Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky chci se zeptat na radu. Na 3. měsíční prohlídce zjistila doktorka, že má malý asi ekzém
Všimla jsem si že je trochu suchší na pokožce, ale mazala jsem mazala a ani mě nenapadlo, že by to mohl být ekzém.
Doporučila mi změnit kosmetiku, zakoupila jsem do vody linolu olej, na mytí krém od biodermy a po koupání taky krém od biodermy pro děti s ekzémem.
Chci se zeptat, co bude když se to nezlepší, jak se to léčí? Vůbec nevím co mám čekat dále. A ja často mám koupat? Veškeré rady uvítám ![]()
Příspěvek upraven 14.02.13 v 08:38
Určitě si raději zajdi na kožní, mají více zkušeností než pediatři a obvoďáci. Syn má také ekzém od 3. měsíců. Pořád mažeme, někdy kortikoidy, proti svědění má léky, ve 3 letech mu přišli na alergie a tím se nám ten ekzém trochu vysvětlil, teď je mu 5 a ekzém máme vcelku pod kontrolou (ale my jsme extrémní případ, hrozili nám i nemocnicí, což jsme vždy odmítla
) Koupat krátce, spíš sprchovat, ne kažý den…někomu pomáhá třeba ovesná koupel (rovnou připravené balíčky mají v dm nebo lékárnách) bohužel každému zabírá něco jiného, takže těžko radit. A nejlépe co nejmíň kosmetiky
Taky máme ekzém, radím nekoupat každý den, na suchou kůži je dobrá koupel ve škrobu (na 1,5 litru vroucí vody se dá 1,5 lžíce škrobu, to se vaří asi 3 minuty a poté se toto smíchá s vodou do vaničky). Tu kůži to jakoby obalí a vytvoří film, je to takové mazlavější. Kosmetice do koupele a po koupeli bych se taky radši vyhnula. My mažeme mastí namíchanouz lékárny, která zároven chladí, aby jí to nesvědilo. JInak nemažeme ničím.
Dobrou zkušenost mám s homeopatiky, my to měly trochu horší, než jen suchou kůži. Měla rozškrábaná ložiska na zápěstích, v loketních jamkách a v podkolenních. Homeopatika a kombinace ječmene a chlorelly nás z toho za 2 měsíce dostaly…ted jsme naprosto čistí, dál praktikuju to koupání ve škrobu a mazání mastí po koupání.
Teď už se snad žádanka nemusí nikam, my ji teda pro první prohlídku měli ale už je to let…kožního lékaře jsem měnili asi 5× vždy stačilo se jen objednat.
Ještě je dobrý na promazávání krém lipobase, je na předpis, ale může napsat i pediatr, hodně mastný a na suchou kůži je fajn
Nám na ekzém pomohla Linola Fett do koupele a k tomu Linola krém pro atopiky, a všechny fleky, vyrážky a ekzém je PRYČ..NA linolu nedám dopustit, malého koupu každý den, hrknu do vaničky trošku toho olejíčku a má kůžičku jemnou, nevysušenou,,, ![]()
Taky řeším to samé u dvouleté, má exem na nohách, který svědí, škrábala se mi do krve, a navíc ji opuchly oči. Zašla jsem hned bez žádanky na kožní a tam nám řekli, že je to vyrážka alergická z očkování. Předepsala míchanou mast z lékarny bez kortokoidů a vida vyrážka byla za dva dny pryč. Krátce sprchovat, mazat, dávat bavlněné oblečení.
Koupila jsi výborně
Sice drahý jako blázen, ale já na biodermu nedám dopustit-dneska má malej kůžičku hladounkou ![]()
Ale na kožní jsem šla a volbou kosmetiky jsem byla pochválená ![]()
@mari1912
děkuji
Jinak jsem holky už volala na kožní, hledala jsem na netu podle nejlepšího hodnocení a jsme objednání na st. 20.2
tak už aby to bylo.
A ještě jeden dotaz. Na koupání na tělíčko mám ten krém a na vlasy mám taky koupit z té samé serie nebo mohu umývat obyč dětským šamponem??
@Esterkaaa myslím že na vlasy ve třech měsících stačí jen voda nebo umýt tím na tělo..moje děti teda měly plešku
a tak do roka a půl byl šampón naprosto zbytečný… u ekzému je stejně potřeba pořád zkoušet (synovi bioderma nesedí, linola ano a šampon mu pomohl i na seboreu)