Alergie a astma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3358
23.2.13 12:22

Astma a alergie má můj šestiletý syn. Léčí se od 2,5 roku. testy na astma - takové to foukání do trubičky napojené na počítač… mu dělali hned, test na alergie na podzim - prý proto, že na jaře se tělo brání např. pylům u alergiků samo o sobě a mohlo by to ovlivnit výsledky. Jinak u nás je vývoj takový, že jsme začínali na 2× denně sirup a 2× denně inhalátor, když se tak nějak stabilizoval (přestal takový ten chronický kašel a rýma), tak jsme přešli na sirup a inhalátor 1× za den. Po dvou letech jsme se zbavili inhalátoru a letos jsme zkusili i bez sirupu, ale to nešlo. Má alergii i na roztoče (krom toho plísně, pyly, trávy…) a bez Aeriusu měl chronickou rýmu.

Hodně mu pomáhá plavání, možná i tím vlhkým prostředím tam, ale hlavně se naučil správně dýchat. A pak samozřejmě moře. Bohužel se nám problémy do pár týdnů po návratu vracely, ale ten pobyt tam by úžasnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.2.13 12:24

Raděj právě našetříme na rodinou dovolenou,14dmní u moře zvládneme a pro menšího to taky bude dobrý. Až bude starší tak ho s tim koníkem třeba pustim ikdyžmě děsí o něm nic nevědět 3týdny. Ale to mě určit ěpřejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.2.13 12:27

U něj ani tak nejde o tu alergii jako o Astma. Alergie se mi projevuje pouze když je na vesnici tak po návratu kašle a má rýmu na kterou nic nezabírá. Jinak bereme singulair a máme flextodite a ventoline kteerý máme používat přo potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
23.2.13 12:50

Já jsem taky byla jako děcko astmatik. Rozhodně moře je výborná volba. V čr jsem mívala docela často záchvaty a u moře ani jeden! Jezdila jsem taky s mořským koníkem od VZP. Já jsem měla to štěstí že jsem z toho vyrostla, ale na kontroly chodím stále ale už jsem úplně bez léků. není to nic příjemného ale máš dost velké šance že se do puberty z toho dostane, ale bez léků to nepůjde. Doktor mi říkal že i když to mám teĎ dobré tak stejně musím chodit na kontroly. Kolikrát si lidi myslí že jsou už zdraví a vykašlou se na to a pak se jim to vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
23.2.13 15:06

Když je dítě na Mořském koníku, pořadatelé podávají každý den zprávy z pobytu na internet - občas se objeví i Vaše dítě na fotce. Děti jsou rozdělené do oddílů podle věku, každý oddíl má svého vedoucího. V případě potřeby může rodič během pobytu vedoucímu zavolat, nebo pořadatelům napsat email a zeptat se na své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.2.13 19:29

@Jana Martinková děkuji za info určitě až bude starší tak tuto variantu zvolim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek