Sudokrém - pomáhá na atopický ekzém?

4243
14.2.13 23:18

Sudokrém - pomáhá na atopický ekzém?

Prosím, máte někdo zkušenost?
Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ka-tcha
14.2.13 23:22

U nás tedy ne a dokonce ani na opruzeninu! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1906
14.2.13 23:25

Sudokrém je dezifekční mast, na exém určitě ne. U nás na opruzeninu zabírá, ale nesmí to být moc, pak nám pomáhal bepanthen a větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
14.2.13 23:27

@delice
Bepanthen nám taky pomáhal na vše u syna, ale u dcery nějak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
14.2.13 23:29

Mě na atopii Holtova mast střídaná s modrou indulonou (jen nepatrné zlepšení), někomu se osvědčily masti z konopí, prodávají už i pro miminka. Na opruzeninu jen a pouze Imazol - nic jiného bohužel. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1906
14.2.13 23:32

@Osmanka jestli je to atopický ekzém, tak ty mastičky moc nepomáhají. Nám tedy trochu pomohla lipobase, protože to promastila, ale hlavně zjistit, proč ten ekzém je. My ho měli po normálním UM, když jsme přešli na HA, tak ekzém pomalu vymizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29876
14.2.13 23:32

Na opruzeninu malému pomohl, na atopický ekzém bohužel ne:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
15.2.13 00:10

Sudokrém bych na atop vůbec nedávala, je to na opruzeniny a vysušuje, kdežto atop právě potřebuje promašťovat. Myslím si, že po sudokrému by se atop ještě zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
15.2.13 00:10

Na ekzém malýmu teda nezabral, na ten jsem kupovala ovesnou koupel v DM a mazala Excipialem, na opruzeniny trochu, když je víc opruzený tak jedině Imazol krémpasta :palec:, sudokrém je super na neštovice, nezkoušela jsem teda na puchýřky, ty jsem mazala Tanno hermal lotio, ale stroupky měli děti do 4 dnů pěkně vyloupaný, jen ty velký a hluboký trvali skoro týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
15.2.13 00:14

Je po něm stejný, možná o 10 % lepší, takže NE horší jako po jiných přípravcích typu Excipial Kids.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.13 00:16

Byla jsem s malou u léčitele a ten mi řekl, že to má od ledvin - má je nachlazený. Víc oblíkám, zvlášť na noc a lepší se to. Kdo nevíte kudy kam, zkuste se na to zaměřit.

• Citovat
  • Upravit
2891
15.2.13 00:21

Na atopák nám pomohly pouze kortikoidy - jemnovalo se to Cutivate. Syn ho měl od října do března, během toho půl roka jsme zkoušeli Holtovku, Imazol, Lipobase, Linolu, Excipial a Kalciovou mast. Vše na pokyn kožařky a vše k hovnu :nevim: tak už nám z nouze po půl roce předepsala ten Cutivate a za dva dny to měl pryč. Dále už jsme to udržovali Indulonou. Ale měl to jen přes zimu, na jaře jako mávnutím proutku ekzém pryč. V létě jsme byli u moře a loni už se žádný exzém neukázal. Zkus tu indulonu, ta nám pak pomáhala v tom, že už se ekzém nevrátil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
15.2.13 08:35

@delice
My kojíme, začalo to ke konci 4.měs., jogurty jím od narození, tak nevím, zda to může být z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
15.2.13 08:37

Mě přijde zajímavý, že paradoxně po noci se ji to zklidní. Jako by ji to dráždilo mazání. Dva dny jim to mažu la roche a má u prostřed velkého fleku na tváři bílý střed, jako by se to začalo odhojovat. Nejhorší to má právě na tvářích, kde ji to léčím, protože je oblečená, tak na těch 5malých flíčků po tělíčku se nedostanu, a tam to má jen suché, nečervené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.2.13 09:29

Já mám taky zkušenosti, že po mazání je to červenější. Ekzém je vnitřní záležitost, na kůži se to jen projeví. Je možné, že to má po něčem, co jíš ty, ale to je těžko zjistitelné, jedině testy na alergologii, které ale v miminkovském věku nejsou moc průkazné. U nás o bylo jasné tím, že jsem musela dokrmovat UM, tak jsme to zkusili změnit na HA a bylo po problému. když jsem začala s příkrmy, tak se zase začal někdy osypávat, ale tím, jak už pak jedl všechno, tak nešlo moc zjistit, co mu vadí. Postupně jsem vypozorovala, co mu to zhoršuje a jsou to ty klasické alergeny, kakao, ořechy, mléko, takže se snažím redukovat. Můj syn už má ale čtyři roky, ale na ten exzém měl sklony od miminka. Jinak jak tu někdo psal, ta modrá indulona je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek