Akutně potřebuji radu - předškolák

21.12.24 21:04

Akutně potřebuji radu ????

Dobrý den maminky ☺️
Jsem naprosto nešťastná a asi potřebuji nutně poradit se svojí 3letou dcerkou.
Anička 3 roky dále mám ještě jednu dceru 5 let a syna 11 let.
Myslela jsem si že ta třetí se vše naučí od těch starších ale je tam strašný problém.
Je strašně tvrdohlavá do 2 a třičtvrtě byla naprostý andílek od malinka si hrála sama byla spíše klidnější typ a pak najednou přišel zlom pomalu nechce jíst, hodně často ji trápí bolesti bříška také strašně křičí ale opravdu skoro pořád piští 😞 jsem z toho naprosto vyřízena když si s ní chci malovat pomáhat nechce čmárá samé blbosti jako roční dítě začínám mít o ní trošku strach…
Na jiné věci je ale chytrá zvládne spoustu slov anglicky i český zvládne napočítat do desíti anglicky i český i dokonce pozpátku.
Je šikovná i na hřišti zvládne si strašně dlouho hrát ale i na nočník začala chodit teprve nedávno a na velkou se boji chodit nechce vždy do plinky a ještě jí to trápí.
Nejsem v nejlepší situaci a nemohu si dovolit ani nějaké drahé léky 😞 😞
Prosím moc o radu
Až udělám co udělám nakonec to skončí vždy křikem a pláčem a šílenou hysterii 😞 😞
A že by měla být s někým cizím no to ani náhodou nikdo ji nezvládne hlídat od malička jsem s ní pořád jen já 24-7.
Potřebuji poradit moc bych si přála aby šla v září do školky 😞 :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: všem předem moc děkuji :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4337
21.12.24 21:37

Na akutni problemy s vyprazdnenim muzes zkusit glycerinove cipecky a vanu dost teple vody (plus popremyslet nad upravou stravy, vic jogurtu, vlakniny, nejaky kvalitni olej do salatu…), tyhle strevni bloky v tomhle veku 3-5let byvaji (chce to klid a podporu rodice kdyz se jde na vec, zadny spech)…
a popravde kazdy je nevrly kdyz ho boli brisko…
se zbytkem neporadim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.12.24 22:11

Jaka je socialne? Jak se chova k vrstevnikum, k jinejm detem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.24 22:16

@Tarjei je hodně citlivá nikomu neubližuje ale hodně chce chovat hodně často za mnou chodí chce obejmout a pusinkovat a hodně mě vyžaduje děti na hřišti ji nevadí akorat vyvádí když chce na houpačku a zrovna tam třeba někdo je tak to většinou pláče ale když ji zaměstnám tak je to dobré..
Má dva sourozence ale i ty ji občas zlobí ale jinak je manmoc ráda… Od malička jsem ji zpívala a teď si nemůžeme zazpívat ani koledu jak začneme zpívat hned se strašně rozpláče a křičí 😞 jinak společnost jako takovou má ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.24 22:20

Je hodně samostatná sundá si kalhoty sama pití si podá sama křičí když jí něco nejde ale jinak je hodně šikovná jen je prostě hrozně ukricena a teď teda hodně často a já nevím co a tím…
Ty dva starší křičí mami já chci to a zase tamto ona je v tomto směru jiná spoustu věcí si podá či najde sama… Ale je tvrdohlavá jako mezek a musí být po jejím a když ne tak je to opravdu strašný cirkus včera křičela celý den a já měla hlavu takovou že sem myslela že mi praskne po tom dnu 😞 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.12.24 22:21

@Weronika nika kouka do oci? Slysi na jmeno? Pochlubi se, kdyz se ji neco povede? Rec bez problemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.24 22:22

@Tarjei mluví opravdu dobře ☺️ hlavně když něco chce kouká do očí a když se jí něco povede hned začne křičet jeeeee a tleskat v tomto směru je šikovná ale křičí aniž bych chápala proč 😞 😞 😞 a nekricim jsem milá chovám ji snažím se na ni klidně mluvit ale když se jí to nelíbí začne hystericky záchvat 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
22.12.24 09:03

@Weronika nika trilety dite by melo rozumet pokynu dones cervenej hrnicek ze stolu v kuchyni..to zvladne?
Jak se chova k jinejm detem?
A prizpusobi se zmenam? Zmene znamy trasy na prochazce treba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.24 09:07

@Tarjei ano položí si piti na stůl odnese si talířek z jídlem ale asi kdybych řekla podej mi žlutý hrníček těžko říct myslím že by si vzala jaký chce ona… S ostatními dětmi nemá problém ☺️
Co se týče paměti tu má velice dobrou a ví jak si co dává či kam chodíme pravidelně ví kde může běhat napřed ale někdy je taková že si utíká jak se jí zachce a já mám co dělat abych ji dohnala 😞 q když na ni volám tak nic jak kdybych tam nebyla 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
22.12.24 15:27

@Weronika nika no asi takhle. Ja nechci nic predikovat, nejsem odbornik. Je mozny, ze dcera je jen extremne citliva a svehlava. A taky vim, ze rodic casto nektery veci nevidi objektivne. Takze bych fakt doporucila i kdyby jen pro klid na dusi vysetreni u dobryho detskyho psychologa.
Pokud mate moznost dojezdu do Prahy, zkuste Thomayerku nebo Motol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
22.12.24 15:29

@Weronika nika trilety dite uz byva schopny slusny spoluprace a tady to moc nevypada. Prave ze v tomhle veku uz je mozna dochazka do skolky protoze deti uz byvaj na podobny urovni v tech trech letech a je mozny sladit je v kolektivu s ostatnima.
Fakt si sedim na rukou, abych nestrasila ale uprimne se obavam, ze tam bude nejakej problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí