Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s akupunkturou před transferem a po transferu. Doporučili nám to v CAR, že by mi to mohlo pomoci se uvolnit a lépe embryo přichytit. Máme za sebou 3 IVF a k zavedení 2 embrya, tak bych chtěla vyzkoušet opravdu všechno co by pomohlo k miminku. Děkuji
Ahoj já přesně takhle chodím na akupunkturu. Četla jsem nějakou studii, že to zvedá úspěšnost až o 40 %. U mě to zatím nezabralo. Ale minule jsem neměla moc kvalitní embrijko.
Ahoj všem, také chodím na akupunkturu a zatím nic. IVF jsme měli s PGD, takže KET bylo s geneticky zdravým embryem a přesto se nezadařilo.
Podotýkám, že v létě mi bude 40, proto se dělala ta genetika embrya (PGD).
Mě bohužel taky nepomohla k zahnízdění embrya a to jsme měli kvalitní vyšetřené PGD. Zázračná bohužel neni. Teď jsem se dala na přírodní medicínu, cvičím mojžíšovou, piju bylinkové čaje, chodíme k léčiteli, fyzioterapeutce. O miminko se snažíme skoro pět let, z toho jsem 2× potratila a z těch všech hormonů jsem už úplně hotová. V centru mě připravují na to, že zřejmě nikdy nepočnu a naše jediná možnost bude zřejmě náhradní matka. Já se ale nechci jen tak vzdát toho že bych kdy donosila dítě.
Mně intenzivní akupunktura nejprve pomohla ke zlepšení nemocnosti, která nám bránila „snažit se“ o dítě. Pak dopomohla spolu s čínskými bylinkami k otěhotnění, které poprvé skončilo potratem (ale to se pak zjistila velmi nízká hladina jódu) a za další dva roky, kdy se schylovalo k IUI (a pak by bylo nejspíš IVF) se zadařilo úspěšné těhotenství. Teď bychom chtěli druhé, ale bohužel na akupunkturu čas nemám, ale zkouším homeopatii, tak snad se ještě zadaří. O zlepšení úspěšnosti IVF jsem slyšela a tvrdil to i ten můj doktor, co jsem k němu na akupunkturu chodila a mám k němu velkou důvěru… Držím pěsti ![]()
@Petula83 Hele,a nezkouseli te poslat k pani doktorce Malickove na imunologii? Ja jsem tady o ni cetla a prijde mi, ze umi skoro zazraky. Zkus si procist tuhletu diskuzy. https://www.emimino.cz/…ankovani/17/
Ja sama zkusenost nemam, cetla jsem to pro zajimavost a dost me to teda zaujalo a prekvapilo.Nez se smirit s nahradni matkou zkusila bych se jeste dostat k ni. Treba pomuze.
@petra123450 Na imunologii chodím, ale díky přečtu si tu diskuzi. Náhradní matka je až úplně poslední varianta mít geneticky vlastní dítě.
Ahojte holky… podelim se o svou cestu ![]()
mam za sebou 1× ET a 2× KET bez vysledku. Asi mi nedorusta sliznice a tak trochu jsme adepti na nahradni matku. Asi pisu proto, ze jsem vlastne od 3 lekaru slysela 3 diagnozy
Nez ale zajdeme na krajni hranici, chci zkusit neco bez hormonu apod. Jsem objednana na akupunkturu k dr. Jelsikovi v Praze, dostala jsem na nej vyborne reference. Zabývá se i psychosomatikou, coz mi prijde super. V CARu jsou sice fajn, ale obcas mam pocit, ze je to vsechno jen vejkej byznys ![]()
Dnes jdu take poprve k fyzioterapeutce na Mojzisovou, tak jsem zvedava, jak tohle vsechno bude fungovat
vlasne se docela tesim, protoze hormonu už mam dost!
Jinak jsem zaradila do jidelnicku Goji, Macu a pak specialne namixovany bylinny caj… no uvidime
Ahoj všem ![]()
@83eve taky jsem se rozhodla zkusit akupunkturu, první léčba mě čeká za týden…ty už jsi na ní byla? a jak se cítíš po cvičení Mojžíšový? taky jsem to absolvovala, už teda před dvěma rokama, cítila jsem se fajn, ale k miminku nepomohla
loni už jsme byli na IVF, ale ze dou KET jsem 2× potratila… teď nás čeká další kolo, tak bych to chtěla taky ještě vylepšit tou akupunkturou…
jo a goji taky baštím ![]()
@bobinaklic
Tak ja nevim co presne zabralo, kazdopadne jsem ve 14.tydnu. Takze za me alternativni a pozitivni pristup palec nahoru. Preji vsem mnoho uspechu a ja i kdyz uz 7.tydnu zvracim a je mi desne jsem nesmirne vdecna a odpocitavam kazdy tyden.
Po mojzisove me bolela leva kycel a zada, asi 14 dni, pak se to srovnalo. Akupunkturu jsem pojala jako ocistu ducha
byla jsem nakonec jen jednou
@83eve jé, tak to je krásná zpráva!
a ať už pomohlo cokoliv, hlavně že pomohlo
já jsem jela celkem 3×, paní byla dokonce čerstvě po absolvování nějakýho semináře přímo pro přípravu k IVF a měla jsem z toho dobrý pocit… no jsem v 10. týdnu, sice se po minulých zkušenostech pořád bojím, ale je to určitě na lepší cestě, včera na kontrole ok, miminko krásný
, tak snad bude všechno v pořádku… ![]()
přeju hodně štěstí a užívej si těhotenství! ![]()