Alergická reakce nebo nějaký jiný problém?

Anonymní
24.6.19 12:13

Alergická reakce nebo nějaký jiný problém?

Zdravím,
nejsem typ, co by se hned hnal se vším k lékaři.
V sobotu večer mě začala svědit kůže různě po těle. V noci jsem se pak drbala ze spaní a na těch místech mi vyskákala vyrážka - vystouplá, lehce načervenalá ložiška. V neděli někdy kolem poledne mi začala natékat chodidla. Vyrážka se postupně ještě horšila, večer jsem na nateklá chodila pomalu nemohla stoupnout a trochu mi natekly i nárty. Dnes ráno byla vyrážka stejná jako včera, nateklé nohy zůstaly a strašně bolí, natekly mi i dlaně, hřbety rukou a prsty. Během dopoledne mi bylo na omdlení, každou chvílli jsem si musela lehnout a dát nohy nahoru. Teď už mi nevolno není, nateklá jsem furt, vyrážka trochu vybledla, ale stále mě svědí celé tělo. Člověka napadne alergie, ale nejedla jsem nic neobvyklého, prací prášek používám pořád stejný, přes měsíc beru jinou hormonální antikoncepci, ale nemyslím si, že by to souviselo. Jiné léky neberu, pouze vitamíny a a minerály a ty beru stále.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? A co to bylo zač?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
24.6.19 12:17

Ty nemas obvodni lekarku? Tohle teda normalni neni. Minimalne bych ji zavolala.

• Citovat
  • Upravit
27634
24.6.19 12:22

Tak to bych byla u mudr už dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.6.19 12:24

Už sis dávno měla koupit Zodac, zyrtec či cokoli na alergii. Já se takto vyházela po šamponu na vlasy Gliss kur, který používám léta, ale načala jsem tehdy novou lahvičku. Myslím si, že měl bůhví jaké nové složení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
24.6.19 12:32

Alergická reakce nebo otrava jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.6.19 12:42

@hadraplanka Jak jsem napsala, nejedla jsem nic neobvyklého. Maso nejím, jinak jsem celé dny jedla to, co partner a dcera, jim nic není.
@pannda Kvůli partnerovi máme doma doma několik druhů takových prášků, ale jemu nepomohou ani na sennou rýmu nebo lehkou alergickou reakci na komáří štípnutí, a to ani když si prášky bral pro jistotu každé ráno, tak nevím… :-D
Nejsem alergická na žádná zvířata, hmyz ani pyl.

A už nejsem anonym, no nevadí. Myslela jsem si, že se mi vrátila alergie na slunce, tu jsem měla jako malá, ale takovou reakci si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
24.6.19 13:15

@Lulina999 Alergie může vzniknout v průběhu života i na látky, jidla, pyly, které člověku dříve nedělali nic. Já bych to tipla na alergickou kopřivku. Ta je i s otokem, mívám to podobné. Stačí sníst ovoce, zeleninu s nějakým „super“ postřikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.6.19 14:06

@cverunka Děkuji. Ovoce a zelenina to asi nebude, teď máme domácí. Leda mražená brokolice z krámu, moc se mi to nezdá, ale neříkám, že to není možné :-D A brambory teda taky z krámu, ale zelené jsem teda nejedla :-)
Cca od 12 let mám třeba alergii na žampiony, ale projevuje se úplně jinak - 2 hodiny po pozření zvracím co 10 minut a trvá to asi půl dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.6.19 10:06

Dnes jsem zašla k lékaři, opět se to totiž zhoršilo.
Vlastně jsem se nedozvěděla nic, jen že to může být z jídla, nějakých léků,… Otoky i nevolnost k tomu patří.
Alespoň mi teda napsal nějaký pořádný prášky a mastičku, tak snad to co nejrychleji zmizí, vypadám jak Deadpool :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
25.6.19 10:10
@Lulina999 píše:
Dnes jsem zašla k lékaři, opět se to totiž zhoršilo.
Vlastně jsem se nedozvěděla nic, jen že to může být z jídla, nějakých léků,… Otoky i nevolnost k tomu patří.
Alespoň mi teda napsal nějaký pořádný prášky a mastičku, tak snad to co nejrychleji zmizí, vypadám jak Deadpool :mrgreen:

No ono se to horší vždy přes noc. Já kolikrát ráno nepoznala sama sebe a děcka se mě bály 😂 Jsem to měla i v obličeji, děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.6.19 10:53

@cverunka Právě, že to mám i na obličeji :D Mám to úplně všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie