Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s bydlením v přízemí a jak jste se chránili proti zlodějům. Máme se stěhovat do přízemí v paneláku. Uvažujeme o bezpečnostních foliích, ale napadlo mě, co když zloděj použije nůž na sklo. To asi folie budou k ničemu.. Myslíte, že je dobrý alarm? Měla bych strach, že vletí do okna pták a budu platit za výjezd ochranky. Poraďte, díky ![]()
V bývalém bytě jsme zřizovali fólie, sice to bylo kapánek dražší, ale zase na druhou stranu, b yla jakás jistota, že se tam jentak někdo nedostane… šla bych do té fólie, ono je dost těžké ji poškodit..
Máme connex (4mm sklo+2mm folie+4mm sklo). Já to teda chtěla z bezpečnostního hlediska - kdyby třeba malá do okna něčím najela, tak aby se to na ní nevysypalo. Když bys chtělo vyříznout v tomto skle otvor, tak se musí řezat z obou stran. Máme je sklenářka a říkala, že to co ukazují ve filmech (že zloději vyřiznou kolo, a pak si odemknou) je ptákovina. Máme i alarm. Nepochopila jsem ptáka?? Jestli mám strach, tak si přes noc nenechám otevřenou ani větračku a pták tam nevletí nebo když jsem mimo barák, tak mám okna zavřená…Ochranku platíme asi 100kč/měsíc a máme v tom 5 výjezdů zadarmo.
@Anonymní píše:
Máme connex (4mm sklo+2mm folie+4mm sklo). Já to teda chtěla z bezpečnostního hlediska - kdyby třeba malá do okna něčím najela, tak aby se to na ní nevysypalo. Když bys chtělo vyříznout v tomto skle otvor, tak se musí řezat z obou stran. Máme je sklenářka a říkala, že to co ukazují ve filmech (že zloději vyřiznou kolo, a pak si odemknou) je ptákovina. Máme i alarm. Nepochopila jsem ptáka?? Jestli mám strach, tak si přes noc nenechám otevřenou ani větračku a pták tam nevletí nebo když jsem mimo barák, tak mám okna zavřená…Ochranku platíme asi 100kč/měsíc a máme v tom 5 výjezdů zadarmo.
Není tam u té 100 Kč / měsíc chyba? ![]()
Heh, s tím ptákem jsem myslela, že by vlétl třeba na parapet a spustil by alarm. Nemám s tím zkušenosti. Asi se instaluje zevnitř, ale to budu chtít třeba vyvětrat nebo se tam rozběhne dcera a bude to houkat?
Ty folie mi přijdou taky jako rozumný nápad. Chceme je dát z obou stran…ještě si o tom řezání do skla něco zjistím, ale asi to nebude tak jednoduché. Navíc před námi jsou rodinné domky, tak asi by zloději šli nejdříve tam, ale kdo ví..Je to asi fakt o zvyku bydlet přízemí.
Příspěvek upraven 06.06.13 v 09:28
@Malpola tak když budeš větrat nebo tam bude běhat dcera, tak ho snad vypneš, ne?
@Anonymní píše:
@janica252 ne, ne, nebydlíme ve velkém městě.
tak to je fakt super, já jsem taky z malého města a v životě bych neřekla, že se to může pohybovat ani řádově v těchto částkách ![]()