Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, chtela bych se poradit…Pro nedostatek mlicka dokrmuju UM, v porodnici mala dostala Bebu HA a Nutrilon HA, sestry rekly ze pokud neni v rodine alergie (o cemz nevim) tak neni treba HA mleko, takze jsem ji koupila klasicky Nutrilon 1 (zelený),celou dobu vesmes nic, trpela na prdiky, koupili jsme Infacol, ten nepomahal tak jsem zkusila Espumissan kapky, a je to lepsi, ma sice kroutici a prdici, ale kazdy den ma 1-2stolice (u prikrmovaneho mimca je to pry normalni), co me ale zarazí je ze se mi osypala (jen na tvarickach, a par ma ve vlaskach, par pupinku ma pod krckem, jinak je čistá)…Predtim to spis byly potnicky, zmizeli, ale ted tenhle tyden ji toho pribylo a ma to i zarudly..Pudruju a mazu (je to jako struhadlo) dr. rekla ze je to kojenecky akne..Me vsak napadlo jeslti nema alergii na mleko..Stolice je normalni kasovita takova zluto oranzova s kousicky(asi meho mleka) a je jakoby kyselá, obcas se mi pozvraci, kdyz rikam obcas myslim tim treba 2* do tydne, myslim ze je to prekrmenim
a trapi ji i vyprazdnovani (musime nekdy pomahat teploměrem, kdyz uz se hodne kroutí)…Chceme prejit na Sunar…mame doma Complex1- necham na pozdeji, prý dost zacpává…Ale chci koupit Sunar Nutradefense…Na co jsem se chtela zeptat, jestli ma smysl prechazet z normalniho mleka na hypoalergenni
Zda se Vam to jevi jako alergie
![]()
Pokud dítě dostalo normální mléko, je HA už zbytečné. Hele doktorka ti řekla, že je to novorozenecké akné, proč ji nevěříš?
To mívá spousta dětí.
@monika32 to vis prvodoricka, tak silim z kazdyho pupinku nebo anomalie..proc protoze jsem hledala priznaky a nasla prave ze by to mohla byt alegrie na kravske mleko
…já jsem myslela jeslti by se ji to eventuelne po tom HA nezmirnilo, kdyby byla nahodou alergicka ![]()
@Snazilka2010 pokud by byla alergická na bílkovinu kravského mléka, tak stejně nepomůže HA UM, protože to není mléko, když je prokázaná alergie, ale je to jen „prevence“ ostatních alergií.
Problémy s bříškem můžou být jen kvůli tomu, že jí nesedí UM. Syn měl po Nutrilonu příšernou zácpu, po Sunaru Comlex průjem. Nakonec jsme dávali Sunar Nutradefense a spokojenost stejně jako s Hippem (s tím možná ještě o trošku větší). Ale jen jsme občas dokrmovali při kojení.
@Snazilka2010 píše:
@monika32 to vis prvodoricka, tak silim z kazdyho pupinku nebo anomalie..proc protoze jsem hledala priznaky a nasla prave ze by to mohla byt alegrie na kravske mleko…já jsem myslela jeslti by se ji to eventuelne po tom HA nezmirnilo, kdyby byla nahodou alergicka
Hele, tak zkusit to můžeš, ale HA je jenom prevence, jakmile by dítě mělo alergii a ty bys mu dala normální mléko, HA už to nespraví a pak už jsou speciální mléka. Neboj, věř doktorce, má jistě zkušenosti
![]()
@monika32 @Billi a co se s tim dá teda delat? nemuze ji to nejak ublizit, kdyby teda nahodou byla alergicka??me se totiz mleko vytraci a uz jsem z toho tak nevrla, ze i dr.mi rekla ze pokud to nepujde nemam se stresovat a lamat to pres koleno, a prejit plne na UM, tim chci rict, jaky je pak jiny mlicko pro alergiky, kdyz HA je jen prevence? @Billi Nutradefense si dneska koupim a zkusime ho…Cetla jsem na nej dobre ohlasy…Na Copmlex zase ze maji prckove zacpu ale tak u kazdyho je to jiny..
A jeste co se tyce piti..Nedostanu do ni vic jak 80-90ml to je maximum..udelam ji 100ml (um) co 3hodky a vyzvraci se…Pije tak v rozmezi 450-550ml jednou jedinkrat dala 630ml co by mela pit…Ale tlacit to do ni nechci…Jinak podle domaciho vazeni pribrala cca 300g za 10dni
@Snazilka2010 kdyby byla alergická, tak se to bude projevovat jinak. Pokud doktorka říká, že to je akné, tak bych jí věřila. Podle pár pupínků bych hned nesoudila na alergii. Užívej si miminka a nehledej za vším to nejhorší.
Pokud by měla hlenovitý průjem, tak bych to začala řešit.
Mlíčka pro alergiky jsou, ale fakt ho nekupuj a nedávej, bez porady s doktorkou. Je to např. Nutrilon Allergy Care.
Přibývá krásně, tak to do ní necpi. Říká se, že dítě by mělo vypít 100-180 ml na 1 kg své váhy a den.
@Billi no on i ten nutradefence se dela hypoalergenni..segre pave taky u kluka ta stejna dr rekla ze ma ekzem, byl plne kojenej a nakonec mel alergii, nemel prujem, bebyl neklidnej, jen se mu udelali po tele sem tam cerveny mapky…Ale prejit na jiny mliko muzeme ne
tim myslim z nutrilonu a sunar
Ma to stejny asi jako tohle miminko
http://www.mojetehotenstvi.cz/node/255723
Příspěvek upraven 15.02.13 v 15:03
@Snazilka2010 píše:
@Billi no on i ten nutradefence se dela hypoalergenni..segre pave taky u kluka ta stejna dr rekla ze ma ekzem, byl plne kojenej a nakonec mel alergii, nemel prujem, bebyl neklidnej, jen se mu udelali po tele sem tam cerveny mapky…Ale prejit na jiny mliko muzeme netim myslim z nutrilonu a sunar
Je rozdíl mezi hypoalergenním mlékem = HA mléko a mlékem pro děti s ABKM (viz výše). A Sunar dělá jen HA mléka. Jinak ekzem může být a často bývá projevem alergie. Pokud jde o dítě, které je plně na UM, tak tam bych začala změnou mléka.
Opravdu se nestresuj, vypadá to jako kojenecké akné.
@Billi nasla jsem tenhle sunar a tam to primo pisi http://www.drmax-lekarna.cz/…a1-600g.html : že je to proti vzniku alergie na kr. mleko, jaky je v tom tedy rozdíl ![]()
@Snazilka2010, je to HA mléko a jak už jsem psala, HA mlíka jsou jako PREVENCE alergií (obecně se říká, že nejen alergie na BKM). Obsahují BKM, ale štěpenou. Pokud už měla obyčejné UM, tak HA ztrácí význam. Teď už by mělo jen význam mlíko, které je speciálně pro děti, které mají alergii na BKM nebo intoleranci laktózy. To ale nedávej bez prokázané alergie a porady s pediatrou, pokud jí nevěříš, tak jí změň.
Problémy s bříškem nejsou u miminka nic neobvyklého, syn byl první měsíc více méně plně kojený a trpěl taky. Dokonce po UM trpěl méně
Zkus koupit probiotika nebo laktobacílky.
My jsme s manželem alergici oba a syn nikdy HA mlíko neměl, protože jim nevěřím a nevěří jim ani synův alergolog. Pokud se chceš něco o HA mlécích zjistit, tak pročti odkazy níže.
http://www.tribune.cz/…ka-a-alergie
http://www.alergieimunita.cz/…genna-mlaka/