Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj drbalky,
docela ráda bych se dozvěděla,jestli si Vaše dětičky dovedou hrát sami.Mám čtyřletého Filípka a osmi měsíčního Davídka.Někdy mám pocit,že ten starší potřebuje víc pozornosti než ten mladší.Když si s ním třeba začnu stavět z Lega,je ve svém živlu.Běda ale odejít.
Už si to nějak nepamatuju,ale mám pocit,že když jsem byla malá,měla jsem ve čtyřech letech obrovskou fantazii.Jestli to není tím,že hračky tenkrát nebyly tak dokonalé a opravdovské.
Mezi tím,co za mnou Filip běhá a kňuč¨mámo pojd' si hrát"ten mrňous se vesele kutálí po bytě,u všeho se zastaví,ochutná a koulí se dál.Je prostě spokojenej.
Markéta
Ahoj, starsi dcera co se tyce hrani apod. byla dost samostatna, pamatuju si ze napr. kdyz ji byly 2r tak se u nas vstavalo kolem 10h, ona sice vstavala treba uz v 7h ale krabici s hrackami mela u postylky, ty si natahala do postylky a treba ty 3h si hrala a proste cekala. Mladsi dcera taky nevyzaduje mou castou pozornost, vetsinu dne se zabavi sama nebo se segrou, ale je fakt ze je ted v obdobi kdy si ji nemusim vsimat ale musim byt na ocich
Sany.
Jen trocha psychologie. Do asi tří let věku stačí dětem hrát si vedle sebe, od těch tří let si umějí hrát i spolu, to se nejvíce učí sociálnímu chování. Možná, že vaše starší děti potřebují jenom společnost, kamaráda pro hru.
CHíííí, Lilo, ty jsi mi teď vybavila nápis na pokojíčkových dvěřích našeho kluka: poplatek za vstup 30 kč, maminkách vstup na uklízení zdarma.
Ségra je vždycky z pokojíčku vynesena,tátu vyhodí a to je teprve prvňáček…!
Ale to je z jiného soudku než byl dotaz, to já jenom tak pro pobavení =o)))
PS: když nám včera s manželem a s malou zabouchnul dveře přímo před nosem, manžel se naštval a dveře prostě vy:,–(il a odnesl do ložnice za skříň.
Radka