Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Najde se někdo kdo by se mnou pokecal a trochu mi pomohl se s tím vyrovnat? Už rok a půl se snažíme o mimčo, ale bohužel to nejde. Přes půl roku navštěvuji centrum asistované reprodukce ART České Budějovice a čekáme na den kdy půjdeme na první IVF
@bebecinka píše:
Najde se někdo kdo by se mnou pokecal a trochu mi pomohl se s tím vyrovnat? Už rok a půl se snažíme o mimčo, ale bohužel to nejde. Přes půl roku navštěvuji centrum asistované reprodukce ART České Budějovice a čekáme na den kdy půjdeme na první IVF
Když se začíná, vypadá to tak trochu děsivě,,ale s vidinou výsledku, se dá zvládnout vše ![]()
pokud cokoliv,,klidně SZ
@bebecinka Ahoj, taky se chystáme na první IVF
Chodím do Gestu v Praze od listopadu.
@bebecinka chci tě povzbudit, 1.11 jsem šli poprvé do caru, měla jsem strach ze všeho a teď už mám broučka v bříšku ![]()
Když já chodím jen na samé vyšetření a výsledek žádnej
už sem z toho zoufalá
@bebecinka děkuji, snad to dopadne dobře, budu držet palečky tobě, jinak SZ je soukromá zpráva
Zdravim, take uvazujeme o IVF, nebo spis vice ja nez manzel. Tento rok jsme prosli inseminacemi a po 3 letech snazeni uz nam asi nic jineho nez IVF nezbyva..
. Akorát ještě to v nas hloda a 100% rozhodnuti nejsme.
@bebecinka chodím do Brna do Unici, zítra a ve středu mě čekají teprve odběry krve - už týden špiním
a pokud bude hcg správně růst, tak si budu volat na první ultrazvuk, jaké vyšetření už máte za sebou? případně našel se někde nějaký problém?
@stiskoch gratuluji!! at je vse tak jak ma byt
.. mela jsi IVF? a pokud ano jake to bylo tim projit?
@stiskoch museli mi srovnat štítnou, genetika a na té přišli na ňákou vadu krve proto musím na hematologii. jinak v Artu mám za sebou několik vyšetření krve a ultrazvuky. na posledním mi zjistily ňáké folikuly v děloze. Brala sem dostynex 2× týdne, ale před 14dny mi ho vysadil. jinak mě se prý vůbec nedělají vajíčka
proto nám hned doporučily IVF
@vanil nám ho hned doporučily, prý jiná možnost není. takže já už se těším jak malé dítě
@vanil @bebecinka my jsem šli na IVF z důvodu chyby u partnera, z vyšetření mi dělali jen HP a ultrazvuk, měla jsem z toho mnohem větší strach a obavy než bylo potřeba, řadím se do skupiny holek, kterým nedělali problémy žádné hormony - nepřibrala jsem, špatně mě nebylo, únava se nedostavila - téměř jako normální cyklus, když nepočítám, že ke konci stimulace jsem už cítila vaječníky, třeba při sedání, po OPU (odběru vajíček) jsem byla ten den doma a pak už normálně do práce, naštěstí jsem si nemusela vzít žádný prášek na bolest, v den odběru jsem spíš jen ležela, druhý dne do práce (jsem v kanceláři) a zase domů, vynechala jsem nákupy i pes hold musel vydržet bez venčení (naštěstí je na zahradě), další dny jsem už sem tam něco podělala, prostě to co tělo dovolilo, za 5dní jsem si šli pro embryjko a dvě dali zamrazit, týden po zavedení jsem zkusila test a byl tam duch, který obden pěkně sílí, teď už jsou čárky stejné
bohužel od toho pondělí, kdy jsem dělala test i stále špiním, v car mi byl doporučen ascorutin a čekat a za týden jít na krev, případně i na kontrolní a věřit, že to bobiš zvládne, takže teď mě čeká rozhodnutí zda je vše v pořádku i přes problém