Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všem,v létě se chystáme s dětma do Alby Adriatica máte někdo osobní zkušenosti,rady a hlavně tip na ubytování ceny v obchodech nebo ještě lepší nějáké ubytování s možností min.polopenze,ale zase za rozumnou cenu. Jsme celkem 2+3děti. Na netu je toho sice dost,ale není nad osobní hodnocení ![]()
Moc děkuju
Zkušenost nemám, ale jsem zvědavá na postřehy-tak se přidávám…za 2 týdny tam odjíždí moje dcera ![]()
@Ditta77
aspoň nejsem jediný zvědavec jen doufám,že se tu někdo najde kdo nám poradí ![]()
taky chceme holky bát do italie a zvolili jsme palmovku.Myslím si,že tam je to pro děti super.
@marguaret Byla jsem tam vloni se synem, ale bydleli jsme v apartmánu a vařili si sami. Potraviny jsme nakupovali v místním marketu. Ceny jak co. Drahé maso a ovoce. Taky zmrzlina mi přišla drahá, ale na té jsme rozhodně nešetřili. Každý týden je na náměstí velký trh, hlavně oblečení apod.
Pláž pěkná, písčitá. Co mi trochu vadilo, byl kravál až do 4 do rána, ale to jsou prostě Italové. Žijou až po desáté
Tak si to tam hezky užijte ![]()
@Paoloska děkuji za reakci
No nakonec taky dopadnem tak,že budu vařit,ale nevím co
pro tolik.První dovolané kde budu vařit
Ono ty hotel by nás vyšli s jídlem na začínající částce 60tis. a to se mi zdá strašně moc to už je lepší někm all inclus letecky. Tak možná nakoupit v čechách nějákej ten základ a tam už jen pečivo a tak
ach jo mě už z toho hrabe ![]()
Holky a prosím-kdo jste tam byl, říkala mi kamarádka, že všechno pohoda-oni obrážejí Itálii každý rok, ale spíš na jih-Kalábrie ale co je prý nejvíc obtěžuje a vadí-že když leží na pláži a sluní se, oni teda spíš cestujou a poznávají, tak že jsou pláže prošpikovaný všelijakýma „prodejcema“ který jsou prý nezdravě vlezlý a prodávají hlavně šunty a nenechají se odbýt-takže prý vůbec nereagovat, neprohlížet apodobně jinak se jich nezbavíte…
Ale nevim, jestli se toto vyskytuje všude ![]()
@marguaret Vařila jsem hodně rýži a těstoviny, to jsem kupovala tam. Dej do chladící tašky s sebou máslo (Italský je hnusný), domácí nebo kupovaný konzervy s masem. Maso mi tam smrdělo a bylo drahý, ale občas jsme koupili nějakou chlazenou rybu. Problém je s kořením, to si vezmi radši z domova. Restaurace jsou tam šíleně drahý, my si koupili akorát pizzu. Taky třeba hořčici tam tu „naši“ nenajdeš. Párky docela dobrý a cena ušla. Chleba jsem si taky vezla a dala si ho do mrazáku. Ty jejich veky… ![]()
@Ditta77 píše:
Holky a prosím-kdo jste tam byl, říkala mi kamarádka, že všechno pohoda-oni obrážejí Itálii každý rok, ale spíš na jih-Kalábrie ale co je prý nejvíc obtěžuje a vadí-že když leží na pláži a sluní se, oni teda spíš cestujou a poznávají, tak že jsou pláže prošpikovaný všelijakýma „prodejcema“ který jsou prý nezdravě vlezlý a prodávají hlavně šunty a nenechají se odbýt-takže prý vůbec nereagovat, neprohlížet apodobně jinak se jich nezbavíte…
Ale nevim, jestli se toto vyskytuje všude
Jo, jo, pěkně otravujou. Nejlepší je dělat, že spíš, to jedině daj pokoj. A nebýt sama, to jsou jak štěnice. Ale s některýma byla i sranda…Záleží na náladě, ale je fakt, že pláže jsou nima zamořený.
@Paoloska píše:
@marguaret Vařila jsem hodně rýži a těstoviny, to jsem kupovala tam. Dej do chladící tašky s sebou máslo (Italský je hnusný), domácí nebo kupovaný konzervy s masem. Maso mi tam smrdělo a bylo drahý, ale občas jsme koupili nějakou chlazenou rybu. Problém je s kořením, to si vezmi radši z domova. Restaurace jsou tam šíleně drahý, my si koupili akorát pizzu. Taky třeba hořčici tam tu „naši“ nenajdeš. Párky docela dobrý a cena ušla. Chleba jsem si taky vezla a dala si ho do mrazáku. Ty jejich veky…
souhlas, zkus popřemýšlet, co bys vařila, kdybys jela třeba na čundr (na chatu, prostě tam, kde nemáš čas nebo chuť vyvařovat)
my vezli těstoviny, k nim hotovou omáčku v plechovce, párky v plechovce, pár instatních polévek, hotovky od hamé - párky s fazolí, lečo
chleba obvykle jenom takový ty sladký housky (jako má třeba mekáč), určitě ber s sebou (bagety koupíš na místě)
já obvykle beru i to, co třeba potřebuješ trošku a kupovat celý balení se nevyplatí - trochu soli, pepře, oleje, kávy, krabičku čaje, cukr …
Taky jsem hodně dělala tousty. Vezla jsem si toustovač s sebou. Toustový chleba tam mají všude, salám i sýr jsem si vezla.
Ja bych tedy jidlo rozhodne nevozila. Mozna jen pivo
. A takove veci jako sul, cukr, caj … abyste se tam nemuseli zarizovat uplne od nuly. Vzdyt jidlo tam stoji v podstate stejne jako v CR a je mnohem lepsi. To je jako byste si s sebou vezli slanou vodu do more. Jen to chce nakupovat v nejakem supermarketu a na v mensich obchudcich pro turisty, tam je to opravdu o dost drazsi.
@concetta A byla jsi v tomto městě? Znáš místní supermarket?
jasně, záleží na tom, jestli tam blízko nějaký supermarket je a nakolik v něm chce zakladatelka trávit čas …
já teda když jedu na dovču, tak se nechci těmahle věcma zatěžovat a zdržovat (jet někam do supermarketu 10 km s dětma je pro mě akce na celé dopoledne a to si raděj s dětma zajdu na hřiště nebo k vodě), ale je to na každém ![]()