Albi tužka - rozdíl

76
8.10.24 17:55

Albi tužka - rozdíl

Prosím o radu. Jaký je rozdíl mezi těmato dvěma Albi tužkama viz foto? Jedna je novější a jedna starší? Teprve se chystám poprvé koupit a ještě o tom nic nevím. Paní mi nabízí k prodeji tužku viz foto, to je ta novější? Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69013
8.10.24 17:58

V podstatě žádný, stará fungovala na totéž, co nové. Ale - pokud se porouchá, novou vymění kus za kus, starou vyměnili za novou s doplatkem. Šla bych do nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
8.10.24 17:59

Jo a stará je ta s kulatou hlavičkou, nová je ta rovná válcová, co vypadá víc jako tužka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.10.24 18:10
@ugluk píše: Více

@ugluk děkuji:) a to mi ale asi vymění pouze s fakturou, že? Když se pak rozbije náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
8.10.24 18:35

Máme dvě s kulatou bambulí, líbí se mi více, jedna kupovaná loni v Albi :-) soubory si tam nahrajete z internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
8.10.24 19:04
@Veruna123 píše: Více

Já už fakturu dávno neměla, ani jsem netušila, jak je stará, ale tak sedm let jí být mohlo… loni jsem s ní přišla do Albi prodejny a žádné doklady nechtěli vidět, jen se omluvili, že starou za novou mění pouze s 50% doplatkem. Ale jestli se mi porouchá už ta nová, stačí přijít na prodejnu a vymění kus za kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.10.24 21:05

Máme dvě ty staré, jedna z nich je už přes 10 let, druhá tak 7 a obě fungují, i když je starší děti nešetřily a ani ne dvouletá mrňava teď taky ne. Barevný gumový obal nemáme. Nikdy jsem ji nebyla měnit ani reklamovat.
Ta nejstarší má ještě svoji nabíječku, do které nejde použít žádná jiná na mobily.

Ten nový design se mi nelíbí. Ztratilo to kouzlo roztomilosti a přitažlivosti.
Ale možná taky jednu pořídíme. Vychází čím dál knížek a nám dochází místo v paměti. Druhačku i čtvrťačku teď baví ty zábavné sešity a edice pro školáky.

Občas beru naše Albi tužky a knížky pro zpestření výuky nebo třídnické hodiny v paragrafové třídě, škola Kouzelné čtení nemá. Má to úspěch. Přežijí všechno.

Příspěvek upraven 08.10.24 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
8.10.24 21:09

@1Pears1 já to teď spočetla, měli jsme ji 9 let… a odešla, no. Nic strašného jsme jí neprováděli, ale nárok měla. A Albi neopravuje, ale mění, no a mění jenom za tu novou. Jinak souhlas, ta stará je hezčí. Ale zas s vědomím, že pokud by byla potřeba změna, bude to stát šest stovek nebo kolik… šla bych do nové, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.10.24 21:25

@ugluk Jj, taky čekám, jestli a kdy odejde. Dětem i kolikrát upadla na zem, koberce nemáme. Jsem překvapená, jakou to má výdrž a životnost. I návštěvy to u nás baví.
Kdyby se to stalo, taky to zkusím vyměnit. Ale stejně asi potřebujeme ještě třetí. Protože je široký výběr knížek, her a puzzle. Máme doma tak 30 produktů. Mrňava do toho dorostla a občas se k tomu přifaří i nejstarší holky 12 a 15 let.
Děti v práci jsou z toho taky nadšené. Jsou z prostředí, kde nejsou tyto pomůcky standartem. Škoda, že je to tak drahé na pořízení z vlastních zdrojů(i kdyby se na to složilo víc lidí, pořád je to dost).
Alby tužky měli pouze na specce, koupené z nějakého grantu pro výuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.10.24 08:48

Máme doma obě. Ta starší se mi víc líbí vizuálně, ale ta novější je po technické stránce lepší - nabíjení USB-C kabelem jako dnešní mobily (takže nemusíte vozit nabíječku zvlášť), jde víc ztlumit hlasitost (takže my třeba do MHD bereme už jen tu novější), lze připojit bezdrátově na sluchátka. Takže je to asi na zvážení, my druhou pořizovali pro druhé dítě, jinak bychom si vystačili i s tou starší verzí, ale ta novější je po technické stránce o kus dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.10.24 09:35
@HelenaC píše: Více

Toto všechno má i ta starší s hlavou, ale v novější verzi s modrým logem, ne podbarveným žlutým. Taky funguje na sluchátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.10.24 13:41

@1Pears1 No vidíte, tak to jsem ani nevěděla.

EDIT: Tak jsem se dívala a naše starší tužka je už taky ta novější s modrým logem. Rozhodně ale neplatí co píšete, nabíjení má přes micro USB (jako starší mobily), ztlumit tak jako ta nová nejde a bluetooth připojení také nemá. Takže za mne platí, že po technické stránce jasně vítězí ta novější verze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí