Vzdorové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41152
5.12.24 09:04
@Anonymní píše: Více

pokud 3letá vstává po čtvrté, tak musí být kolem 7mé uplně jetá, se nedivím, že se seká. A ten desetiletý musí být pěkně vystresovaný, toto zažívat, dohadovat se se sestrou, s křikem ji táhnout do školky, nestihnout autobus, chodit do školy pozdě…chudák, toto si nezasouží. Není na čase popřemýšlet a vyřešit to jinak? než na vás nějaká sousedka zavolá sociálku? :think: chudák klučík, co to je za dětství a tolik stresu, o poničeném vztahu se sestrou ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
5.12.24 09:20

Hlavne, kdyby se mu sekla na ulici a vbehla pod auto, ponese si to on v sobe az do konce zivota. Kdyz si vzpomenu na odchody do skolky se mnou po ranu v tom veku, potim se jeste ted … a v praci jsem se musela jeste hodinu vzpamatovavat, on se musi skole soustredit…

Příspěvek upraven 05.12.24 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
@Buba mara píše: Více

Copa zalomený klíč, ale opravdu může jedno g dětí upadniut když není zakladatelka doma. Bude se muset volat sanitka, děti budou doma bez rodicu, plesk ospod, plesk policajti a uz to jede… 🙈 🙈 Je to fakt nestastny a musis to urychlene vyresit driv, nez se neco opravdu stane.

• Citovat
  • Upravit
24817

Divím se, na rovinu opravdu se divím, že někdo ze sousedů, kdo tohle u vás každé ráno vidí a slyší, nezavolal ještě na OSPOD, každopádně je dle mne jen otázka času, kdy se něco stane.. může jít o úraz, přepadovku z ospodu, dopravní nehodu, prostě cokoli - a jsi slušně v háji, ty máš za děti odpovědnost, 10letý kluk je pořád ještě poměrně malé dítě, ať je jak chce šikovnej,
já (moc ráda) vozila v kočáře dva týdny v měsíci každé ráno batole (bráška, od 7 měsíců věku) do jeslí, bylo mi tehdy necelých 12 let, trvalo to dva roky.. dělala jsem to ráda, ale byl to záhul hlavně v zimě - vytáhnout kočár v paneláku ze sklepa, všechny ty fusaky, oblečky, plínky… Nikdy v životě bych tohle svému dítěti neudělala a mám za to, že dnes už by 12letému děcku nikdo takhle pravidelně dítě v jeslích nepřebíral.. mohlo se taky cokoliv stát, bylo to přes velmi rušnou silnici apod…
Jednoznačně jsi zvolila úplně špatný typ bydlení, hledala bych jiný byt ve městě, do té doby si najdi „babičku“ za úplatu, ty děti každé ráno takhle fungovat nemohou, už jen to, že s tebou vstávají ve 4 každý pracovní den je dost šílené, navíc dcerka je v období vzdoru,
co děláš je od tebe krajně nezodpovědné a dlouhodobě neudržitelné - a omlouvej si to sama před sebou klidně „zocelováním“ - za mne je to hazard, přetěžování dětí a zadělávání na psychické problémy obou dětí.
Něco jiného je vykrýt výjimečný stav a něco jiného tohle po něm chtít každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
5.12.24 09:27

Já bych to řešila tak, že bych se přestěhovala. Jestli tě nedrží otec dítěte nebo někdo. My teď bydlíme na malém městě v nájmu, je tu škola, školka frčí od 5:30 a vedle je krajské město s pěknou hromadnou dopravou, kde se práce najde. Nebo když jsem potřebovala, šla jsem do nemocnice. Dostala jsem skoro zadarmo ubytovnu, hledají se sanitáři, kurz ti zaplatí zároveň při práci a vím, že na ubytovně někteří měli i děti. Vzhledem k tomu, kolik stála, určitě by zbylo na někoho, kdo ráno přijde a odvede do školky. Možnosti jsou. Je potřeba ale vystoupit z komfortní zóny. Ale vážně si koledujes o průšvih, jestli vás navštíví sociálka. Chování malé je úplně v normě, má období vzdoru a je to fakt běžné. Blbý je, když to má řešit jiný dítě, tohle fakt chce dospěláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
5.12.24 09:28

Tohle je naprosto šílené!
V kolik hodin děti chodí spát, aby byly skutečně vyspané? V 6? Kluk se musí jistě připravovat do školy, má nějaký kroužek.. Nemůže si přes den zdřímnout. Pominu-li to, že necháváš takhle malé děti samotné, je to pro ně neúměrná zátěž. Musíš něco změnit. Ten nápad se školkou v místě tvé práce se mi líbil, přijde mi reálný, i když to vstávání pro dceru zůstane, pořád se může dospat ve školce a večer jít hodně brzy..
Já Tě neodsuzuju, chápu.. Žili jsme s mámou samy (4 děti). Právě proto, aby se o nás mohla postarat, opustila vedoucí místo a začala pracovat v továrně, protože jsme bydleli za plotem. Dělala od 5, dokud jsme byli malí, přilítla ráno na půl hodiny, aby nás vypravila. Měla to opravdu minutu, bez toho by to celkově ani nešlo..
Promysli, přehodnoť, změň, tohle fakt nejde.
Jinak starší sestra se o nás dva mladší taky musela občas postarat, ale vztahy máme krásné. Naopak, má k nám takový polomateřský vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.12.24 09:40

Bohužel souhlasím s tím, že situace není udržitelná a reálně hrozí, že se z toho vyvrbí další hlubší problémy. Neomluvené pozdní příchody syna do školy, nebo i omluvené ale opakující se na pravidelné báze, mohou vyvolat kární řízení, mít dopad na jeho klasifikaci, v krajním případě vyvolat „zájem“ OSPODu. I kdyby pro vaši situaci měla jeho třídní pochopení. Není jediná autorita ve škole, na které to stojí a padá.

Mám doma syna, 3 roky 4 měsíce a jeho období vzdoru související s oblékáním a odjezdy kamkoliv z domu začalo cca před 2-3 měsíci. On se teda nevzteká, ale děla opičky, ze sebe hadrovou panenku, má ze mě dobrý den a pomalu každé oblíkání končí mým křikem, až poté a i to ne vždy přepne ze svého „teď blbnu mámo“ do nějakého „no tak mě tedy obleč mámo“ módu. Dělá to mě, babičce, sestře (míň, ale taky). Manžela poslechne, ale někdy tak napočtvrté. Jinak je to hodné dítě, cestování mu nevadí, nakupování, procházky a být venku miluje, takže v tom problém není,(do školky ještě nechodí, nemluví…), jen prostě totálně teď bojkotuje oblékání. A nikdo netuší jak dlouho to bude trvat. A za ty týdny jsem já osobně zatím nenašla žádný způsob, abych ho oblékla vklidu. On i pomáhá, něco už si obleče i sám, ale má na to náladu tak jednou do týdne. Nikdo Ti neporadí na 100%, jak dcerku motivovat, aby teď hned a rychle obrátila a byla poslušná. A ani kdyby se to povedlo, tak Ti nikdo nezaručí, že je to nafurt. A aby tohle vyřešil syn nebo musel řešit nasledujících x týdnů-měsíců, je nonsens. A i já osobně si myslím, že pokud oba vstávají asi tak 2-3 hoďky před tím, než vůbec odejdou z domu, tak se na jejím chování může podepisovat únava. Tohle musí vyřešit přibrání nějakého dalšího dospělého do celého procesu. Jakákoliv rada směrem k tomu, jak motivovat dcerku k jinému chování je bohužel nedostatečné řešení. Období vzdoru, a i to není jisté, zda je to v jejím případě „pouze“ obdobím vzdoru, může trvat půl roku i déle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
5.12.24 09:40
@Anonymní píše: Více

Já ten vzdor a vztek po ránu u dcery před výpravou do školy zažila a trvalo to velmi dlouho. Vztekat a odmítat se oblékat začala kolem 3 let a dnes jí je 6 a abych tomu předešla, stále jí raději olbéknu :D Umí to, ale je po ránu marná. Křik, vydírání apod. nepomůžou. Chce to vydržet.
Osobně si myslím, že ty i tvoje děti to máte těžké. Rozhodně to není dobré ani pro syna, který musí nést tak velkou zodpovědnost, ale chápu, že momentálně nemáš jiné řešení. Ale pokud by to jen trochu šlo, určitě bych já osobně vstala co nejdříve, připravila dětem do aktovky svačiny, pití, dceru si vytáhla, pomohla jí umýt, obléknout…ať todle alespoň nemusí dělat syn. Pak už by jí jen vzal do školky. I za cenu, že sama budu vstávat bůhví kdy.
Určitě by chtělo situaci vysvětlit i dětem, říct synovi, že si vážíš jeho pomoci a i mu slíbit, že se budeš snažit co nejdřív situaci vyřešit, aby nemusel vše zvládat dlouhodobě sám. Zkusila bych mluvit i s malou, něco už v tomto věku pochopí, tak aby pomáhala bráškovi a nezlobila ho.
Nejlepší by samozřejmě bylo co nejdříve najít jinou práci, nebo se snažit domluvit v práci pozdější příchod. Ale vím, že to nemusí být lehký v dnešní době.
Taky bych tlačila na otce, i když je daleko, tak ať aspoň zasílá více peněz, ať můžeš třeba na půl úvazek. Když není schopen se o děti starat přímo, ať vás alespoň finančně zabezpečí než se situace zlepší a najdeš jiné zaměstnání. Snad výživné platí.
NO držím palce, aby se situace zlepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18641
5.12.24 09:57
@Fee-bee píše: Více

u nasich na vesnici jsou bytovku, to jsi nikdy nevidela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
5.12.24 10:24

Jak bylo napsáno, scény tříleťáka rozhodí i dospělého, ne tak 10 letého kluka a to denně. Píšeš, že jiná řešení nejsou možná, ale spíš není možný ten stav, který máte teď. Prvně kvůli synovi. Druhak protože dřív nebo později někomu z baráku dojdou nervy a OSPODu to nahlásí (a nedivím se).

Kromě rad, které padly, mě napadá, proč místo blbnutí ráno dceři s oblékáním nepomůžeš ty. Ať je nachystaná, se synem se pak „jenom“ vypraví. Než co možná nejrychleji najdeš jiné řešení.

• Citovat
  • Upravit
16286
5.12.24 10:27
@Ounou píše: Více

Právě, přišla pro radu, ale stejně vlastně nic nejde dělat jinak :nevim: Strašně brzo budíček, to bych taky protestovala. Sama nesnáším vstávání na ranní a to dítě musí být rozhozené úplně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
5.12.24 10:30
@Ounou píše: Více

Když ono to „jenom“ je teď bunda, rukavice, čepice, nákrčník, boty… I já se u toho slušně zapotím. Je to prostě šílenost a zanedbávání dítěte (dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
5.12.24 10:37

Myslim, ze zakladatelka na to neodpovedela (nebo jsem si odpovedi nevsimla), ale co tva puvodni rodina? Tvi rodice, sourozenci, bratranci ci sestrenice nebo treba kamaradky? Proc bydlis v nejake dire sama, kde kolem sebe nemas nikoho, kdo by ti mohl pomoci?

Tve deti maji stejneho tatinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
5.12.24 10:38
@Dahlia0409 píše: Více

Copak to tříleté - může jít spát v 6 a zdřímnout si ve školce. Ale ten školák :-( Ten aby dojel ze školy, napsal úkoly, najedl se, umyl a šel rovnou spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
5.12.24 10:46
@KáťaKašpi píše: Více

Té sousedce jste doufám pozdeji rozbili ústa. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...