Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se prosím zeptat jakým pracím práškem mohu prát. Šampon, mýdlo.
Děkuji za odpovědi..
Peru v Arielu a dobrý
klasické sprcháče nepoužívám, potom mě ekzém šíleně svědí, takže jen tam kde ho nemám používám dove mýdlo i šampon
No já jen Dove nebo Palmolive ale snesu jen olivový, stejné je to s krémy, nesnesu žádný, po všech mě šíleně svědí celej člověk, ale je lepší se domluvit na kožním a poradí, já třeba teď dostala na tělo na promaštění Excipial Lipolotio a po tom mě tělo nesvědí, jen nevím zda je i na obličej,
Na myti Biodermu nebo detsky gel Nivea Baby z rady Nutri sensitive, je i na vlasy. Na mazani Biodermu Atoderm Creme nebo Neutrogena Sensitive (ta cervena).
Podstata atopického ekzému je ta, že každý reaguje jinak a musíš odzkoušet kdo na co…
Já prášek z pračky snesu jakýkoliv, na praní v ruce skoro žádný. To samé čistící prostředky, nesnáším real a totálně se po pár minutách osypu, z cifu ne…
mýdla jakákoliv i sprcháče. Na kůži mazat modrou indulonu, krémy na ruce nesnesu vůbec a ze všeho nejhorší je urea vhodná na ekzémy… takže zkoušet, zkoušet.
Malýho jsem mazala krémem na opalování a okamžitě jsem se musela jít umýt, hrozně to pálilo… a on v pohodě
![]()
Peru v prášku Denkmit z DM, předtím léta Ariel, teď jsme v akci koupila Woolite. Prací prostředky mi kůži nijak nedráždí. Sprcháče kupuju taky v DM, ale nemydlím se celá, jen podpaží a nohy, spodek intimním mýdlem. Chce to vyzkoušet, co ti bude sedět a co ne. Na promázávání hlavně rukou, ale i celého těla mi nejvíc vyhovuje modrá Indulona.
Bioderma-je drahá, ale fakt dobrá-jak na mytí, tak na promaštění
A na promaštění klidně i modrá indulona-bezva je jí smíchat s olivovým olejem ![]()
Ale vážně si to musíš odzkoušet, každá pokožka snese něco jiného ![]()
Moji děti oba atopici, dcerka silný atopik-astmatik. Peru pouze v senzitivu, persil, tide senzitiv a dobrý. Mýdlo jedině seba-meb(stojí v lékárně asi 80kč). Sprchové gely nepoužíváme, ale seba-meb vyrábí vše-nemám vyzkoušené. Do koupele balneum hermal na střídačku s oilatum do koupele. Promazávám excipialem + mastí namíchanou v lékárně(píše nám ji kožařka)-je hodně mastná.
Mám atopika, ale každý reaguje jinak. Peru v Persilu Sensitive, aviváž Silan Sensitive.
Na sprchování mycí kostka A-derma, šampon Nivea baby s lipovými květy. Na ruce při běžném denním mytí po venku, před jídlem, apod. normální tekuté mýdlo, většinou Balea z DM.
Nic jiného nepoužívám.
Já používám u dcery LETI AT4 (mýdlo, šampon, krém, mléko) a pokud se horší tak Lipobáse, kortikiody mněla jen jednou v zimně.
Ahoj, ja peru v Arielu, nebo Persil gel a dobrý.. sprcháče a krémy snenu akorát Niveu ![]()
Ahojky moje dcerka má též atopii a používáme do koupele BALNEUM HERMAL celkem pekne to voni je to spis takový olejíček a na praní používáme DREFT SENSITIVE tez pekne voni a SILAN SENSITIV JAKO AVIVÁŽ.
a myslím si že sprcháče pro dospělí budou též určo pro citlivou pokožku.
Ahoj holky, omlouvám se, že se vám míchám do diskuze, ale třeba nakonec z toho bude mít některá z vás radost, nevím
Mám sedmiměsíčního chlapečka a dostala jsem od kamarádky čisticí krém od Biodermy, píšou, že je na suchou až atopickou pokožku. Lukášek žádný takový problémy nemá, takže ho nebudu potřebovat. Je ještě zabalenej, spotřebovat se má do konce srpna. Holky, kdybyste ho některá chtěla, tak je vám v Praze k dispozici – nechci ho vyhodit a ani prodávat.
Klukovi musím prát jedine v LOVELE SENZITIV a to je mu už 8 let - pak ještě vyprané prádlo dát na 10 minut vymáchat - na to mám naštěstí speciální program pračky, ale to má možná více praček. Krém nejlevněji a asi i nejlépe KLASICKÁ MODRÁ INDULONA
všem přeji pěkné dny bez ekzémku