3měsíční má zřejmě ekzém

465
14.2.13 08:22

3. měsíční má zřejmě ekzém

Maminky chci se zeptat na radu. Na 3. měsíční prohlídce zjistila doktorka, že má malý asi ekzém :-( Všimla jsem si že je trochu suchší na pokožce, ale mazala jsem mazala a ani mě nenapadlo, že by to mohl být ekzém.
Doporučila mi změnit kosmetiku, zakoupila jsem do vody linolu olej, na mytí krém od biodermy a po koupání taky krém od biodermy pro děti s ekzémem.
Chci se zeptat, co bude když se to nezlepší, jak se to léčí? Vůbec nevím co mám čekat dále. A ja často mám koupat? Veškeré rady uvítám :oops:

Příspěvek upraven 14.02.13 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1038
14.2.13 08:34

Určitě si raději zajdi na kožní, mají více zkušeností než pediatři a obvoďáci. Syn má také ekzém od 3. měsíců. Pořád mažeme, někdy kortikoidy, proti svědění má léky, ve 3 letech mu přišli na alergie a tím se nám ten ekzém trochu vysvětlil, teď je mu 5 a ekzém máme vcelku pod kontrolou (ale my jsme extrémní případ, hrozili nám i nemocnicí, což jsme vždy odmítla :) ) Koupat krátce, spíš sprchovat, ne kažý den…někomu pomáhá třeba ovesná koupel (rovnou připravené balíčky mají v dm nebo lékárnách) bohužel každému zabírá něco jiného, takže těžko radit. A nejlépe co nejmíň kosmetiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
14.2.13 08:42

A nemusím mít žádánku na to kožní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
14.2.13 08:44

Taky máme ekzém, radím nekoupat každý den, na suchou kůži je dobrá koupel ve škrobu (na 1,5 litru vroucí vody se dá 1,5 lžíce škrobu, to se vaří asi 3 minuty a poté se toto smíchá s vodou do vaničky). Tu kůži to jakoby obalí a vytvoří film, je to takové mazlavější. Kosmetice do koupele a po koupeli bych se taky radši vyhnula. My mažeme mastí namíchanouz lékárny, která zároven chladí, aby jí to nesvědilo. JInak nemažeme ničím.
Dobrou zkušenost mám s homeopatiky, my to měly trochu horší, než jen suchou kůži. Měla rozškrábaná ložiska na zápěstích, v loketních jamkách a v podkolenních. Homeopatika a kombinace ječmene a chlorelly nás z toho za 2 měsíce dostaly…ted jsme naprosto čistí, dál praktikuju to koupání ve škrobu a mazání mastí po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
14.2.13 08:45

Teď už se snad žádanka nemusí nikam, my ji teda pro první prohlídku měli ale už je to let…kožního lékaře jsem měnili asi 5× vždy stačilo se jen objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
14.2.13 08:49

Ještě je dobrý na promazávání krém lipobase, je na předpis, ale může napsat i pediatr, hodně mastný a na suchou kůži je fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
14.2.13 08:52

Nám na ekzém pomohla Linola Fett do koupele a k tomu Linola krém pro atopiky, a všechny fleky, vyrážky a ekzém je PRYČ..NA linolu nedám dopustit, malého koupu každý den, hrknu do vaničky trošku toho olejíčku a má kůžičku jemnou, nevysušenou,,, :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.2.13 08:54

Taky řeším to samé u dvouleté, má exem na nohách, který svědí, škrábala se mi do krve, a navíc ji opuchly oči. Zašla jsem hned bez žádanky na kožní a tam nám řekli, že je to vyrážka alergická z očkování. Předepsala míchanou mast z lékarny bez kortokoidů a vida vyrážka byla za dva dny pryč. Krátce sprchovat, mazat, dávat bavlněné oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
14.2.13 09:18

Na kožní už žádanka být nemusí, stačí se objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
14.2.13 09:33

Holky děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.2.13 09:53

Koupila jsi výborně :pankac: Sice drahý jako blázen, ale já na biodermu nedám dopustit-dneska má malej kůžičku hladounkou ;)
Ale na kožní jsem šla a volbou kosmetiky jsem byla pochválená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
14.2.13 10:36

@mari1912 :mrgreen: :oops: děkuji

Jinak jsem holky už volala na kožní, hledala jsem na netu podle nejlepšího hodnocení a jsme objednání na st. 20.2 :roll: tak už aby to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
14.2.13 13:04

A ještě jeden dotaz. Na koupání na tělíčko mám ten krém a na vlasy mám taky koupit z té samé serie nebo mohu umývat obyč dětským šamponem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
14.2.13 13:09

@Esterkaaa myslím že na vlasy ve třech měsících stačí jen voda nebo umýt tím na tělo..moje děti teda měly plešku :) a tak do roka a půl byl šampón naprosto zbytečný… u ekzému je stejně potřeba pořád zkoušet (synovi bioderma nesedí, linola ano a šampon mu pomohl i na seboreu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
14.2.13 13:17

My jsme vlasáči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie