Alergie a astma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
22.2.13 16:19

Alergie a astma

Ahoj mám dotaz. kluk 4,5 má zjištěnou alergii na pyly, trávy, stromy atd. a k tomu tedy astma. Je možné mít doma nějaké kytky nebo jsou taky problémem? U známých maj hotovej prales a vždy když se od nich vrací tak poté marodí. kašel rýma. tak nevím, nějak mi tato informace unikla a popravdě s alergií žádné zkušenosti nemám. A co pomáhá víc moře nebo lázně? :think: Díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
22.2.13 16:28

Kytky mohou být, osobně mi vadí muškáty, levandule, pak třeba sazenice rajčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 16:30

Takže ty kvetoucí vadí? což je asi logický že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
22.2.13 16:31

Manžel je astmatik, vadí mu pyl, roztoči, bytový prach… a milion dalších věcí. Nejsem si jistá, že malý marodí z toho, že má známá doma hotový prales :think: ale nejsem doktor. Květiny doma máme nekvetoucí a snažíme se alespoň jednou za dva roky jezdit k moři - před dětma se jezdilo každoročně, ale teď je to náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 16:34

Právě že mají kytky kvetoucí muškáty a další pro mě neznámý s obrovskými květy a vždy když tam byl na týden tak přijel a pak se nemohl zbavit kašle. přes léto jsme ho léčili 2 měsíce. Snažím se hlavně odhalit problém co mu to vše způsobuje jelikož ještě loni byl naprosto zdráv :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
22.2.13 16:52

Dost zaleží, co přesně mu vadí… třeba manžel nejhůře snáší břízu, to stačí troška. Dlouhodobější přítomnost jakéhokoli alergenu není vhodná, ale zatím se nám nestalo, že by se z toho léčil tak hodně dlouho, ale jak říkám, nejsem doktor ;) Vypadá to, že i dcera po něm alergii zdědila, ale zaím není nic konkrétní potvrzeno. Minulou sezónu se to projevilo zatím „jen“ nateklými oči a svěděním, uvidíme co přinese tato pylová sezóna. Jinak vysledovat co přesně vadí, je dost problém, ale alergolog snadno zjist pomocí testů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.13 17:05

Doma žádné kytky nemám. mám jen bylinky a jednu maličkou, mandrinku.
manželovi vadí skoro všechno, hlavně ale ty kvetoucí, samo. citrusy a palmy a takové mu nevadí..

strašně záleží, na jaké pyly je alergický, na pyly jakých stromů, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 17:10

Zatím mu vyšly bříza trávy a veškeré stromy. Já sama měla problém když jsem si jako malá domu přinesla zlatý déšt ale jinak nic potvrzeného nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
22.2.13 17:56
@-Evka- píše:
Kytky mohou být, osobně mi vadí muškáty, levandule, pak třeba sazenice rajčat.

Tohle jej víceméně jedna druhová skupina. Vadí mě, dcerce i mojí sestře.
Máme doma nějaké palmy, fialky, kaktusy a ty jsou OK - pro nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.2.13 19:56

Tak já jsem astmatik a do toho i alergik…doma kvetoucí kvítka mi až tak nevadí, ale jakmile nastane jaro tak je to pro mě noční můra, bo to mám alergii snad na všechno :zed: :zed: :zed: ke všemu skřížené.
Ono hodně záleží na tom, na co všechno je prcek alergický. A jestli moře nebo lázně :nevim: obojí má něco do sebe, ale mi dr doporučili hodně plavat nebo parní lázně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 20:12

Na jaře se bude zjištovat podrobněji na jaké přesně kytky a stromy je alergický zatím víme jen toto. Jsem z toho sama nesvá, chci aby se toho zbavil do puberty :-( pokud možno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.2.13 20:16
@zanetV píše:
Na jaře se bude zjištovat podrobněji na jaké přesně kytky a stromy je alergický zatím víme jen toto. Jsem z toho sama nesvá, chci aby se toho zbavil do puberty :-( pokud možno

až na jaře??? to je docela pozdě si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 20:18

@Januliiik nebo na podzim nevim. ted udělali krev a testy na nějakou část že pak máme sledovat co a jak :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.2.13 20:19

@Januliiik hlavně že spíš ani moc nevim co s tim astmatem jen ho dopovat práškama a inhalátorama, to má pěkný vyhlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.2.13 20:25

Testy právě můžou udělat hned a ne čekat až bude zle. No mě se vyvinulo astma neléčenou alergií :-(( dr to zanedbala a teraz se už astmatu asi nezbavím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek