Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky ☺️
Jsem naprosto nešťastná a asi potřebuji nutně poradit se svojí 3letou dcerkou.
Anička 3 roky dále mám ještě jednu dceru 5 let a syna 11 let.
Myslela jsem si že ta třetí se vše naučí od těch starších ale je tam strašný problém.
Je strašně tvrdohlavá do 2 a třičtvrtě byla naprostý andílek od malinka si hrála sama byla spíše klidnější typ a pak najednou přišel zlom pomalu nechce jíst, hodně často ji trápí bolesti bříška také strašně křičí ale opravdu skoro pořád piští 😞 jsem z toho naprosto vyřízena když si s ní chci malovat pomáhat nechce čmárá samé blbosti jako roční dítě začínám mít o ní trošku strach…
Na jiné věci je ale chytrá zvládne spoustu slov anglicky i český zvládne napočítat do desíti anglicky i český i dokonce pozpátku.
Je šikovná i na hřišti zvládne si strašně dlouho hrát ale i na nočník začala chodit teprve nedávno a na velkou se boji chodit nechce vždy do plinky a ještě jí to trápí.
Nejsem v nejlepší situaci a nemohu si dovolit ani nějaké drahé léky 😞 😞
Prosím moc o radu
Až udělám co udělám nakonec to skončí vždy křikem a pláčem a šílenou hysterii 😞 😞
A že by měla být s někým cizím no to ani náhodou nikdo ji nezvládne hlídat od malička jsem s ní pořád jen já 24-7.
Potřebuji poradit moc bych si přála aby šla v září do školky 😞 :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: všem předem moc děkuji :smiling_face_with3_hearts:
Na akutni problemy s vyprazdnenim muzes zkusit glycerinove cipecky a vanu dost teple vody (plus popremyslet nad upravou stravy, vic jogurtu, vlakniny, nejaky kvalitni olej do salatu…), tyhle strevni bloky v tomhle veku 3-5let byvaji (chce to klid a podporu rodice kdyz se jde na vec, zadny spech)…
a popravde kazdy je nevrly kdyz ho boli brisko…
se zbytkem neporadim…
Jaka je socialne? Jak se chova k vrstevnikum, k jinejm detem?
@Tarjei je hodně citlivá nikomu neubližuje ale hodně chce chovat hodně často za mnou chodí chce obejmout a pusinkovat a hodně mě vyžaduje děti na hřišti ji nevadí akorat vyvádí když chce na houpačku a zrovna tam třeba někdo je tak to většinou pláče ale když ji zaměstnám tak je to dobré..
Má dva sourozence ale i ty ji občas zlobí ale jinak je manmoc ráda… Od malička jsem ji zpívala a teď si nemůžeme zazpívat ani koledu jak začneme zpívat hned se strašně rozpláče a křičí 😞 jinak společnost jako takovou má ráda
Je hodně samostatná sundá si kalhoty sama pití si podá sama křičí když jí něco nejde ale jinak je hodně šikovná jen je prostě hrozně ukricena a teď teda hodně často a já nevím co a tím…
Ty dva starší křičí mami já chci to a zase tamto ona je v tomto směru jiná spoustu věcí si podá či najde sama… Ale je tvrdohlavá jako mezek a musí být po jejím a když ne tak je to opravdu strašný cirkus včera křičela celý den a já měla hlavu takovou že sem myslela že mi praskne po tom dnu 😞 😞
@Weronika nika kouka do oci? Slysi na jmeno? Pochlubi se, kdyz se ji neco povede? Rec bez problemu?
@Tarjei mluví opravdu dobře ☺️ hlavně když něco chce kouká do očí a když se jí něco povede hned začne křičet jeeeee a tleskat v tomto směru je šikovná ale křičí aniž bych chápala proč 😞 😞 😞 a nekricim jsem milá chovám ji snažím se na ni klidně mluvit ale když se jí to nelíbí začne hystericky záchvat 😞
@Weronika nika trilety dite by melo rozumet pokynu dones cervenej hrnicek ze stolu v kuchyni..to zvladne?
Jak se chova k jinejm detem?
A prizpusobi se zmenam? Zmene znamy trasy na prochazce treba…
@Tarjei ano položí si piti na stůl odnese si talířek z jídlem ale asi kdybych řekla podej mi žlutý hrníček těžko říct myslím že by si vzala jaký chce ona… S ostatními dětmi nemá problém ☺️
Co se týče paměti tu má velice dobrou a ví jak si co dává či kam chodíme pravidelně ví kde může běhat napřed ale někdy je taková že si utíká jak se jí zachce a já mám co dělat abych ji dohnala 😞 q když na ni volám tak nic jak kdybych tam nebyla 😔
@Weronika nika no asi takhle. Ja nechci nic predikovat, nejsem odbornik. Je mozny, ze dcera je jen extremne citliva a svehlava. A taky vim, ze rodic casto nektery veci nevidi objektivne. Takze bych fakt doporucila i kdyby jen pro klid na dusi vysetreni u dobryho detskyho psychologa.
Pokud mate moznost dojezdu do Prahy, zkuste Thomayerku nebo Motol.
@Weronika nika trilety dite uz byva schopny slusny spoluprace a tady to moc nevypada. Prave ze v tomhle veku uz je mozna dochazka do skolky protoze deti uz byvaj na podobny urovni v tech trech letech a je mozny sladit je v kolektivu s ostatnima.
Fakt si sedim na rukou, abych nestrasila ale uprimne se obavam, ze tam bude nejakej problem.