Vzdorové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
983
5.12.24 08:20

@unuděná a to my jsme byly s bráchou v pohodě, zvládali jsme, ale stejně.. bráchu jsem od té doby viděla asi 3×, žádný vztah ani kontakt nemáme. S mámou taky nemá, já s mamkou teda vycházím dobře, vztahy jsou dobré, ale dalo nám to hodně práce a let čekání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
5.12.24 08:23

Tohle jsem zazivala ja se svym SYNEM - a nekdy jsem byla tak psychicky v haji, ze jsem myslela, ze se slozim. Jestli to zvlada tvuj syn, kloubouk dolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.24 08:23
@KáťaKašpi píše: Více

Tak evidentně to až tak v pohodě nebylo, když nemáte vztah a nevídáte se. Neříkám, že jste nezvládali, to vůbec. Spíš že té dospělácké zodpovědnosti na vás bylo moc a dost negativně se to na vašem vztahu odrazilo :? My se ségrou taky žádné nejky nejsme. Ačkoli jí je už 30 a obě máme své rodiny, pořád si v sobě nesu nějaký ten pocit zodpovědnosti za ní a nutnosti jí pomáhat, a není to vůbec příjemné nejspíš ani pro ní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
5.12.24 08:25

@unuděná oni nás rozdělili a každého dali do jiného zařízení a tam jsme vyrostli, takže jsme neměli možnost si ten vztah budovat a po 12-ti letech už jsme pro sebe byli spíš cizí lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.24 08:27
@KáťaKašpi píše: Více

Jo tak, oni vás úplně odebrali mámě? 8o To jsem z toho nepochopila, myslela jsem, že jen k nějakému řešení.. To mě moc mrzí, to je samozřejmě úplně extrémní situace :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.12.24 08:29

Budit tříletaka každý den před 5 hodinou tak se mi totálně sekne 8o to není vzdorovité dítě to je porstě unavený dítě. Navíc se jí třeba nelíbí ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
5.12.24 08:31

@unuděná jj, já byla malá, takže nevím a nepamatuji si na všechny podrobnosti, ale už jsme se domu nikdy nevrátili. Mě si pak na chvíli vzal táta, ale tam jsem vadila jeho paní, takže jsem pak mazala zpátky do decaku. Brácha měl jiného tátu, ten ho nechtěl a brácha to nesl špatně a začal mít problémy s chovánim, agresivitou, takže nakonec skončil v pasťáku. Mamka v blázinci, takže pak když se dala dokupy měla stejně smůlu a do péče nás nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.12.24 08:32

Vzpomínám jak těžké bylo pro mě vypravit někdy 3 letou G. když se sekla že nechce, 8o Tak jsem ji prostě čapla a šlo se. Některé maminky ještě čerstvé tříleťáky vozí v kočárku když mají více dětí a jdou do školky třeba 2 km.

Mnoho 3 letáka zejména těch co jim byly 3 před pár týdny je naprosto nesamostatných když už pak táhne na 4 roky už je to taky úplně o běčem jiném. Tam jsou obrovské skoky. :roll:

Každopádně po tom klukovi i tý holčičce chceš moc.

Příspěvek upraven 05.12.24 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.24 08:34

Mě obě děti v tomto věku obrečely každý odchod do školky. Nedovedu si představit nechat to na 10letém dítěti, fakt ne. Tu školu už ano, znám spoustu rodin, kde starší sourozenec vodí prvňáčka, ale tříleťák, to je maso samo o sobě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.12.24 08:48
@unuděná píše: Více

Přesně tak… ještě kdyby to byl předškolák.,… ale tříleták je kolikrát drama i pro mámu.. ostatně tkaových diskuzí tu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
5.12.24 08:49
@unuděná píše: Více

No já být sousedkou, narovinu bych to udělala. Příjde mi nepřípustné, aby bylo 3 leté dítě pravidelně doma pouze s 10 letým sourozencem a aby ji ještě vypracoval do školky. Neřeknu občas půl hodinky na rychlej nákup, ale tohle je už moc.

• Citovat
  • Upravit
13751
5.12.24 08:52

Zakladatelko, chápu, že to máš těžké a že to potřebuješ vyřešit teď hned, protože těžko můžeš ze dne na den přestat chodit do práce… Zkusila bych s dcerou v klidu promluvit, co jí ráno vadí, může to být klidně nějaká blbost. Potom bych se snažila jí ještě před tvým odchodem co nejvíc připravit, aby si potom vzala už jen bundu a boty. Prostě to co nejvíc usnadnit. Možná bych zkusila i nějaký malý úplatek, třeba gumový bonbón nebo něco takového, je možné, že jí začne klesat cukr v krvi a to přispívá té protivnosti a vzdorovitosti.

A v mezičase bych se snažila najít někoho, kdo dětem ráno pomůže se vypravovat. Držím palce, ať se to brzo zlepší :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.24 08:53

Ještě mě napadá zkusit se v práci domluvit, že bych na hodinku zmizela a napracovala jí odpoledne, pokud to jen trochu jde. Sjela bych domů, mladší dítě odvezla do školky, a zase se vrátila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85335
5.12.24 08:57

Tu by u nas vubec neklaplo ani ve veku 10 a 5 let. Jen tatinek ma co delat, aby stihl vcas praci, ja odchazim driv a pak se doma po ranu deti akorat pobijou. Zkusit vyresit jinak s praci. Ale nectu diskuzi ted celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
5.12.24 09:02

Tohle je dlouhodobě neudržitelná situace. Představ si, kdyby se ráno opravdu stalo něco vážného. Nemyslím jen nevolnost, náhlý úraz nebo tak, stačí, kdyby si zabouchl dveře, zalomil klíč, prostě jsou situace, které desetileté dítě nevyřeší, i kdyby bylo sebezodpovědnější. On má dost co dělat se sebou, aby se vypravil, nazož když má vypravit ještě prcka, který mu dělá scény. Dej si do místního obchodu inzerát, že hledáš paní, která by ráno dcerku odvedla. Ono je dost důchodkyň, kterým by se nějaká ta koruna hodila a aspoň trochu by to usnadnilo synovi tu ranní výpravu. A ono by se ti to hlídání hodilo i při nějaké té nemoci, abys nemusela na ošetřovačku při každém zakašlání. Vím, není to jednoduché, člověk je rád, že má aspoň trochu slušně placenou práci, ale směny od čtyř, od pěti? To je pekárna? Kde se jinak takhle brzo začíná? Jiné pracovní možnosti by nebyly? Něco normálního, protože jestli jsi s dětmi sama, tak tohle je teda mazec. A bude to takhle ještě nejméně dva, tři roky, než půjde malá do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí