Vzdorové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24807
5.12.24 17:22
@Lojzísek píše: Více

jenže ono to s tím souvisí - pravidla, režim…
jasně že období vzdoru je vždy blbý a náročný, ale zase - každé dítě je jiné, my ho doma moc ani nezaznamenali, to spíš věk kolem 13 byl naprosto šílený a na mašli :zed: teď už je líp..
a na rychlé spršce 2× denně nic špatného opravdu nevidím ;) jde se mi tak líp ráno do práce, kde jsem celý den a pak večer je to zas fajn relax před spaním…
spíš se bavím ale o tom mytí rukou a čištění zubů, jsou prostě věci, o kterých se vážně nediskutuje a děti se tím naopak naučí hranice a mantinely, patří tam např. i návyky jako je pozdravit nebo poděkovat…
s tématem to docela souvisí, protože myslím, že v domácnosti zakladatelky spíš funguje anarchie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
5.12.24 17:27

Spím v kalhotkách a noční košili a dcera v pyžamu. Nicméně vůbec mě nešokuje, že by spala v tom, v čem půjde ráno do školy, když by si to vzala večer čisté. Protože spí v pyžamu, které se skládá z trička a kraťasů, popř. dlouhých kalhot typu legíny a v tom přesně chodí i do školy.

Ne, že by to bylo u nás potřeba, ale už jsem to využila třeba na dovolené, kde jsem šetřila místem a nebrala extra pyžamo…

Občas spím v delším tričku (čistém) a kalhotkách nebo dcera, nevidím rozdíl mezi tričkem a tričkem od pyžama, max. má jiný obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
5.12.24 17:31

Odpověděla někde proč deti třeba do 7 nespí a nevstavaji na budík? Mam o rok staršího syna a tohle zvládá s přehledem kdyz jsem s druhým třeba na tréninku. Protože jinak nechápu proč vstávají děti ve 4 a tři hodiny čumí na televizi? Jinak soucitim, kolikrát asi jiná možnost bohužel není no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
5.12.24 17:32

K situaci zakladatelky, za mě je to tedy šílené, mám 11 letou dceru a nedovedu si představit, že na ní navalím takovou povinnost. Dennodenně. Strašný, chudák kluk. A ještě vstávají ve 4 ráno…

Chápu, že to je kvůli práci, ale tohle je fakt extrém…

Tříletá se chová zcela úměrně svému věku. A potřebuje mámu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
5.12.24 17:33
@Lojzísek píše: Více

noo jak to tu říkáš od 0 let.. tak když si tak vzpomenu tak jako miminko dcera večer šla spát v overálku a ten tedy pak měla i na den :D… ale to fakt jen prvních pár měsícu.. kdy to bylo miminko ležící

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
5.12.24 17:35
@Všechnoznám píše: Více

Dcera spí v pyžamu, triko a kalhoty, v létě triko a kraťasy. Bez kalhotek… nemá ráda na spaní kalhotky, ale noční košili nemá ráda bez kalhotek, takže ty nechce vůbec. Noo já zase jedině noční košile a kalhotky. Mám tílka noční košile, krátký rukáv a ted na zimu dlouhý rukáv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
5.12.24 17:46
@KKK85 píše: Více

Já mám z nočních košil trauma a dětství. Vždycky si vzpomenu, jak jsem se vzbudila celá zamotaná do té věci, brrr. Takže já spím v kalhotkách s tričku, v pyžamu jen když je fakt zima. Ve školce se odpolední spánek koná v kalhotkách a tričku, které si teda převlíkají. Mají tam snad 30 stupňů, takže pyžama tam sice mají, ale v životě jsem je v tom neviděla oblečené. Ono každé dítě je jiné, s některým se člověk snadno domluví a s jiným je to tak vyčerpávající, že si člověk nechá to handrkování na něco důležitého jako třeba zuby, strava, pásy v autě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.12.24 17:50

Tak myslím si že fakt že by ta holčička spala v tom čem půjde na školky mi přijde na celé té situace asi nejméně šílený.

Každopádně zakladatelka už delší dobu nekomunikuje…

Trebat o zase bude troll a nemusíme se tady nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
5.12.24 17:54
@Lucy75 píše: Více

No špatný to určitě není, ale já mám kožní onemocnění a strašně mi to vysušování vadí. Takže 1× denně akorát. Tys to ale těmi kapitálkami, které jsi zbytečně použila, postavila tak, že kdo se nekoupe 2×, je prase nebo co. Ne, není. 1× zcela stačí.

A já osobně bych děckám spaní v oblečení teda taky nedovolila, ale moje děti byly zlaté i ve věku 3 i 13 let, neb jsou vychované a kecy k oblíkání či sprchování či čištění zubů neměly a nemají. Prostě se to dělá.

Ale jestli by to tomu chudákovi desetiletýmu třeba pomohlo, tak ať spí děcko třeba v kombinéze. Za mne je ale to, co má zakl., příšerné a chudáci obě děti

• Citovat
  • Upravit
7923
5.12.24 17:55
@Lucy75 píše: Více

Ale zakladatelka nic nepsala o tom, že by dcera chodila do školky v tom, v čem spí, to se tady objevilo snad na šesté straně diskuze a od někoho úplně jiného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
@ludmilaadamkova píše: Více

Taky si říkám, že je to zas vymyšlená blbost.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
@Sonmi píše: Více

Byl to tip, jak to třeba zmírnit (utrpení staršího sourozence), tak jsem to pochopila.

• Citovat
  • Upravit
6381
5.12.24 17:58
@smile_xxx píše: Více

https://vm.tiktok.com/ZGd69Vn9G/
Například, ale viděla jsem v poslední době na toto téma i několik random reels na insta.
Mě tenhle trik poradili v daycare v Kanadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí