Atopický ekzém - co mohu používat

151
17.2.13 18:41

Atopický ekzém - co mohu používat

Chtěla bych se prosím zeptat jakým pracím práškem mohu prát. Šampon, mýdlo.
Děkuji za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
17.2.13 18:44

Peru v Arielu a dobrý
klasické sprcháče nepoužívám, potom mě ekzém šíleně svědí, takže jen tam kde ho nemám používám dove mýdlo i šampon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
17.2.13 19:03

No já jen Dove nebo Palmolive ale snesu jen olivový, stejné je to s krémy, nesnesu žádný, po všech mě šíleně svědí celej člověk, ale je lepší se domluvit na kožním a poradí, já třeba teď dostala na tělo na promaštění Excipial Lipolotio a po tom mě tělo nesvědí, jen nevím zda je i na obličej,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.2.13 19:06

Na myti Biodermu nebo detsky gel Nivea Baby z rady Nutri sensitive, je i na vlasy. Na mazani Biodermu Atoderm Creme nebo Neutrogena Sensitive (ta cervena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.2.13 19:09

Podstata atopického ekzému je ta, že každý reaguje jinak a musíš odzkoušet kdo na co…
Já prášek z pračky snesu jakýkoliv, na praní v ruce skoro žádný. To samé čistící prostředky, nesnáším real a totálně se po pár minutách osypu, z cifu ne…

mýdla jakákoliv i sprcháče. Na kůži mazat modrou indulonu, krémy na ruce nesnesu vůbec a ze všeho nejhorší je urea vhodná na ekzémy… takže zkoušet, zkoušet.
Malýho jsem mazala krémem na opalování a okamžitě jsem se musela jít umýt, hrozně to pálilo… a on v pohodě :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.2.13 19:10

Peru v prášku Denkmit z DM, předtím léta Ariel, teď jsme v akci koupila Woolite. Prací prostředky mi kůži nijak nedráždí. Sprcháče kupuju taky v DM, ale nemydlím se celá, jen podpaží a nohy, spodek intimním mýdlem. Chce to vyzkoušet, co ti bude sedět a co ne. Na promázávání hlavně rukou, ale i celého těla mi nejvíc vyhovuje modrá Indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
17.2.13 19:20

Bioderma-je drahá, ale fakt dobrá-jak na mytí, tak na promaštění
A na promaštění klidně i modrá indulona-bezva je jí smíchat s olivovým olejem ;)
Ale vážně si to musíš odzkoušet, každá pokožka snese něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.2.13 19:28

Moji děti oba atopici, dcerka silný atopik-astmatik. Peru pouze v senzitivu, persil, tide senzitiv a dobrý. Mýdlo jedině seba-meb(stojí v lékárně asi 80kč). Sprchové gely nepoužíváme, ale seba-meb vyrábí vše-nemám vyzkoušené. Do koupele balneum hermal na střídačku s oilatum do koupele. Promazávám excipialem + mastí namíchanou v lékárně(píše nám ji kožařka)-je hodně mastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
17.2.13 19:39

Mám atopika, ale každý reaguje jinak. Peru v Persilu Sensitive, aviváž Silan Sensitive.
Na sprchování mycí kostka A-derma, šampon Nivea baby s lipovými květy. Na ruce při běžném denním mytí po venku, před jídlem, apod. normální tekuté mýdlo, většinou Balea z DM.
Nic jiného nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.2.13 21:05

Já používám u dcery LETI AT4 (mýdlo, šampon, krém, mléko) a pokud se horší tak Lipobáse, kortikiody mněla jen jednou v zimně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.2.13 19:50

Ahoj, ja peru v Arielu, nebo Persil gel a dobrý.. sprcháče a krémy snenu akorát Niveu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
19.2.13 20:29

Děkuji za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
25.2.13 21:02

Ahojky moje dcerka má též atopii a používáme do koupele BALNEUM HERMAL celkem pekne to voni je to spis takový olejíček a na praní používáme DREFT SENSITIVE tez pekne voni a SILAN SENSITIV JAKO AVIVÁŽ. ;) a myslím si že sprcháče pro dospělí budou též určo pro citlivou pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
21.4.13 10:40

Ahoj holky, omlouvám se, že se vám míchám do diskuze, ale třeba nakonec z toho bude mít některá z vás radost, nevím :nevim: Mám sedmiměsíčního chlapečka a dostala jsem od kamarádky čisticí krém od Biodermy, píšou, že je na suchou až atopickou pokožku. Lukášek žádný takový problémy nemá, takže ho nebudu potřebovat. Je ještě zabalenej, spotřebovat se má do konce srpna. Holky, kdybyste ho některá chtěla, tak je vám v Praze k dispozici – nechci ho vyhodit a ani prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
21.4.13 11:05

Klukovi musím prát jedine v LOVELE SENZITIV a to je mu už 8 let - pak ještě vyprané prádlo dát na 10 minut vymáchat - na to mám naštěstí speciální program pračky, ale to má možná více praček. Krém nejlevněji a asi i nejlépe KLASICKÁ MODRÁ INDULONA
všem přeji pěkné dny bez ekzémku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek