Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@malákráličice píše: Více
No nebyla bych tak přísná v soudech, on OSPOD určitě ty děti nevzal rodičům jen proto, že se ráno vypravovaly samy do školy. Matka byla evidentně psychicky nemocná, takže možná ještě skončily dobře…
@malákráličice píše: Více
Nechci to nijak zpochybňovat, ale u nás ve městě tohle bylo naprosto normální - tj, že se děti vypravovaly samy do ŠKOLY. Rodiče většiny byli v práci, starší dohlédli na mladší.
@unuděná píše: Více
Musely tam být i další problémy.
Ale tady se jedná o tříleté batole.. A o něho se opravdu nemůže starat desetileté dítě.
Používala jsem takovej fígl a dodnes u mladšího čas od času používám.
Po večerním koupání mu dám oblečení na ráno do školky. Pak na něj jen dám svrchní kalhoty, mikinu a bundu. Tohle by synovi mohlo pomoc. Chápu, že je to na něj těžké, ale nevidím v tom extra problém. Tyhle zkušenosti se mu budou v životě hodit a taky vidí, že máš odpovědnost, pracuješ. Práce je důležitá. Jdeš správným příkladem. Je to rozhodně správně. Taky bys mohoa dceru vodit sama a být třeba bez práce nebo na zkráceném úvazku za málo peněz. To je za mě horší varianta.
Jako já teda nevím.. ale když bude doma, protože jinou práci nesežene ( nebo na ni nemá vzdělání, školka není tak dlouho, nebo co já vím) tak budete krafat, že ji zivite.. že sedí doma na dávkách.. když maká, tak je to zase špatně.. moji mámu vodil do školky strejda, starší o 3 roky… Máma do školky, on do školy.. babi byla od 4 v kravíně
..
A náš to čeká asi brzo taky.. malé už je ale 8, bráchovi 10 a budou muset párkrát do týdne jet do školy busem taky sami ![]()
Je třeba jim trochu věřit
@Lojzísek No, já vím. Proto ty úvozovky. Mně tam přijde zarážející to společné blbnutí, když pak zbytek padne na kluka.
Samozřejmě že celkově je situace prostě nepřijatelná.
@malákráličice už jsem ji nikdy neviděla..a k čemu by to bylo? Pomsta není nic pro mě, nic z toho co se stalo by se už stejně nezměnilo, čas nevrátíš ![]()
@xsaleen 1. Kdy strejda s mamkou takto chodili? Moje mamka taky vzpomíná, že ji ve městě hlídával o dva roky starší brácha, když mu bylo cca 6-7. V šedesátých letech minulého století.
2. Osm a deset vs. tři a deset je dost podstatný rozdíl. Já jsem sama od devíti taky jezdila na kroužek do města vedle, ale nestarala jsem se k tomu o tříleťáka.
@Dollorres píše: Více
Jako že v tom oblečení spí? ![]()
Tvoje děti jednou budou slavné, až sepíší knihu.. Pro mne jsi naprostý exot.
Ani se nedivím, že považuješ za normální, že děti vstávají ve 4 a desetiletý se stará o tříletou. Pokud se nemýlím, máš chůvu.
@xsaleen píše: Více
Mit deti ve veku 8 a 10 let je prece zcela odlisna situace od situace zakladatelky, ktera ma deti ve veku 3 a 10 let.
A srovnavat to s dobou, kdy byli mali tvoje mamka a stryc, je uz uplne mimo. Jsou to prece desitky let!
@Lojzísek A nebylo to mysleno tak, ze pred spanim dostanou nejake ciste tricko a treba leginky - takze jakoby takove pyzamko, na ktere se rano natahne dalsi vrstva?
A dalsi vecer dostanou dalsi ciste obleceni? Jako idealni to neni, ale asi jako krizove reseni pri potizis s oblekanim to mohlo pomoci. Nepredpokladam, ze to bylo mysleno tak, ze ty deti treba tyden mely stejne obleceni ve skolce i na spani (teda doufam)
![]()
@unuděná mamka se sesypala až potom, tak jasně že k tomu jsou pak už přidružené problémy - chybějící svačina, v zimě bez rukavic nebo bez čepice, po cestě na bus jsem se třeba zamazala a přišla do školy s kalhotama od bahna, špatně rozčesaný vlasy
.. to asi brácha všechno uhlídat nemohl.. a pak už se to veze.. ale jak píšu, nikomu nic nezazlívám, nikomu nic nevyčítám, prostě to tak mělo být v těch našich životech.. oba jsme dospělí, brácha žije pochybným životem - drogy, kriminál, rvačky, co vím od policajtů když se přijeli zeptat zda nevím kde by ho našli a já žiju takový ten běžný normální život - děti, manžel, práce, sem tam nějaká zábava nebo tak. Každý si to může v určité chvíli rozhodnout sám jak bude v životě pokračovat.
@KáťaKašpi píše: Více
@Dollorres píše: Více
to se mu fakt bude hodit že bude sestru i matku nenávidět jak mu zkazila dětství.. anebo myslíš že se z něj stane stejný workoholik co bude kašlat na děti a rodinu…???
@Pdoctor píše: Více
Já jsem celou situaci zakladatelky pochopila tak, že vstává na pátou do práce. Pokud blbne ráno s dětmi a popisuje je jako veselé, předpokládám, že vstávají cca ve 4 s ní a ona zajistí oblečení, snídani, svačinu atd. Pak je rada D. lichá..
Jenže pak jsou děti doma, než jdou do školky a na autobus, samy. A ten syn musí zajistit oblečení bundy, bot a dalšího v zimě nutného. Pokud holka protestuje, musí být i to hodně náročné.
No, prostě všechno špatně.