Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím, co bych poradila. Mám též desetiletou a mladší dítě. A mladší dítě ráno odvádím já, starší má na starost dopravit se do školy včas. Přijde mi to dost nálož na desetileté dítě, pokud ještě dojíždí… Ale chápu, že situace není jednoduchá, protože pracovní doba… Jedině pracovní dobu posunout od 7? Nebo jiná dospělá osoba? Nevím opravdu. To že se nevyspalý tříletak ráno vzteká je celkem normální bych řekla.
@Renaku já vím že chci po synovi hodně ale nemám jinou možnost.. pracovní dobu už jsem právě posunula měla jsem údajně chodit na 4 což je nemožné. A tady na vesnici není nikdo ke komu by syn odvedl malou a pak s ní někdo šel do školky tak dobře tu lidi neznám..
Dcera je vyspana i syn ráno spolu ještě normálně blbneme malá je usměvavá lechtame se všechno v pohodě volám synovi každou půl hodinu co odejdu z domu a vše v pohodě buď branou puzzle, koukají na telku malá semnou taky mluví přes telefon vše je v pohodě ale jakmile dojde na oblékání a odchod z domu otočí o 360°…
Vzdorovité dítě, vzdorovité 🙏.
Přijde mi docela hustý, aby desetiletej kluk vypravoval ráno sebe do školy a ještě malou sestru do školky. Jako chápu, že to asi nemáš lehké, ale tohle nemůžeš chtít od malého kluka. U holčiny evidentně žádnou autoritu nemá a ona si zvykla dělat naschvály. Asi bych zvážila zkrácení úvazku na nějakou dobu, abys mohla jít později do práce, než se malá uklidní.
Chudak desetilety kluk se musi starat jako rodic. Je moc sikovny, ale prijde mi to jako neprimerene zatez pro nej. On neni otec. Partnera nemas, ale otec deti preci existuje. Mel by se tedy idealne zapojit nebo ty musis delat od pozdeji a rano obstarat mladsi ditko nebo zaplatit nekoho v tom panelaku, aby dceru do skolky odvedl. Jako fakt chudak kluk. Otec deti se ma ohanet a ne maly kluk.
@Anonymní píše: Více
Ty chodíš do práce na 5 a děti vstávají s tebou takhle brzy? To si děláš srandu, ne? ![]()
A celkově chtít po 10ti letém dítěti takovou zodpovědnost, je dost šílené.
Sakra rychle bys měla práci změnit …
A co jí říct, že by tam jinak zůstala sama a to by se určitě bála.
Každý má povinnosti. Nevím jestli to pomůže, no lehký to nemáš.
Hodně štěstí ![]()
Já taky vstalava jako dítě v pět
Nic nenormálního, a sehnat práci na vesnici asi není snadné.
@Anonymní píše: Více
A v kolik jsou ty děti vzhůru, když ty chodíš na pátou a ještě spolu stihnete blbnout? Proč ještě nespí?
@Verynka8 píše: Více
Tak se samoživitelka nemá stěhovat do takové ři. tě … ![]()
Jinak ta trileta holcicka se chova umerne veku a situaci. Nazev diskuze nema byt vzdorove dite, ale neschopny otec.
Příspěvek upraven 05.12.24 v 07:48
Panelák na vesnici? To taky existuje? Domluv se se zaměstnavatelem, že bys potřebovala na přechodnou dobu posunout pracovní dobu, aby si tohle nemusel vyžírat tvůj syn.
Ty jo, ale s temihle zachvaty vzteku u takto malych deti obcas bojuje i dospely a tady to ma zvladat takto maly kluk? Mel by se soustredit na sebe a svoji dopravu do školy a ne rano obstaravat malou sestru. Podle me je to na nej velke sousto. Neni jeji rodic, ale bracha. Jak se chova dcera, kdyz ji vypravujes ty? Taky ma zachvaty vzteku a neposloucha nebo se to deje jen s nim?
Ja chapu tvoji situaci, ale je to podle me cele spatne. Pokud si teda nemuzes posunout oracovni dobu, tak musis vymyslet nebo zaplatit nekoho jineho. Nejaka starsi sousedka, duchodkyne, co by si privydelala tim, ze pomuze rano vypravit malou do skolky? Zkus nekoho oslovit..ale jestli se mala takto chova bezne a chovala by se i u nekoho starsiho, tak bych tomu nedavala velke sance a budes muset zasahnout ty..protoze nikdo nebude chtit se rano hadat a bojovat s 3 letym ditetem, aby slo do skolky
.
No nemáš to lehké, chápu, že nějak to zařídit musíš. Ale souhlasím, že na 10ti letého kluka je to extra nálož. I když je šikovný, zvládá atd. tak bych se nedivila, kdyby se to u něj časem nějak negativně projevilo. Byt jen na jeho vztahu k tobe. Ale co tady radit, zejo. Přestěhovat se nemůžete? Proč bydlíte na vesnici, když tam nikoho nemáš/neznáš? Je tam levnější bydlení? A když ty jsi na 5 v práci, tak to s dětmi vstáváš jako už ve 4 nebo dřív? To je taky pro ně mazec…
Dobrý den prosím o radu jsem už bezmocná..
mám 2 děti syna a dceru.. syn má 10 dcera 3.. chodím do práce na 5 ráno. Dojizdim tím pádem syn odvádí dceru do školky. Chodí cca po 6 h syn taktéž dojizdi do školy.. jde o to že dcera teď posledních 14 dní dělá synovi takové scény že vzbudí celý panelák a jsou stížnosti.. odmítá ho poslouchat, nechce se obléct absolutně ho neposlechne přitom dřív to byli vše v pohodě.. on mi chudák volá že neví co s ní dělat už kvůli tomu nestihl několikrát autobus do školy a jel dalším ale ten jezdí později.. jsme na vesnici takže spoje absolutně na nic.. partnera nemám na vesnici nikoho neznám nebo respektive není tam nikdo kdo by mi pomohl dceru odvést absolutně nevím co s tím.. dcera mě po telefonu neposlechne jen se urazi a nehne s ní nic
.. zažila to některá z vás pokud ano prosím jak stě si s tím poradily??