Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alušáček To jsou přesně takové ty historky, co se jim zpětně usměješ, jelikož se nestal průšvih
Tchyně sestra mi taky vyprávěla, jak chodili s tchánem do vedlejší vesnice na zábavu a nechávali doma spícího kojence a o 2 roky starší ségru, přece spěj, tak co? Děs no, ještě že to všichni přežili. Těch historek, kdy se něco stalo, jsem ale taky pár slyšela ![]()
@Lucy75 píše: Více
Já doufám že trolll vem si (a ty asi i víc než ostatní víš) co by se mohlo všechno stát a to 3 leté dítě je fakt ještě hodně nutné hlídat. Dřív nebo později by se jim stal nějaký průšvih.
Jestli v bytovkách žijí nebo nežíjí slušný lidi je už o něčem jiném ale ona zakladatelka už stejně nekomunikuje.
Obecnš v sudetech žije dost zvláštních lidí a věřím že pokud někdo v Sudetech žije v bytovce na vesnici tak pravděpodobnost že to bude white trash velice vysoká.
@unuděná píše: Více
nechat doma kojence a dítě a k tomu dítě do 3 let přes noc a ještě se vylejt na zábavě je naprosto strašný
přesně tak dokud se něco nestane.. a o tom to je
@KKK85 píše: Více
Myslím si, že tam bude víc faktorů, a to jak v motivaci tak moc pracovat, tak v tom, jak dobrá je máma. Já znám zase hodně frustrovaných žen /jednou byla moje matka/, které se nesmířily s tím, že dětem musely obětovat kariéru. A věř mi, kolikrát já si přála, aby teda pracovala víc a byla naplněnější. Dřív jsem to měla bohužel taky ložené tak, že mám jednou děti, tak jim dám maximum a přes to nejede vlak. Do 4 let doma a hotovo. Jenže to nefunguje. Já nechci být jen máma, chci být dobrá máma, ale zároveň chci být taky dobrá v práci. A svoji práci mám fakt ráda.
Mimochodem, dřív bylo v bohatších rodinách normální, že o děti pečovala chůva. A to jestli měly děti hezký vztah s matkou, se opravdu neodvíjelo od toho, že se jim musela věnovat 24/7.
@smile_xxx píše: Více
Kde vidíš jaké zlehčování? Konkrétní větu sem napiš. Když se někdo zeptá, co by se dělo, kdyby mu sestra začala zvracet, tak je prostě odpověď, kluk by zavolal matce a jednal by dle jejich instrukcí. To je fakt. Kde je jaké zlehčení?
Tak tak. Řešili jsme to i s finančním poradcem. V zahraničí je úplně běžné kupovat nebo prodávat dům/být s hypotékou a není problém převést to na jiného člověka.
Ale to už se teda vzdalujeme od zakladatelky dotazu. ![]()
@ludmilaadamkova dobrá zmínka o Sudetech
je to přesně tak
lidi tu po válce dostali baráky po Němcích skoro zadarmo, byli to lidi, co doma nic neměli, tím se začlo odvíjet, jak to pak místní osazenstvo obvykle vedlo… Já ze slovácké dědiny tu jen zírala a nevěřila (smutně) vlastním očím, jak jsou tu třeba zničené hřbitovy, to je naproto tristní
to na Jižní Moravě absolutně neexistuje (ale jo, nebyl tam odsun)
bohužel jsou tyhle lokality touto historií postižené…
ale to je už jiné téma…
![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
já si nemyslím, že se vzdalujeme
možná jde o zoufalou mámu a možná jde o trolla, ono je to celkem jedno v tom, že je strašně důležité pro rodiny si uvědomit, kde žiju, chci žít a kde chci - ale i mohu- vychovávat své děti..
na samotě u lesa to sice samozřejmě lze, ale budu mít dvě auta, zřejmě i HO, chlap asi bude živitel a já budu dělat kuchařku a taxikářku…
to samý bydlení - v ČR se má za to, že „můj dům, můj hrad“, ale on za -20-30-natož 40let přestane naprosto plnit prvotní účel… jsme málo otevření prodejům-stěhování… škoda.. škoda i pro ty malé děti.. potřebují hodně sociální interakce, ale ano, nejlépe i přírody, proto si každý má pořádně rozmyslet, kde chce plodit a vychovávat…
kéž bych to věděla před 20 lety, taky jsem udělala chybu a koupili jsme tehdy na hypo domeček horský na polosamotě… luxusně ho (ještě k tomu, jak to tak ve věku kolem 30 bez obav bývá) vyšperkovali na úvěry..
hm.. a jak jsem byla časem ráda, že jsme to prodali, s bankou vyřešili a šli na pár let do města…
lidi by - podle mne- neměli lpět na věcech- měli by lpět na vztazích, pohodě, klidu a lásce
možná se vám to zdá naivní, ale myslím, že v 50mám na tento názor právo ![]()
Z práce..to je přeci fakt. Řešila by to po telefonu a jela by za nimi.. co jiného. A to přeci není obhajoba té jejich situace. I zakladatelka dokázala uznat, že to není ideální.
@Zmatka píše: Více
joo je to individuální… já třeba šla z práce kde jsem měla našlápnuté na povýšení, uplně jinam.. jiný obor.. platově hoodně dolů… ale já jsem takto spokojená zatím, do budoucnu uvažuji že se vrátím k původnímu, ale představa práce i na vánoce, svátky… přesčasy, apod… zatím mám klídek… ranní směny, víkendy volné… dcera má 8.