Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proto jsem taky šla na alergologii aby to vyřešili ale zatím máme jen na astma a alergie nic.tak budu muset pátrat a léčit sama, jak už to v dnešním zdravotnictví bývá ![]()
@Januliiik no chci to nějak vymítit. takže moře hory, spíš zdravější příštup než samou chemii v práškách
snad to trošku pomůže. Vratrovi díky moři alergie vymizela
![]()
Nevím odkud jsi, ale u nás radnice dětem platí ozdravné pobyty (astmatici a alergici) tak se můžeš poptat u vás ![]()
Mě dr řekla,, že nevidí nějakou šanci na zlepšení, spíš zhoršení
ale tak prcek je malý a mohlo by s s tím tělíčko poprat ![]()
Nejsem si jistá jestli to nedělá každý dr jinak, ale nám alergoložka řekla, že na jaře se testy na pyl určitě nedělají… vždy až po sezóně. Jinak dceři (nyní 4r) přímo dr. napsala aerius sirup a zabral dobře - sice je to chemie, ale lepší než ji vidět, jak se trápí.
@eMíša je to možné, že každý dr to má jinak, mě to chtěli dělat na jaře, jenže jsem nedokázala fungovat bez léků, tak to nechali až na podzim
Nám právě dr říkala, že to tělíčko už je i tak oslabené, že to nechají raději až na podzim. Tedy je dost možné, že u vážnějších případů (jako je pávě astma) se to řeší jinak
Dcera zatím astmatický záchvat neměla (a doufám, že ani nebude), jen ji strašně otekly oči, ale manžel je silný astmatik a mám pocit, že u něj též dělají testy jen na podzim, ale tím si teď nejsem jistá.
Jo jsem to napsala špatně přes jaro že se uvidí co a jak a na podzim pak dodělají další potřebný testy.
ozdravný pobyty by nám taky pojištovna uhradila ale za regulační poplatky vypláznu i tak docela dost a to tam ještě budu muset brát druhýho synka za kterýho taky nedám málo. To už radši našetřim na to moře.
Moře je určitě skvělá volba
Manžel si to vždycky vychvaluje.
Například VZP organizuje pro alergické a astmatické děti pobyt Mořský koník - ale je to až pro děti od 7 let, jezdí tam samy
O tom od VZP jsem už taky slyšela ale na to je ještě malej :-/ tak máme aspoň už předem vybranou dovolenou ![]()
Chodíte na alergologii se synem? Zkuste se tam zeptat, nebo u pediatra, možná by měl nárok na lázně. Do šesti let věku proplácé pojišťovna i doprovod, takže byste mohla jet s ním. Platí se regulační poplatek jako v nemocnici, za sebe i za dítě, to znamená 200 Kč na den. V některých lázních se ještě něco připlácí za ubytování, ale to je individuální. Jezdí se např. do Lázní Kynžvart, Luhačovic nebo Jeseníku.
Na lázně nárok máme ale takový peníze na to fakt nemám to už budu radši šetřit na moře
No jestli má 4 roky, tak s tím možským koníkem se dostane asi až za 3 roky k moři - jedině že byste si našetřili ještě předtím na rodinnou dovolenou.
Vidím v profilu, že syn se narodil 1. 6., takže od tohoto data by se mohl zúčastnit pobytu Mořský koník už v roce 2015, tedy v čerstvých sedmi letech - pokud samozřejmě třítýdenní pobyyt bez rodičů tak brzy zvládne.