Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
snažíme sa o súrodenca 6 rokov a niečo a stále nám IVF nevychádza ![]()
Genetiku, imunologiu, hematologiu máme ok…beriem euthyrox a počas stimulacie fraxiparín…Hormonálny profil je ok aj ovariálna rezerva…Problém je v spg.,napriek tomu máme kvalitné blastocysty, ale nikdy nedôjde k tehotenstvu..zo 16 embryjí /aj kryo/ sa neujalo ani jedine embryjo…Mudr. nevie, co s nami…doporučil, len skúšať ďalej…Má to zmysel " len skúšať" ďalej???
Máte niektorá skúsenosti??? Len skúšať??? Alebo to vzdať??? Ja som to na 90% už vzdala, ale vždy ma „zabolí“,keď vidím bábätko, kočiarik a pod…Veľmi by som chcela ešte jedno dieťatko… ![]()
Ivana
@Anavi A navrhli vám PGS (preimplantacní genetický screening) nebo PGD ( preimplantační genetickou diagnostiku)? Konkrétně screening se dělá při častých potratech, při vyšší věku ženy a je k němu ještě spousta indikací.
A dělali genetiku embrya??
jiak t znám…6 ketů a nic…
a ted jsme se domluvili na dalším pokusu----ale iVM s genetickým vyšetřením embrya
@J3nie, @Petra Z pýtala som sa na to Dr.,jeho odpoveď: nie je to potreba, keď máte zdravú dcéru…a stálo by nás to 5000 Eur
/ 150 000 Sk/
@Petra Z: Držím päste, nech Vám to vyjde
My sme v októbri podstúpili IVF a opäť nič… ![]()
@Anavi taky mám z IVF zdravého syna…
a toto nám dr. ted navrhla jako další postup
jenže mě už je 39…tak asi i vzhlkedem k věku
změnila jsem cAR…nechceš se taky poptat jinde???jít na konzultaci jinam??
@Petra Z: už sme raz menili CAR…
Dalo by sa zmeniť opäť, ale bojím sa, že by novému Dr. nestačila len moja zdrav. karta a na všetky vyštrenia by nás poslal opäť a ďalší pol rok bude v ťahu…nie som najmladšia…
@Anavi To,že máš první dceru v pořádku, ale nic neznamená. Já si teď otěch metodách PGS, PGD hodně nastudovala a diskutovala jsem o tom s lékaři a ve vašem případě bych na to přistoupila i za cenu, možná je tam opravdu problém u toho embrya a proto se neuchytí…Koukni tu: http://www.repromeda.cz/…a--pgd-.html knkrétně na ty indikace k PGS:
vyšší věk ženy nebo muže
chromosomální abnormity zjištěné u páru
porod nebo potrat plodu s vývojovou vadu (chromosomální abnormitou)
opakované potrácení
opakované neúspěšné transfery embryí v předchozích IVF cyklech špatné parametry spermiogramu partnera (přítomnost patologických forem spermií)
použití spermií po TESE, MESA
stavy po léčbě onkologických onemocnění pomocí chemoterapie nebo ozařování
@J3nie: ďakujem, pozriem sa na to…spg máme fakt strašný a nepomáhajú ani babské rady, ani vitmíny, ani Dr… ![]()
Este by som sa Vas rada opytala, ked menite CAR idete si po zdravotnu kartu k povodnemu lekarovi…? Je to bez problemov??? Neviem, ako ten moj zareaguje, my sme vychadzali v pohode… ![]()
@Anavi já měnila a můj CAR nový si vše vyřídíl sám…
i převoz embryí
@Petra Z: Nam sa opat „stratili embryja“,ale s tym, ze sa uz nenasli, takze som svojmu Dr. prestala verit…len nechcem, aby novy Dr.- tentoraz by som chcela doktorku-…robil/la vsetky vysetrenia od zaciatku…
Ahojte,
kedy by ste to uz vzdali? „UZ“ znamema vsetky tie pokusy IVF, IUI…
a zili s tym, ze Vam v zivote nieco chyba?
Ja sa s tym pokusam zmierit, ale nejde mi to…
@Anavi to je strašně těžká otázka, ono asi záleží na každém kolik toho snese a jak to i ten samotný pár dohromady zvládá, pak asi je i jedním z velkých faktorů to, jestli už dítě máš nebo ne. Za sebe můžu říct, že mám za sebou 4 transfery a 1 samovolný potrat a i po tom potratu jsem věděla, že budu bojovat dlouho, pro mě je každý nezdar právě ještě větším nakopávákem k tomu, abych to zkoušela dál a dál a vím, že bychom doma byli schopni do toho jít znovu a znovu, dokud by nám nedošli peníze, protože přiznejme si to, přece jen to něco stojí a nejsou to malé částky a i potom, co by došli, tak bychom škudlili doma jak diví, aby jsme to ještě párkrát zkusili. Nám se podařilo po 3,5 roku, takže já na to vše mám ještě pořád jiný názor než ten, kdo se třeba marně snaží 7 let a taky kromě toho pokladu, co teď nosím pod srdcem, nemáme ještě žádné dítko.