Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás by ani dítě od desiteletého nepřevzali…podala bych si ve vesnici inzerát, že hledáš „babičku/dědu“ pro své děti, třeba se ještě rád někdo ozve.
@Anonymní píše: Více
A není nějaká školka ve městě kde pracuješ? Aby dcera chodila s tebou..
Mám o 8 let mladší sestru a můžu ti říct, že hlídání v tomto věku bylo pro mě těžce stresující záležitostí. Naštěstí to po mě rodiče chtěli zcela výjimečně, tak maximálně pár hodin jednou za měsíc. Na denní bázi bych to teda nedala, natož spojené se stresem z vypravování ráno do školy, že mi ujede bus. Taky jsem byla velmi zodpovědná, a o to to bylo horší. Zamysli se, jestli to stěhování by nebylo řešení.
@Alušáček píše: Více
Tohle mě taky napadlo, ale jestli chodí na pět, tak je to o ničem. Školky bývají od šesti ![]()
@unuděná píše: Více
Nemyslím si, že by ho to nějak výrazně poznamenalo.
Spíš zocelilo ![]()
@Verynka8 píše: Více
To už záleží na povaze dítěte. Ale sourozenecký vztah jim to rozhodně nezocelí
A pokud zakladatelce zoufale volá každé ráno, že to nezvládá, a chodí pozdě do školy, tak to je zocelení, které bych teda svým dětem nikdy neudělala.
@kruel píše: Více
Souhlasím, taky bych vyvěsila po té vesnici inzeráty a platila si na tu ranní pomoc někoho. Nějaká důchodkyně by se třeba našla.
Kdyz otec je stejne v tahu a nezajima se, tak co se odstehovat za svoji rodinou? Ta by ti nepomohla? Deti maji stejneho otce nebo 2 ruzne?
Už je to více než dvacet pět let, ale přesně takhle to bylo u nás. Máma na nás zůstala sama, brzy ráno jezdila do práce ( taky jsme bydleli na vesnici) a mě musel vypravovat a odvážet busem brácha. On byl ve třetí, já v první třídě. Zvládali jsme, ale sousedka z vesnice mámu udala na sociálce, že jsme ráno sami doma a jednoho dne ráno přijelo policejní auto, dvě paní ze socialky a odvezli nás. Nevím jak moc by to hrotili dnes, ale tenkrát to byl mazec a dodnes si to pamatuju..zničilo nám to celou rodinu a už nikdy jsme pohromadě nežili.
Příspěvek upraven 05.12.24 v 08:10
Dej si inzerát, že hledáš důchodkyni, která by ti vodila ráno dítě do školky. Třeba se nějaká, která sama vnoučata nemá (nebo je má daleko, už velké…) najde a ráda za nějakou úplatu pomůže.
Souhlasím s názory, že tohle je na desetileté dítě moc (sama mám doma dvě jedenáctileté).
@Verynka8 píše: Více
Co te na tom zoceli, ze vecne nestihas bus do skoly a jsi ve stresu..to je fakt zoceleni, to nema s nejakym budovanim samostatnosti apod nic spolecneho..na tomhle neni nic pozitivniho, aby sis rekla, ze ti to da neco do zivota. Je to zbytecne usili, stres a problemy, to je cele..
@KáťaKašpi Bohužel, i to se může stát, pokud tam holčička ráno ječí a nějaká dobrá sousedka si všimne, že jí klučina tahá pomalu za nohu k autobusu.. ![]()
@Fee-bee píše: Více
Bohuzel ano, u rodicu na vesnici jsou taky, akorat jsem to ty mensi se 4 patrama.