Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má taky astma, bere Inflammide dvakrát denně. Na poslední návštěvě u doktorky se manžel ptal, jestli to můžeme vy:,–(it, když už nekašle. Ta mu odpověděla, že vy:,–(it to určitě nemůže, prý je tato léčba napořád, protože po vysazení by se mu mohl stav rapidně zhoršit. ![]()
Taky máme ten medvídkový nádstavec. Je důležité po tomto dýchání vypláchnout pusu, aby se netvořily plísně. Malému se dělají koutky, když to šidíme.
Ahoj vsem,
nekdo se ptal, jak je to s tim odberem - moc si nepamatuju, ale myslim, ze to brali z ruky, normalne ze zily. Oni si s tim poradej, neboj se. Maly dite z toho nema rozum, tak se neboji, a kdyz to trochu boli, tak nez si to uvedomi, je po vsem.
Mne tam jednou vyvadel, ale to mu bylo uz asi 7 !! Proste najednou se sprajcnul, nechtel ji tu ruku vubec dat, byla to strasna scena - predstavte si, ze mu ten odber normalne nemohli udelat ! Kdyz jsme vysli do cekarny, tak se tam vsichni schovivave usmivali
A priste uz to neudelal … a ted nakonec chodi kazdy tyden na vakcinu, to pichaj do ramene, a vubec nic ho uz nastesti „nebere“ (ona uz na nej totiz pomalu leze puberta
).
Jo a jeste jsem chtela napsat, ze trochu vetsimu diteti - cca v tech 5ti letech uz pak nedavaji ten strasnej nastavec (vzdycky to vysvetlovani ruznym ucitelkam a zdravotnikum pri odjezdech na SVP, fotbal, tabor apod … clovek byl za exota), ale uz si to normalne foukne primo z toho inhalatoru. My ted mame nejaky Seretide - je to takove kolecko, akorat do ruky, foukne si do pusy (behem litani po byte) a jde dal … proste vubec uz ho to nijak nezatezuje, na SVP si to dela sam (samozrejme ucitelce to hlasim).
Vetsina dozoru od deti to zna, ale setkala jsem se i se zdravotnici (mlada holka), kdyz jel na soustredeni s tenisem, a ta ne me opravdu koukala jako zjara. Ta to videla poprve .......
Lenoska