Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím jak poradit, ale pokud není jiná možnost, tak co se týče oblékání, tak já jsem v období NIC NECHCI dítko prostě ustrojila ve spánku a pak až budila do školky. Ušetřili jsme si tím doma nervy i čas… takže můžeš strojit ty, než odejdeš do práce ![]()
Ale jen bych jeste dodala, ze je vcelku nezodpovedne takto je nechavat samotne, kdyby se neco stalo..je to velka zodpovednost pro to dite, on nena byt zodpovedny za mladsi sestru. Zkus se v te praci domluvit, ale aspon na cas, aby si mala zvykla na to rano..nebo neuvazujes o tom se prestehovat jinam, kde bude vic moznosti? A jinak pro toho kluka to musi byt tezke, vstavat takto brzy do skoly a kazdy rano takovy stresy chudak..mel by byt vyspaly a i odpocinuty a v klidu ve skole a ne toto..
@Anonymní píše: Více
ty chodíš do práce na pět a s dětmi ráno ještě blbete a lechtáte se? A to jako v kolik ve čtyři?
Teda já žasnu, dobrovolně své dítě každé ráno vystavuješ stresu! On nemá odpovědnost za sestru, ale ty jako rodič! Ty sis to dítě udělala, ne on. Buď změn práci, přestěhuj se do města, nebo si dej inzerát ať ti někdo dceru vodí…ale zatěžovat takto ráno psychicky syna, to je šílené
Mám taky 10 letou dceru ale tohle bych ji nikdy neudělala!!
@Fee-bee píše: Více
u nás je taky na vesnici panelák… je to vesnice patříci k malému městu, 10tis obyvatel…v městě taky extra moc práce není. Je to tedy nízká bytovka 4 patra, 4 vchody.
Kdyby otec jevil zájem a chtěl tak se tak blbě neptám… ten se odstěhoval na druhý konec republiky kde začal nový život ale to ru rozebírat nebudu… odstěhovala jsem se kvůli práci protože to byla jediná nabídka volná za celý půl rok co jsem sháněla práci. A další města jsou mnohem dál to bych se neměla ani jak dopravit.. ve městě kde je práce žádné volné byty nejsou ani město nemá nic proto jsem se odstěhovala do nejbližší vesnice k městu je to 13 km. Ano vím že po synovi chci hodně ale on je šikovný navíc školka je cestou na zastávku odkud jezdí a ve školce je to domluvené že ji odvede jen ke školce kde si ji učitelka přebere a už ji převleče… zastávku má od školky asi minutu. Není to žádná odbočka nebo že by musel jít další kilometr do školky a pak zpátky… ta školka je hned před zastávkou… po jiné práci jsem se dívala, do obchodu nehledaji, k městu do technických je vyberove rizeni ktere udajne ted funguje tak ze me musi prihlasit do nejakeho programu a je tam čekací doba coz si nemuzu dovolit, uklízečku dávají přednost postiženým osobám volala jsem na všechny inzeráty bohužel mě odmítly, hodila jsem všude poptávky, sousedům jsem taky řekla kdyby věděly o čemkoliv aby mi daly vědět.. mohla bych jít dělat do lesa teoreticky je tam doba od 7 do 12 ale za 500,– na den nevyplácí to měsíčně ale každý den a bez smlouvy.. je to jen dohoda a bohužel nemám na to si platit zdravko takže jsem ráda že jsem vůbec ráda…
@KKK85 u nás taky jsou tam bytovky největší má 4 patra zbytek jsou jednopatrove nevím proč se diví že na vesnici jsou bytovky je to úplně normální…
@KKK85 píše: Více
Mozna proto ma ty zachvaty, je unavena, vstavat takto brzy, tak se nedivim, ze je protivvna. A syn to same, to musi byt odpoledne ko, v kolik chodi spat v 10 letech..To musi extremne brzo, aby se aspon nejak vyspal ne? a jeste dojizdi do skoly..a co ucitelka na to, ze jezdi tak casto pozde? V prvni rade je to zodpovednost matky, musi to nejak zaridit..
Takže se děti před pátou dívají na televizi a skládají puzzle? Chudáci.
@kruel kdyby to šlo jinak a byla ru možnost vidím ji do školky já osobně navíc tohle dělá posledních 14 dní jinak vůbec.. kdyby bylo se kam odstěhovat nebo byla jiná práce neváham takže laskavě mi tu přestaňte říkat co mám a ne mám ano jsou to moje děti které nadevše miluju a proto chodím do práce abych jim mohla dát co potrebuju nejsem typ co bude doma sedět na pridavkach. Udělala bych pro ně první poslední kdyby to šlo jinak tak to jinak je!
Jestli jim chceš dočista pokazit vztah, pokračuj v tomhle módu
Chápu, že je to těžké, sama ženská se dvěma dětma na vesnici, měnit práci asi nebude nic lehkého, pomoc se hledá těžko, ale nemůžeš házet zodpovědnost za batole na 10letého kluka!! O to spíš, že dcera má evidentně období vzdoru. Je to příliš na oba dva. Budeš muset něco změnit, ať už práci, pracovní dobu nebo sehnat na ranní odvoz někoho dospělého ![]()
A jak tak čtu, jak nic nejde, tak v tom případě to holt nech tak, jak to je, a sleduj, co se s dětmi (speciálně s tím skoro puberťákem) stane následující roky ![]()
@Fee-bee píše: Více
Samozřejmě. Prostě panelová bytovka, jakých se za komárů na každé vsi vystavěly vždy tak 1-2.
I manželova rodná obec bec o 700 lidech jich má několik.
Já chápu že to máš těžké, ale děláš to těžké i tomu klukovi. Když ti ráno zoufale volá co má dělat, vážně věříš že není vystresovaný? Tohle se na něm podepíše
Nemůžeš si dát inzerat na dveře paneláku nebo někde do obchodu ve vesnici?
Akorat, ze to prvni posledni pro ne nedelas, tohle je silene cele. A ty jsi jedina, kdo to muze zmenit, co tu chces poradit? A jak dlouho to trva? Mozna si jen musi zvyknout, ale i tak.ty jsi dospela, tys udelala tyhke zivotni volby, ktere vas privedl sem.zkus nekoho zaplatit. Jine moznosti nemas, bud zmena prace nebo alespon pracovni doby nebo sehnat nekoho, kdo to bude delat. Nemuzes to hodit na toho kluka..
Jako jit s dvema detmi bez kohokoliv, pratel, rodiny do nejake vesnice, kde nic neni, deti musi dojizdet, ty musis dojizdet, v okoli zadna jina prace..to je fakt rozhodnuti. Predpokladam, ze bydleni je problem kvuli kaucim? Protoze jit nekam do mesta je asi jedine reseni, kde budes mit vse tak nejak v okoli, vetsi vyber prace..alimenty dostavas? Holt to bude asi chtit chvili poradne setrit a ty oenize pouzit na to zacit nekde jinde..nebo setrit na nejake ojete auto, abys ty nebyla vazana na autobusy a mihla do orace dojizdet..