Albánie, Černá hora, Rumunsko

29350
20.6.12 13:00

Albánie, Černá hora, Rumunsko

Chystáme se na konci prázdnin jet na dovolenou do těchto míst, tak hledám někoho, kdo tam poslední dobou už byl a přidal sem pár svých zkušeností, postřehů, oblíbených míst, na co si dát pozor, kde nejlépe přespat, kde je co zajímavého k vidění, ke koupání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
20.6.12 13:14

Neporadím, ale závidím… :mrgreen: My tam byli v roce 2000 - Ulcinj-Černá Hora, hranice s Albánií. Byli jsme tam jako jedni z prvních turistů… No ostatně jezdíme i do Bosny a za války jsme byli v Chorvatsku 4km od fronty v baráku s prostřeleným oknem :lol: kdy navíc dva dny netekla voda :lol: Výhodu to mělo tu, že jsem si nepřipadala jako v Česku, ale byli kolem mě převážně Chorvaté… Ale v té době jsem byla ještě dítě…
Jedete na poznávačku, nebo vybíráš letovisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 13:19
@Brokianaa píše:
Neporadím, ale závidím… :mrgreen: My tam byli v roce 2000 - Ulcinj-Černá Hora, hranice s Albánií. Byli jsme tam jako jedni z prvních turistů… No ostatně jezdíme i do Bosny a za války jsme byli v Chorvatsku 4km od fronty v baráku s prostřeleným oknem :lol: kdy navíc dva dny netekla voda :lol: Výhodu to mělo tu, že jsem si nepřipadala jako v Česku, ale byli kolem mě převážně Chorvaté… Ale v té době jsem byla ještě dítě…
Jedete na poznávačku, nebo vybíráš letovisko?

No spíš něco jako poznávačka… plánujeme vzít to tam přes Maďarsko, okoupat se v Balatonu, pak zase vyrazit směr Černá hora, chceme vidět Durmitor a všechny ty kaňony, zajet k moři, pobýt pár dní u moře, klidně i na víc místech, podle toho, jak se nám kde bude líbit a pak do Albánie… a taky i k moři a hlavně do hor… a zpátky to vzít přes Rumunsko, asi přes Banát a něco tam pojezdit, nějaký lehčí offroad, ale prostě jen tak na pohodu… nehonit se, kochat se přírodou… viděla jsem nějaké fotky právě z Albánie http://pajam1.rajce.idnes.cz/ALBANIE_2012/# a tak už se nemůžu dočkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
20.6.12 13:24

Sice ji nezminujes, ale makedonie je taky nadherna, neni moc proflakla, ale o to uzasnejsi, doporucuju!;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 13:28
@sookie píše:
Sice ji nezminujes, ale makedonie je taky nadherna, neni moc proflakla, ale o to uzasnejsi, doporucuju!;)

Jo, nezmiňuji, ale mám pocit, že přes ni pojedeme… a nějaká konkrétní místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.6.12 13:35

Ahoj brácha teď byl v Černé Hoře a srbsku. A byl nadšený. Nejvic se mu líbilo okolo Černého jezera a pak Starý Bar (velká zřícenina hradu, kde litoval že na ní neměli víc času). Jezdili dost vlakem, prý hezčí zážitek než bus - víc mostů přes údolí a krásné výhledy na hory. Autobusy tam jezdí celkem blbě. Ne jako u nás, že ráno vyrazíš do Brna a večer se v klidu vrátíš do Prahy :) Takže nemůžeš mít jedno místo jako výchozí bod a z něj podnikat výlety. Ale pokud byste jeli autem, tak vás to trápit nemusí.
ubytování sháněli až na místě, ale nebyli tam v turistické sezoně. Občas si je vzal k sobě na noc za pár euro nějaký zaměstnanec penziónu.
Neznají názvy ulic a ani nikde nejsou napsané. Plus ne všechna ubytování mají na sobě informací, že jde o penzión :) Takže majitel často posílá mejla s popisem cesty k němu a po prozvonění čeká před barákem.
Potom co jsem viděla fotky, tam chci jet příští rok taky.

• Citovat
  • Upravit
248
20.6.12 13:36

Urcite ohridske jezero, je to na hranici s albanii, nadherna panenska priroda, kousek vedle je jezero prespa, mesto bitola, byla tam spousta vykopavek od rimanu, spousta veci, o kterych se normalne nedozvis, ale pak jen ziras;) fakt stoji za par dni poznavani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.6.12 13:42

Ono i vnitrozemí Chorvatska je nádherné…A málokdo to ví, protože se všichni jen rychle honí za mořem… My jsme vždycky jeli třeba pět dní (po cestě jsme zůstali třeba v Rakousku, u Balatonu, loni jsme byli v Rastoke…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
20.6.12 13:51

Pred cca 4 rokmi som bola v Albansku, tam si dajte pozor, ak pojdete autom - musite si zobrat na vstupe potvrdenie, ze vstupujete s autom, inak vas nepustia s autom von. Za ten papierik budu chciet cca jedno euro.

Dohovorit sa bol celkom problem, ale nastastie sme stretli „pana profesora“, ktory si rad precvicil anglictinu. Cesty su totiz vselijake - popri mori vedie uzasna krasna cesta, az k hranici smerom na Ulcin v Ciernej Hore. Plaze su uzasne krasne, nedoporucuje sa turistika v horach bez sprievodcu, ale vraj su nadherne. My sme boli len pri mori a na severe, krasne jazero, trochu exotika pre nas, pretoze je to jasne ina kultura. Zaujimava skusenost, aj ked kratucka

Jaj a Ciernu Horu sme presli celu, odporucam, je to lacne a kazde mestecko a aj vnutrozemie ma svoju historiu a svoje caro, staci dobry sprievodca. Urcite nezabudnite ist na juh, kde uz su pieskove plaze, len piesok je tak horuci, ze sa tam neda normalne chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 13:56

@albao Cesty nejsou problém, máme Land Rover, takže projedeme téměř všude… s tím, že jsou tam mnohé cesty makadamové, případně že skoro nejsou cesty, s tím počítáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.6.12 13:58

Ahoj, byla jsem v Durmitoru, mockrát v Rumunsku, ale jak už tu holky psaly, jeden z mých nejdokonalejších zážitků byla dovča v Makedonii… jen tak se válet u Ochridu bylo dokonalé, máš tam na výběr několikery hory, sympatická je i Bitola… a hlavně prostě úplně jiní a sympatičtější lidi, než na jaké jsme naráželi většinou třeba v Černé Hoře…

letos jsou už děcka trošku větší (s nimi jsme takhle nikde nebyli), takže uvažuju právě o tom Banátu, cestou tam jet přes Maďarsko a zastavit se v termálkách (nevím, jestli jedeš s dětma a jestli znáš ma´darské termály, ale pro děti dokonalý zážitek, možná lepší jak Balaton), zpátky přes Srbsko a přes nějaké kláštery (i když ty jsou nejlepší až v Kosovu). Albánie mi zatím doma neprošla, ale s malošama na ni ani nemám náladu - přece jen se přiznám, že z hlediska bezpečnosti a zdravotní péče je to naprd, nejhorší ze všech těch zemí, co si budeme povídat…

Klidně se ptej. Ale ta Makedoška - aaaach, Ochrid, aaaaaaaach… na to nezapomenu nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 13:58

@lucenka Jedeme autem, takže nevadí, když tam nejezdí místní hromadná doprava… něco chceme vzít cestou, něco plánujeme tak, že se někde ubytujeme a budeme vyrážet na výlety po okolí… prostě podle toho, co a jak bude na trase a kde se nám bude líbit… tam prostě zastavíme a pobudeme déle a pak zase dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.6.12 14:01

Ještě dodám - radši než u moře v ČH nebo Albánii zůstala na koupání v tom Ochridu, je tam úžasné klima, není to tak šílené horko, úžasné. http://www.zajicvyjenamesic.com/…akedonie.htm tady jsou fotky, jsou malé a na našich starých stránkách, ale obrázek o tom koupání si uděláš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 14:02

@fialína Děti budou mít rok a 4 roky, jsou zvyklé na „polní podmínky“ už odmala, takže ani spaní ve střešním stanu pro ně nebude nic divného… a na tu Makedonii se čímdál víc těším… asi jí věnujeme víc prostoru… plánujeme to tak na tři týdny, ještě není nic jistého, potřebujeme udělat nějaký rámcový plán, domluvit to se spolujezdci a pak to nějak přizpůsobíme podle okolností… a kdyby chtěl někdo jet s námi, tak klidně vezmeme k nám do party… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.6.12 14:05
@fialína píše:
Ještě dodám - radši než u moře v ČH nebo Albánii zůstala na koupání v tom Ochridu, je tam úžasné klima, není to tak šílené horko, úžasné. http://www.zajicvyjenamesic.com/…akedonie.htm tady jsou fotky, jsou malé a na našich starých stránkách, ale obrázek o tom koupání si uděláš :-)

S tím horkem by se to líbilo manželovi, mě vedra nějak moc nevadí, ale Tom raději chladnější podmínky… minule jsme takhle projeli kus Baltu od Leby k Ustce a to bylo taky super… maximálně 29 stupňů, ale spíš o dva tři méně a přitom jsme vychytali nejteplejší moře za posledních dvacet sezón, mělo 22 stupňů… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí