Jak provonět byt?

271
2.1.06 23:12

Jak provonět byt?

Dobrý večer, maminky a ostatní přispívatelky :D
Ráda bych se s vámi poradila, jestli nemáte nějaký nápad, popř. zkušenost s tím, jak provonět byt.
Mám moc ráda, když to doma krásně voní, ale po pečení atd. to vydrží samozřejmě jen chvíli :?
Koupit se dá spousta různých osvěžovačů vzduchu, ale co mám vyzkoušené, nic nevydrží dlouho, hned vyprchá, anebo stojí mooc…
Jak provonět a neutratit přitom moc peněz?
Díky všem za radu a mějte se krááásně :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
2.1.06 23:32

Ahoj Sussie,

tak tohle jsem měla možnost vyzkoušet pár dní před Vánocemi, byla jsem nachlazená a maminka mi poradila uvařit si takový spešl čaj, dává se do něj mimo jiné zázvor (celý) a skořice a to se vaří a skutečně to moooc krásně provonělo byt a na docela hodně dlouho! Myslím, že dva dny určitě jsem to tam cítila (tedy když jsem přišla z venku, pak už jsem si na to zvykla).
Zkus to, pak mi dej vědět, jak jsi uspěla :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
2.1.06 23:50

Ahoj Sussie,
já nedám dopustit na aromalampičky, do vody nakapeš olej podle nálady a vydrží to tak hodinu, než dohoří svíčka.
Taky je fajn dát do vody kus citronu, pár lístečků máty a dát na sporák, ale voní to jen když je voda vroucí.

maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 01:01

Někdy dávám na kamna nebo radiátory když se topí šlupky od pomerančů nebo jablek, jen se to musí hlídat, aby se nezačly pálit. Anetta

• Citovat
  • Upravit
1817
3.1.06 08:06

Krasne voni sacek Kouzelna zahrada - ale jen v mensich mistnostech (ted mame obr mistnosti a otevrene a neni to ono) - ted v zime dat na radiator. Maji velky vyber vuni, stoji cca 50 Kc jeden sacek. Nebo koupit aromalampicku a kapat olej, ale vune voni spis jen, kdyz svicka hori. Do uzavrene mistnosti (tam kde zavirate dvere) je dobry treba airwick elektricky osvezovac - ale celkem se prodrazi.

Marka + Marketka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.1.06 09:44

ahojky

my používáme tee tree oil - 100% olej krom jiného i k provonění bytu - však je to přímo na lahvičce napsáno - prostě do odpařovačů na topení 3-4 kapky a je to - nevoní to teda nějak dlouho - tak 2-3 hodinky… ale stačí - já to dělám vždycky po úklidu.o)))

Jinak ohledně osvěžovačů vzduchu průmyslově vyráběných - pozor nato!!! cca před rokem byla v tv reportáž co všechny osvěžovače vzduchu do místností do aut a na záchod obsahují za nepovolené látky a jedy a my to pak dobrovolně dýcháme a ještě za to platíme… mělo by to být i někde v časopisu Dtest anebo na www spotřebitel .cz jelikož to tenkrát bylo v černých ovcích… neprošel fakt žádnej osvěžovač.

Takže jsem taky pro přírodu:o)))

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 11:06

Ahoj,ja obcas davam na radiatory perforovany sacek s vanilkovym cukrem nebo na papirovy kapesnicek kapnu parfem a dam opet na radiatory. …a jdu to udelat… :wink:
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.1.06 11:16

Holky, hodně jsem používala aromalampy a olejíčky co jsem koupila běžně v obchodě. Myslela jsem si,že jsem si koupila to nejlepší a moc mě mrzelo,když ta vůně nebyla taková ajko u kamarádky..tak jsem se jí zeptala, co to má zač..a ona používá olejíčky od firmy Hádek. Tak jsem si jeden objednala a ten rozdíl tu fakt je. Ale říkala mi,že i záleží z čeho ten oeljík je - že jsou tam věci,které udrží vůně dlouho.. atd.

• Citovat
  • Upravit
Radina
3.1.06 12:33

Sussie,
u nás všechno voní levandulí. Přidávám ji do máchání při praní, používám ji často do aromalampy, používám levandulové krémy, při vysávání vhodím do vysavače smotek vaty pokapaný aromaolejem… . Hlavní je vůně neměnit a pak ti byt získá typickou vůni, pokud ti jde právě o tohle?
Levandulová Radka

• Citovat
  • Upravit
144
3.1.06 12:33

já jsem nasypala do aromalampy, místo toho oleje, citronovou kůru, normálně koupenou jako koření, do toho ještě hřebíček celý a celou skořici, zalila jsem to vodou a zapálila pod tím čajovku. Jak se to začně vypařovat, je to nádhera, ale je to n¨jenom takový nádech, není to přeplácaná vůně, co který pálí v noce, takže vtom můžou dýchat i miminka. I když se ta voda vypaří, tak to pořád voní, nesmí se to ale přismahnout. Takže tímhle jsem si já voněla přes vánoce. A bez chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.1.06 22:37

Děkuji všem

Děkuji všem za bezva rady, i za upozornění na chemie v kupovaných prostředcích.
Zkusím i čaj i vůni do aromalampy.
Už se těším, až nám to bude doma krásně vonět :D
Mějte se moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.7.15 02:53

Tak bych ráda oživila diskusi jak provonět byt…Máte nějaký nový nápad, tip. Něco přírodního…Líbí se mi třeba ty pomeranče na topení v zimě, nebo větvičky jehličí dát do vázy…jenže to jsou spíš zimní vůně…A mám ráda aromalampu, akorát mám pocit, že to voní jen chvíli. Chtěla bych nějaký" nápad " na vůní která provoní byt silněji na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
30.7.15 07:16

@SarahMi já používám svíčky Yankee Candle, nejsou sice přírodní, ale pořád lepší než třeba el. vůně a voní nádherně. Provoní i náš poměrně velký barák a vydrží opravdu dlouho. Výběr vůni je obrovský :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
30.7.15 07:19

Ja miluju eukasol od Justu. Krasne voni a dlouho a jeste je supr na rymu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
30.7.15 07:33

Nedám dopustit na Airwick svíčky. V takové té skleničce. Vždy když vidím v akci, beru je. Vydrží několik hodin - mám je určitě na více dnů a provoní celý dům. Vždy je cítit až do druhého patra.
Yankee jsou taky dobré, jen se mi už 2× stalo, že knot byl jakoby hrozně malinký a nechtělo to hořet. U tak drahé svíčky mě to naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat