Vzdorové dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10892
5.12.24 11:34
@Dollorres píše: Více

Jsi tady se svým názorem asi jediná. Jasně, bez práce a peněz to nejde, ale tohle není správně ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24761
5.12.24 11:37

On je hlavní problém v tom, že dokud se „něco nestane“, tak to ten kluk třeba i vydrží, bere to jakoi „normální“, i když je to pro něj strašně moc náročné,
ale já prostě bohužel vídám ty situace, kdy už se stane… a rodiče z toho mívají pěknou polízanici, dohled ospodu, někdy i soud… v životě někdy stačí pár vteřin, a vše je špatně, nedávno třeba paní na zavřené zahradě sbírala s dvouleťákem jabka, najednou (v rámci minut) kouká kolem sebe, děcko nikde… poprvé si kluk otevřel branku, dřív to neuměl-neudělal, soused ještě neměl oplocené zahradní jezírko.. rychlá chlapečka už nerozdýchala, utopil se :,(
a to fakt stačila chvíle nepozornosti a šlo o dospěláka…

já bych prostě 10letému dítěti tříleté dítě každé ráno z mnoha důvodů nesvěřovala…
i kdybych se měla stěhovat-měnit práci nebo platit hlídačku…

on je to taky dost bl-bej nápad stěhovat se s malými dětmi do díry, kde ani nikoho nemám-neznám a ještě se všude musí jezdit busem (pochopila jsem, že zakladatelka zřejmě nemá k dispozici ani auto?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
5.12.24 11:47
@Lucy75 píše: Více

Přesně, stačí, když se mu malá vysmekne při cestě do školky, něco ji srazí. Blbě spadne, třeba že schodů. Já prostě vidím hlavně ty strašáky a vůbec bych neměla klidné spaní v této situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.12.24 11:53

Chudak kluk, hazis na nej svoje povinnosti, on fakt nemuze za to, ze sis poridila dalsi dite.

Nedavno mi vykladal znamy, jinak otec 5lete holky, jak kolikrat rano pri vypravovani dcery do skolky neni dalek jejiho uskrceni, kdy si mala postavi hlavu a nechce di vzit veci na sebe pripravene jeji matkou, ktera odchszi do prace driv, vymysli di jake dponky ano a ktere ne…proste tady ma co delat dospely clovek, otec ditete.

Uvazuj o prestehovani nekam do mesta, klidne i do najmu, dnes dostanes pekne prispevky od statu na bydleni a deti i ty tam budete moci fungovat mnohem komfortneji nez v dire, kde lisky davaji dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.12.24 11:56
@Lojzísek píše: Více

Tohle je běžná praxe rodičů v US, UK, To dítě se v noci nijak neušpiní a odpadá převlékání. Je to časově efektivní.
Ano, mám chůvu, což je lepší řešení než to delegovat na dítě, ale ne každá samoživitelka si ji může dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
5.12.24 12:12

Já se teda přiznám, že dcera taky kolikrát šla v tom, v čem spala. Ona se večer vykoupe, vezme si čisté věci a v noci se nezašpiní. Než se stresovat s jejím půl hodinovým hysterákem, radši jsem zvolila snadné řešení. Ono když máte dítě, které se na převlékání seká a musíte prostě odejít, tak si to člověk usnadní. Už je o rok starší a ráno se krásně a rychle sama oblékne. Ale když to nešlo, tak to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
5.12.24 12:36

@Dollorres @Liška32 mě by to fakt nenapadlo…jako pak spí v kalhotkách, legínách a triku? Tak chodila dcera do školky. Nepříjde mi to pohodlné.. pyžamo je pyžamo, a lepší spát bez spodního prádla podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
5.12.24 12:45
@KKK85 píše: Více

No jasný, navíc člověk se v noci potí.. A jak asi bude vypadat bavlněné triko, když v něm leží x hodin v posteli? Spodní prádlo atd. atd. Ale tohle zřejmě není problém zakladatelky. Děti vstávají s ní a tohle nejspíš obstará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6022
5.12.24 13:38

Tý jo, fakt nevím, jak bych tohle řešila. Ale řešit bys to měla, tohle zavání průserem.

Někdo ze sousedů má s tebou lepší vztahy? Dovedu si představit, že bych se zkusila sousedky zeptat, zda by za úplatu dítě ráno nevypravila do školky. Nějaké starší. Pak by odpadlo vstávání ve 4 ráno. Vezmi si, že v 7 už je holčička 3 hodiny vzhůru, to se může začít projevovat únava. Takhle by krásně vstávala až v 7.

Nebo to neřeš, ale vzhledem k tomu, jaký brajgl dělá dcerka po cestě do školky a že si na to stěžují sousedé, tak je jen otázka času, než tě navštíví paní z OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
5.12.24 15:57
@KKK85 píše: Více

Ona spí kolikrát v kalhotkách i pod pyžamem. Když si je chce vzít tak já se s ní v 10 vecer hádat nebudu, že si je nemá brát. Denně vymýšlí takových kravin, že se v podstatě jen hádáme. Ještě abych řešila, že si bere čisté prádlo. V noci se nepotí (v životě se snad nepřikryla, budí se ledová, ale prý jí to vyhovuje) a že by to měla nějak zmačkane, to nemá. Kolikrát i usne v autě v teplákách a já ji budit nebudu, abych ji převlékla a pak jí dělala do půlnoci zábavní automat. Ty nejhorší hysteráky jsme prečkávali i celý den v pyžamu. Je to zbytečný jít s dítětem kvůli něčemu takovému do (dalšího ) konfliktu.

Ale chápu, pro někoho je to asi šokující. Mně třeba nedávno tady šokovalo téma, kde psalo hodně lidí, že jedí na gauči nebo u konferenčního stolu. To pro mě vždycky byl symbol nějaké nouzovky nebo sociálních případů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
5.12.24 16:05
@Liška32 píše: Více

Nevím, no, pro mne úlet a asociál je zase tohle :-D
Pro mne je samozřejmost, že spíme v pyžamech, vč. našich dětí, od mimin. To by na mě mohly zkusit. Proč ustupovat? Přes to vlak nejede, o tomhle se nediskutuje. Pokud je dítě zdravé, ne, nevidím důvod. Pak nebude chtít tohle a toto… Ani náhodou, na dodržování pravidel trváme. A do pelechu lezeme umytí a převlečení, ne v teplákách, ve kterých se válíme před den.. U vás bude problém jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
5.12.24 16:06

neznám takové hysteráky no.. u nás co se řekne to platí… nedebatuji s dítětem… neznám to ani u okolí, ani v rodině… asi všude jiné.. a jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
5.12.24 16:08
@Lojzísek píše: Více

přesně tak.. nedebavuji s dítětem.. neznám hysteráky o oblečení… joo zkoušela to.. asi dvakrát :D, ale co je z večera nachystané, tak to se obléká ráno!!! Hotové konec. Prostě řeknu a to platí! Domlouvat se můžeme na jiných věcech ale na těch daných prostě nee!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.12.24 16:14

Tohle naprosto chápu, je důležité být efektivní. Čas je drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí