Akutní tinitus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6039
25.1.19 14:12

Manžel to má. A je to fakt k zbláznění. Jemu to teda pravděpodobně souvisí s vyšším tlakem. Ale prášky na tlak to jen zhoršily. Takže zkoušíme tlak snížit přírodní cestou.

Jediné, co mu zatím pomáhá, je nahřát v mikrovlnce gelový polštářek, plácnout ho zezadu na krk a zavázat šálou, aby držel. Dříve spal v noci třeba jen 4 hodiny, teď je schopný těch 8 hodin spát.

Ideální by bylo zjistit, co je příčina. Jestli fakt stres, nebo třeba zúžená tepna vedoucí krev do mozku… Těch příčin může být více. Pokud bude znát příčinu, může zkusit nějakou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
25.1.19 14:27

má to manžel - muzikant bubeník. Nikdy se to už nezlepšilo, je to o zvyku. Žije( dokonce i hraje) s tím už 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.19 14:29

Tinitus

• Citovat
  • Upravit
MaM
241
25.1.19 14:51

Ja nasla toto. U pani primarky Vydrove jsme byli se synem s jinym problemem, ale byla naprosto uzasna, urcite bych se zkusila poptat tam
http://www.gong.cz/…i/2010/06/27
Ja mívám poslední dobou tepani v levém uchu, vysledovala jsem, že víc po vypiti kafe, tak se budu muset taky někde zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
25.1.19 14:56

Berou se na to antidepresiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
25.1.19 15:18

Antidepresiva není dlouhodobě řešení, je třeba přijít na příčinu, a to je detektivní práce. Člověk je i nucen se sám sebou zabývat v dobrém slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
25.1.19 17:25

Já tě trochu potěším. Měla jsem to ze stresu. Byla jsem na úšním ( tam mi Dr. řekla že ať si zvykám, že ona to má taky). Byla jsem na CT, v pořádku. Nakonec to asi po 2 měsících přešlo samo..... :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.19 18:40
Děkuju vám všem za reakce. ;) @Dominika83 super, tak to ještě nemusí být ztracený :potlesk:
@Anonymní píše:
https://www.beztinnitu.cz

Děkuju ;)

• Citovat
  • Upravit
561
25.1.19 23:31

@Oplatečka Ano, to je pravda, to hučení se mi zhoršuje hlukem, ale až teď, posledních pár týdnů.
@ka2ka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.19 10:21

Zdravím, také něčím přispěju. Tinnitus se mi poprvé objevil v 18-ti, od té doby již nepřestal, je mi 36. Zkoušela jsem kde co, rehabilitace krční páteře, léky na prokrvení, CT mozku, zda není nádor, spíše v té době mi přišlo, že se na mě dívají jak na hypochondra. Lékaře jsem pak vzdala. Začala jsem chodit na alternativní léčbu, jen bylinky, také nic nepomohlo, ale odsud jsem odcházela alespoň s příjemným pocitem na duši, bylo to těžké období a upřímně je to těžké dodnes. Ale naučila jsem se s tím žít, jsou dny, kdy to vůbec nevnímám a jsou dny, kdy pláču. Tehdy před lety jsem skončila na antidepresivech na čtvrt roku a jsem si jistá, že mě antidepresiva zachránila. Jde opravdu o to vyvarovat se stresu, trochu se hýbat a prokrvovat se, pití alkoholu to rapidně zhoršuje i kouření cigaret. Teď budu zkoušet ginkgo bilobu a rozmaryn. A pozor nabaluje se na ušní tinnitus spoustu dalších psychologických problémů a bloků, mám vlastně pocit, že se celoživotně pohybuju na nějaké hraně. Ale upřímně musím říct, nebojte, zlepší se to. Určitě se mi to zlepšilo. U mě hlavně zabrala změna partnera. :-D Ale vždy na to je každý sám, tohle nikdo nepochopí, kdo to nezažil. Přeju Vám z celého srdce hodně štěstí a perte se, nikdy to nevzdávejte! :-) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
24
13.8.19 07:31

Tinnitus

Mě Tinnitus začal, no už je to 8 let :-) Letěl jsem s tím k doktorovi co s tím, že nemůžu v noci spát a on na to, že to má taky :D Už jsem si na to zvykl, začalo mi to před maturitou kterou doprovázel rozchod s přítelkyní, takže hlavní spouštěč byl stres. Důležité je, se z toho ze začátku nepos…, nádor v hlavě na 99% nemáte :-) Je to takový civilizační průvodce, kterým trpí snad každý druhý a dá se na to docela lehce zvyknout. Prostě slyšíme o něco víc než ti ostatní, to není špatně. Pokud je z toho ze začátku někdo vykolejený, stáhněte si hodinový zvuk do sluchátek, jmenuje to (pink noise) růžový šum, kterým se Tinn i nechá vyléčit, jelikož se mozek „přeorientuje“ na jiný zvuk. Každým pádem pískání skoro neuslyšíte, zvuk by neměl pískání převyšovat, uleví se vám. Před spaním je to príma. Pak se začněte trochu hýbat a nebýt jen zkostnatělí v práci u PC. A odbourejte stres, změňte práci nebo partnera, zdraví máte jen jedno. Tak se mějte, nic si z toho nedělejte, mají to asi další 2 miliardy lidí :D a tinnitu zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.10.20 12:05

Tinnitus

Osobní zkušenost s tinnitem ****
Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek