
Nejdriv hlavne zkus, jestli ti takovy styl sedne a budes se v tom citit dobre.
Ja si treba prisla na to, ze ne. Takze mam svuj styl a klidne tak budu chodit i v 60ti.
Aj to sa môže stať že nakoniec aj tak skončím znova pri tom čo nosím teraz ![]()
@SK27jak už ti tu psali - já bych šla postupně - rifle si pořiď černé, místo triček halenky a místo mikin rozepínací delší svetřík, místo bundy kabát krátký i dlouhý, a místo tenisek (i když tenisky teď letí - bílé, hezké), tak místo tenisek balerinky nebo pohodlné lodičky s malým podpatkem tak 3 cm,
když jsi štíhlá, tak i ty šaty jsou super
@stinga píše: @SK27jak už ti tu psali - já bych šla postupně - rifle si pořiď černé, místo triček halenky a místo mikin rozepínací delší svetřík, místo bundy kabát krátký i dlouhý, a místo tenisek (i když tenisky teď letí - bílé, hezké), tak místo tenisek balerinky nebo pohodlné lodičky s malým podpatkem tak 3 cm,
když jsi štíhlá, tak i ty šaty jsou super
Aj tie dlhšie svetríky sa mi páčia a balerinky by tiež mohli byť. ![]()
Jak psaly holky, zpočátku jen zkus upravit stávající styl, i tak to bude velká změna. Džíny striktně jednobarevne bez ničeho, mikiny nee, místo toho svetriky a cardigany, trička “hezci” (nic orvaneho, vyplandaneho a vynechat i ty, co mají nezacistene lemy), vyřadit sportovní věci (do běžného denního šatníku to nepatří), boty lodičky na nízkém podpatku, balerinky, chelsea, doporučuji raději jedny boty na sezónu a dražší, třeba hoegl, levnější bývají často nevkusne a je třeba hodně probírat a rychle odejdou a ztrácí pěkný vzhled. Kdysi jsem si kupovala levnější boty a více kousku, teď mám jedny takovy univerzalni a fakt drahy a stačí a ještě jedny levnější baleriny, co se mi povedlo ulovit v Deichmanu. Na příští rok si koupím nové a bude. Ale klidně i dražší tenisky vypadaji hezky a skoro i elegantně, ale opět to chce nebrat sportovní (a hlaveň poznat, které sportovní jsou a které ne
).
Hlavně nekupuj barevné punčochy, balonove sukne a kalhoty turky prosím🙏 😂
Dámské košile - to je takové pofiderni, zda se to byt univerzalni, ale málokdo to ve skutečnosti umi nosit tak, aby to vypadalo dobre, to není úplně dobre na začátek.
@Semtex ďakujem za tipy
a farebné punčochy, balonove sukne a turky to nehrozí, v tom by som nechodila ani doma ![]()
Tak mám za sebou pár dní nakupovania, pribudli halenky, košeľa aj sako, nejaký svetrík, jarný kabát a musím povedať že v nových veciach sa cítim super, viac krát som dostala aj pochvalu
, ľutujem že som takúto zmenu nespravila skôr
akurát peňaženka zaplakala ![]()
Ahoj holky, napíši sem ať nezakládam nové téma. Je mi 38 a oblékam se stejně jako zakladatelka. Nastupuji do nové práce kde budu většinou v kanceláři a nevím jaké oblečení zvolit k oblékaní do práce. Určitě tam nechci být v džinsech, těch bych se nejraději zbavila úplně, 10 let chodím jen v džínách. Doporučíte nějaké elegantní oblečení do kanceláře a také celkově něco elegantní místo mikin a džínsů přiměřené věku?
Dík ![]()
Jo a zakladatelko jak tvou změnu hodnotí partner?
@Zdesha3 Partner s tým je úplne v pohode, akurát povedal že bude musieť častejšie nosiť košele, lebo už bol tak zvyknutý že keď si beriem mikinu tak môže aj on a neriešil čo si dá na seba ![]()
@Zdesha3 píše:
Ahoj holky, napíši sem ať nezakládam nové téma. Je mi 38 a oblékam se stejně jako zakladatelka. Nastupuji do nové práce kde budu většinou v kanceláři a nevím jaké oblečení zvolit k oblékaní do práce. Určitě tam nechci být v džinsech, těch bych se nejraději zbavila úplně, 10 let chodím jen v džínách. Doporučíte nějaké elegantní oblečení do kanceláře a také celkově něco elegantní místo mikin a džínsů přiměřené věku?
Dík
Jo a zakladatelko jak tvou změnu hodnotí partner?
šaty, střih podle typu postavy, já většinou nosím pouzdrovky. Vypadá to dobře, nikde nic neleze, nemusím přemýšlet, jaký vršek s jakým spodkem nakombinovat.
mně jich stačí 12, víc dní se během měsíce v práci obvykle nevyskytuju, takže defakto mám na každý den v měsíci jedny, ale občas beru i ty džíny s košilí, proč ne.
Ahojte, mala by som otázku ohľadom štýlu obliekania, Mám 29, čoskoro 30 a myslím že by bolo načase obliekať sa viac žensky
Doteraz moje obliekanie vyzeralo tak že tenisky, rifle, tričko, mikina, v lete sem tam šaty. Rada by som si nakúpila aj niečo elegantnejšie, ženskejšie, myslím že by to potešilo aj partnera. Postavu mám štíhlu, 170/60. Poradíte niečo čo by bolo dobré si kúpiť? Nikdy som sa o módu nezaujímala. Prípadne by bolo fajn aby sa to hodilo aj k rifliam, aby som nemusela hneď prekopať celý svoj šatník
Alebo čím nahradiť aj rifle