akú umývačku riadu kúpiť?

112
10.1.06 14:10

akú umývačku riadu kúpiť?

Žijem v RD so svokrou, manželom a zatiaľ s 1. dieťatkom. Druhé mimisko máme na ceste. Už dlhšie premýšľam nad umývačkou (švagriná má WH 6. zmysel a nevie si ju vynachváliť) My sme ju doteraz nekúpili aj kvôli tomu že máme na pláne v budúcnosti (možno 2 rokov) prerábať kuchyňu. A neviem sa rozhodnúť či vstavanú umývačku, alebo nie. Tie vstavané sú myslím aj o niečo drahšie ako tie druhé. (neviem ako sa im hovorí) :oops: Tiež neviem na čo treba prihladať pri výbere umývačky, čo sa týka používania tých čistiacich prostriedkov…Zatiaľ som sa zo žiadnej diskusie nedozvedela na čo si pri kúpe „posvietiť“ teda čo je podľa vašich skúseností zbytočné (funkcia) a čo naopak by ste postrádali :?: Môžete poradiť prosím :?: Moooc Vám ďakujem, kaska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
10.1.06 14:18

Ahoj,
pokud budete mycku kupovat ted, tak rozhodne kupte volne stojici…
Je to podle me lepsi, a da se dat mezi nejake skrinky pod linku, my to tak mame.....
Na co dat bacha, no nevim......
My sme kupovali 60cm, koukali sme na spotrebu vody i elektriny, a taky na hlucnost.....
Nakonec sme vybrali AEG silence sensorlogic.....uz je ted nedelaji
TAky jestli ma vice programu, ale to uz ma asi kazda.......

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
10.1.06 15:29

Ahoj Kasko,
máme AEG 3×A Favorit. Energie, spotřeba vody a hlučnost jsou „áčkové“ a je na 12 :,-( nádobí.
Máme ji sice zabudovanou v kuchyni, ale není vestavěná - je prostě mezi skříňkama bíle zářící. Chtěla jsem to tak a mně to vyhovuje. Pokud by měla být vestavěna, musely bychom jít do jiné (pouze vybrané typy), která se mi moc nezdála (myčky musejí mít jinak udělané ovládání).

Soustřeď se na spotřebu vody, energii i hlučnost. Rozhodni si velikost - 9×12 :,-( nádobí - doporučuji 12 :,-(. Hlavně si ujasni, kolik do ní chceš dát peněz. Větší výběr programů je taky na místě - někdy potřebuješ jenom opláchnout a jindy pořádně umýt (mám jich 6).

AEG jsou dobrý, naši mají Miele (dražší) a ta je taky bezva. Když jí budete kupovat už teď, určitě nebude později problém jí vměstnat do kuchyňské linky - pokud Ti nebude vadit, že bude vidět a nebo si již teď můžete koupit takový typ, který se dá později vestavět (v kuchyňském studiu neměli problém, že chceme vlastní spotřebiče).

Jinak jsem naprosto spokojená, opravdu to ušetří hodně času - i když ze začátku to je maturita -naučit se naskládat co nejvíc nádobí tak, aby se všechno umylo..... :)
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
10.1.06 15:40

Tak u nás řešíme podobný problém, uvažujem taky o myčce, jenže rozhodování je na mě. Vestavnou nechci z důvodu nepohodlného ovládání a taky je finančně náročnější. Teď se nemůžu rozhodnout mezi 9 :,-(ami nebo 12 :,-(ami nádobí. Zatím jsme doma jen dva plus mimi, ale snad nás ještě přibude, tak prosím poraďte která bude lepší. Zatím mám rozhodnutou aristonku, platit za značku se určitě nevyplatí, pokud je neznačková podstatně levnější a funkčně srovnatelná. Tak jsem zvědavá co napíšou holky co už mají s myčkou praktické zkušenosti. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 15:59

Ahoj,
já mám na chalupě myčku na 9:,–(,doma na 12 :,-( a přikláním se k té větší.
Se spotřebu jsou na tom podobně,ale doma mi stačí „vyprat nádobí“ 1×denně někdy 1×za 2dny,na chalupě myjeme nádobí i 2× denně.
Vždycky bych volila volně stojící,pokud jí budeš chtít šoupnout pod prac.desku kuchyně,stačí odendat horní desku(když Ti nebude vadit,že zepředu nemáš dvířka,ale je vidět předek myčky.)Já to tak mám a zas tak špatně to nevypadá.
Co se týká značky-to bych neřešila,můžeš si koupit super značku ,která bude poruchová a naopak obyčejnou,se kterou budeš spokojená .Koukej na spotřebu el,vody,hlučnost.
Přípravky na mytí kupuju podle akcí,tedy nekupuju žádné tablety 5v1,ale obyč.tablety,leštidlo a sůl.Většinou f.SOMAT,nádobí je umyté a my spokojeni.

• Citovat
  • Upravit
464
10.1.06 16:19

Ahoj, my máme AEG, nevím přesně typ a myslím, že je výborná… Na funkčnost nemá to, zda je vestavná nebo samostatně stojící, vliv, esteticky je to rozdíl…vestavná je podle mě hezčí, prostě do té kuchyně „zapadá“… Mám ráda věci sladěné, takže se mi prostě líbí víc… :) Jinak, myslím, že rozhodně je lepší a praktičtější 60 cm - můžu srovnat z vlastní zkušenosti - používala jsem už v životě oba typy a do té 45 cm se nic nevejde. Ta je vhodná pro bezdětné páry, které doma moc nevaří, spíše jen snídají a večeří…
Na naší AEG máme několik funkcí - asi jedinou, kterou bych oželela, je předoplach - my ho moc nepoužíváme - nádobí je špinavé pořád… :) Ještě se taky moc nepoužívá Intensiv 70° - je náročný na spotřebu a levnější program taky umyje dobře. Výborná je funkce Automat - myčka si sama určí podle intenzity špinavého nádobí, kolik vody vydat.

Podtrženo sečteno - myčku vřele doporučuju, finance vložené do AAA se vrátí.
Pa, Ziza.

PS: máme typ AEG FAVORIT SENSORLOGIC vestavná - šla jsem to ještě omrknout, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
11.1.06 13:12

Ahojte kočky, moc Vám všetkým ďakujem za Vaše príspevky. kaska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie