Vzdorové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24827
5.12.24 16:23

Pro mne je humus spát v tom, v čem bych měla jít ráno do práce! to je naprosto strašná představa, spím v noční košili, bez prádla, po sprše.. A DALŠÍ SPRCHA JE RÁNO, protože mi neříkejte, že se nikdo v noci ani trochu nepotíte, to je prostě blbost…
s dítětem jsem o tom nediskutovala, stejně jako o tom, že se ráno a večer čistí zuby, nebo že po wc a návratu domů z venku se myjí ruce.. neexistuje o tom diskuse…
v té domácnosti zakladatelky bude evidentně problémů více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.24 16:24
@KKK85 píše: Více

Hm, buď ráda že ty se rozhodneš ze něco plati a platí to. Já bohužel se synem docela bojuju úplně od malinka, hysteraky strasne, dřív fialovel, zapominal dýchat a zvracel, pak se klepal jako ratlik, pak bylo obdobi mlaceni hlavou do zdi a nabytku nebo podlahy kdy jsem ho musela zalehavat aby si neublizil, teď jde do agresivity proti mě, kouše, kope, stipe, mlátí hlavou, atakdale. Byly mu dva, prostě je ještě malý a nezvlada sám sebe. Ano, jsem důsledná, nedovoluju kdyz jednou zákazu a když neni zbyti, tak to preckam. Ale fakt dělám všechno proto se dalším zachvatum vyhnout. Taky ho čím dál hůř preperu. Někdy ho tak řve do kočáru proto že se s ním radši porvu dole v baráku než na ulici až se rozhodne něco co ho nemůžu nechat a slovně ho fakt neprekecam. O to víc mi jde mráz po zádech ze by se ta tříletá holčička v hysteraku třeba venku bráchovi vytrhla a skočila pod auto. Neumím si vůbec představit jak ji dokáže přimět do té školky dojít když se sprajcne :?

• Citovat
  • Upravit
7357
5.12.24 16:28
@Anonymní píše: Více

tak toto je už extrémní dítě.. takových zase tolik není si myslím. A hlavně tu se píše od školkových dětech, kdy i tvůj bude jinde…držím palce. Kdy se srovná, anebo tam bude nějaká odchylka.
A ano tříleté bych nikdy s desetiletým nepustila ani samotné ven. Nevěřila bych že ji dokáže uhlídat, že by ji poslechla… a to jsem měla dítě vycepované, poslušné. A má sourozence starší o 5 a 9 let.´..takže když bylo dceři tři roky měli starší 8 a 12 a ani jedna s ní nešla samotná ven někde přes ulici a pod… to až tak někdy jak měla dcera těch 5 let, tak už šli třeba na zmrzlinu apod…ale to jsem věděla že i ona má už nějaký ten rozum… ale nee jako tříleté nerozumné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
5.12.24 16:31
@Lucy75 píše: Více

přesně taky si to neumím představit… i dceři jsem trika do školky žehlila.. no tak to bych asi nemusela :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
5.12.24 16:32

Uf, je fajn že syn je samostatný ale sama vidíš, že tohle je špatně. Je jen otázka času kdy se něco stane. Dcera z něj nemá respekt a on kvůli ní chodí do školy vystresovanej. Nemáš tam nějakou starší sousedku, se kterou by šlo domluvit aby na ně ráno dohlédla a dceru odvedla do školky? Nebo prostě někdo dospělý? Já chápu že to máš těžký, ale tohle zavání velkým průšvihem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.24 16:47

Jo jako já si taky neumím představit nás neprevlikat, to zrovna neřešitelné u nás není, ale umím si představit ustoupit v lecčems kdyby to vedlo k neunosnym bojum. Zas jako to vstavani by ho nerozhodilo, tim rozhazuje pravidelně on me, kdyz se rozhodne ze ve 4 jdeme snidat. Jo, jako já vím že syn je extrém, ale i jiné trošku větší děti co vidím co umí ztropit když nechtějí z hřiště domu, tak vůbec nechápu jak to ten kluk muze zvládnout.

A nevidím řešení na tom co dělat s tou malou, ta na to má ve svém věku ještě nárok mít záchvaty vzdoru a může se to ještě táhnout. Muze mit obdobi kdy bude v pohode a kdy ne. Musí ráno někdo dospělý pomoct. Aby ty děti měly jistotu že v tom nejsou samy, autoritu, a v nejhorším ji prostě ten dospělý drapnul a zpacifikoval.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
5.12.24 16:55

Já se teda ráno fakt nekoupu, to by mi asi slezla kůže. Mám dost potíží i s jedním sprchováním. Není opravdu normou koupat se dvakrát denně. A není na tom nic děsnýho. A za druhý se mluví asi o malých dětech, který se teda fakt jak starý báby jako ty nebo já nepotí.

• Citovat
  • Upravit
6914
5.12.24 16:56

Přesně, moje řeč. Jsou to základní hygienické návyky a režim dne. Učíme to děti od 0 let, je to samozřejmost.
O něčem se ve výchově nediskutuje, někde je prostor pro diskuzi a podíl dítěte, něco je jenom na něm. Povolovat v tomto je nesmysl a rádoby „efektivita“ a úspora času se akorát vyštění jinde v podobě dalšího problému. Takové děti si pak vymrčují to a ono a je to přesně to, jak tu popisuje diskutující nade mnou. XY bojů denně. Protože dítě zjistilo, že bojovat má smysl, leckdy vyhraje, povolí se. Samozřejmě nemluvím o autistech apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
5.12.24 16:56

Ale teda nikdy bych nespala v tom, v čem bych ráno šla. To ale nesouvisí se sprchováním se 2×denně. Za mlada jsem párkrát usnula v tom, v čem jsem přišla, ale to nebyl úplně záměr.

• Citovat
  • Upravit
6914
5.12.24 16:58
@Všechnoznám píše: Více

Všichni se ve spánku potíme, něco si o tom přečti ;-)
Jasný, já se taky ráno nekoupu. Ale tady je řeč o tom, že do postele chodíme čistí, v pyžamu, ráno se oblékáme do čistého oblečení.. To mi přijde jako základní hygienický návyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
5.12.24 17:01

Já bych bez kalhotek neusnula, strašně mi to vadí být takto „nahá“ a přijde mi to nehygienický naopak, když máš přece jen pyžamový kalhoty. To bys je musela denně prát. Spát v noční košili bych taky nechtěla, to je strašný. Takže já taky spím ve spodním prádle. Legíny a tričko mi už pak přijdou prakticky jak pyžamo, děti často ty legíny mají tenký a ani je nemají obtažený, když jsou nohatý a kostnatý. Jsou to pak v podstatě takový kalhoty jak ty od pyžama. Asi na tom není nic nepohodlnýho, když to tak někdo chce.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
5.12.24 17:02
@smile_xxx píše: Více

Paneláky i na velmi malých vesnicích jsou naprosto běžná věc.

• Citovat
  • Upravit
16299
5.12.24 17:05
@Lojzísek píše: Více

Já mám pyžamo jen jedno a to zimní, tedy triko s dlouhým rukávem a tepláky, jinak pyžamo nevedu. Mám tričko, nebo tílko na spaní, když je nejhůř, spím nahá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
5.12.24 17:08
@Dahlia0409 píše: Více

Tak jasný, prostě noční úbor ;-)
Já prostě nehodlám děti učit / tolerovat podobné „prasečiny“.
Každý ať si to vede po svém. Ale už jsme úplně mimo téma diskuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
5.12.24 17:15

U nás to se vztekem není tak extrémní, ale přesto to byl a někdy pořád je mazec. I když teď už ve 4 letech se domluvit dá. Za mně oblečení, které si vezme večer čisté po sprše je ráno pořád čisté. Ona v něm malá přijde ze školky, kalhoty černé případně rovnou s dírou na koleni, na triku červená omáčka a takové oblečení jde do špíny. U nás ve školce často potkáme i děti v kostýmu, takže těch rodičů, které se nechtějí ráno hádat je zjevně víc :D Co se týká žehlení, to jsem dělala naposledy před 2 lety, kdy jsem si žehlila uniformu. Takže asi tak. Můj perfekcionismus šel s dětmi stranou. Co není pokakany, pocurany, poblinkany a od hlíny, to je čistý podle mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí