Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@concetta Tak mi prosím řekni, které potraviny jsou tam kvalitnější? Z másla a masa se mi zvedal žaludek a chleba tvrdý jak beton a chuťově teda nic moc. O těch cenách bych taky mohla dlouze debatovat. Jasně italské těstoviny a sýry, to je určitě super, ale jinak žádný zázrak. To je moje zkušenost.
Ovoce, zelenina, testoviny, ryze, lusteniny, olej, ryby, vino, sunka, syry, cerstve mleko (podle me i maso), proste vsechno to, co by melo byt zakladem zdraveho jidelnicku. Souhlasim s tim, ze v CR je lepsi maslo (tady take existuje dobre, ale je o dost drazsi). Souhlasila bych i s tim, ze koupit v IT dobry chleba neni uplne jednoduche (ono ani v CR), ale pokud si clovek veze chleba s sebou na dovolenou, musi vzit stejne nejaky plny konzervantu, jinak to nevydrzi. Takze bych stejne dala prednost tomu mistnimu. Jinak prestoze mam k Italii dost vyhrad, tak se snad neda pochybovat o tom, ze kvalita potravin je zde nesrovnatelne vyssi nez v CR. A hlavne, o tom ta diskuse prece neni: je to o tom, jestli vozit konzervy, nebo jist cersve potraviny.
Já bych naopak oponovala tomu, že tahle diskuse je o tom, jestli vozit konzervy, nebo jíst čerstvé potraviny …
Zakladatelka vyjádřila svou bezradnost nad tím, jak se se vzniklou situací poprat a vyřešit stravování, proto jsme se jí snažily nabídnout alternativy, zkušenosti s místní (Italskou) nabídkou a je jenom na ní, jak si to přebere a jakou variantu zvolí. Třeba to dopadne tak, že budou chodit denně na pizzu (nebo salát, těstoviny, …) do restaurace.
Ano Katek, mas pravdu. Nechala jsem se unest
. Ja jsem se jen snazila poradit … jasne, ze si to zakladatelka udela, jak ji to bude nejlepe vyhovovat. Uz radsi koncim.
Hele holky se tady dohadujete
každej preferuje něco jiného a já teda osobně jako správná češka i když velký labužník si sebou hezky povezu ty konzervy a pytlíky polívky
pokud mi někdo neporadí ubytování s jídlem za solidní peníz
A určitě to zkombinujem i s návštěvou restaurace,protože pizzu a ty těstovinky milujeme všichni ![]()
Holky co jste tam byly kde jste byly ubytovaní a jaké to tam bylo?
konkrétně v Alba Adriatice jsme nebyli, s ubytkem bohužel neporadím ![]()
Tak konecne snad muzu pomoci necim konkretnim. Kolegyne byla tady: www.hotelmeripol.it Je to tam pry moc pekne, 4*, more hned naproti pres piniovy haj, bazen. Ceny jsou na webovych strankach (maji je i v angl., nemcine, atd.). Maji specialni nabidku (tu jsem nasla jen v italstine, tak prekladam): 8/9 az 30/9, cena za tyden plna penze, vcetne parkovani a plaze (slunecnik) 364 Euro na osobu (dite do 10 let by melo byt snad zdarma).
Obnovuji diskuzi ![]()
Jede někdo letos? my se chystáme koncem srpna.
Poradí někdo kde je tam dětské hřiště a kde se dá v pohodě nakoupit ovoce, zelenina, těstoviny a tak, a kde je dobrá pizzerka ![]()
Díky za příspěvky ![]()
Ahoj
My sme sa prave vratili z Villa Rosy - kusok od Alby a mozem odporucit supermarket Torre vo Villa rosa.
Dobre ceny a vyber.
Boli sme na rovnakom mieste aj minuly rok
Zuzana
Všechny informace o alba Adriatica najdete tady https://m.facebook.com/profile.php?… kam můžete psát otázky a já vám odpovím pokud to bude v mojich silách;-)
Albu Adriaticu znam, parkrat jsem tam byla, i kdyz po pravde receno se supermarketem jsem nemela tu cest. Ale ziju v Italii uz 15 let, supermarketu jsem za tu dobu obrazila dost v ruznych lokalitach (i primorskych) a nepredpokladam, ze by zrovna Alba Adriatica byla pokud jde o ceny nejaka vyjimka. Neni to zadna exkluzivni lokalita, ale uplne obycejne (tim nemyslim spatne, to vubec ne) primorske mestecko, kde je i dost mistnich obyvatel, kteri urcite nekam do obchodu chodi.
) bych vzdycky dala prednost te samosce. Ale to je holt o prioritach.
Ja bych take na dovce nerada travila cas v samosce. Ale pochopila jsem, ze cilem je usetrit, takze jsem se snazila poradit. Mezi zajetim do samosky (treba po obede, to se venku stejne kvuli vedru neda byt) a jezenim polevek z prasku a fazolovych a parkovych konzerv (pardon