Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@hviezdoslava89 píše: Více
To prece neni zadny duvod k odstavu
Tak ji koj dal, kdyz je ti lito ji odstavit. A v zari uvidis. Treba se odstavi sama, treba ne a hudes ji kojit jeste rok.
@unuděná
jsou profese a životní situace, kdy dítě do jeslí chodí, ne každý chce, nebo může být doma 3 roky
Nechápu, proč bys měla kvůli jeslím odstavovat. Já chodím do práce na půl úvazku od 2 měsíců malého, někdy mi ho na kojení manžel přinesl, někdy ne, měl doma odstrikane mléko. Tak od 8 měsíců už mi ho nevozil vůbec. V práci jsem tak max 6h v kuse, ale není problém odjet na celodenní školení. Má 13 měsíců a je stále kojen
Jediná komplikace můžou být nalitá prsa, ale tak dá se trochu odstrikat a ony si zvyknou..
@zuzanka1 píše: Více
Já to nerozporuji, taky jsem nebyla 3 roky doma. Ale neplakala jsem, že mi odstav zničí pouto s dětmi ![]()
@zuzanka1 to snad ne, první dceru jsem kojila 2roky a 2měsíce…druhá je nedonošená, vybojovaly jsme si to a i když mám teď nemocný oba dvorce, bolí to, tak vydržím a počkám, až se odstaví sama…dudlík nechce, potřebuje mamku u sebe, 10měsíců 😊 navíc je to prakticky na cesty, mléko vždy ready a v kojícím oblečení není nic vidět ![]()
@hviezdoslava89 píše: Více
Já jednou denně kojila určitě čtvrt roku. Nebylo to náročné, muže proběhnout ráno a třeba odpoledne po školce. Nikde není psáno, ze mliko musí byt na spani. Nám to vyhovovalo takhle čímž i nějaké uspavani když nechtěla flasku ani dudlík bylo jednodussi
@hviezdoslava89 Vždyť nemusíš odstavovat ani z důvodu jeslí. Měla jsem 2 děti, které zvládly normálně chodit do “ ústavu” a normálně se kojily ( ráno, odpoledne, večer - dle jejich aktuální potřeby ). ![]()
Od roka a pul male pracuju a normalne kojim dal. Ted ji budou dva.