Anglický jazyk ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
16.9.05 11:50

Anglický jazyk ve školce

Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s výukou AJ u předškolních dětí?
Jaká cena kurzu Vám přijde přijatelná za pololetí, kdy AJ je 2×týdně 1hodinu?

Díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
553
16.9.05 13:14

Ahoj,
chystáme se začít navštěvovat experimentální výuku angličtiny s batoletem, 20.9. jdeme na první ukázkovou hodinu.
Cena kurzu je při frekvenci návštěv 1× týdně (90 minut) 3500 Kč na rok
při frekvenci 2-3× týdně + víkendové a prázdninové akce 7000Kč na rok.
Nevím, co je ještě zamýšleno víkendovými a prázdninovými akcemi, ale my máme zájem o ten „levnější“.
Jak se pohybují ceny ve školkách nevím, záleží asi také na lokalitě a úrovni výuky.
Přijatelná cena za pololetí mi přijde asi 2000Kč.
 Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
16.9.05 13:25

Ahoj,

od října budu vést v jedné MŠ, kam chodí syn, výuku AJ. Nechci od školky nic, budu to dělat zdarma, protože přece jen je to pro děti:-).
Frekvence myslím stačí 1× týdně. Jen je potřeba, aby dítko, jakmile nastoupí do školy, ve výuce jazyka pokračovalo, protože na základní škole se cizí jazyk vyučuje od 4. třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.9.05 14:21

Ahojky,
já sama učím angličtinu, ne tedy děti, ale myslím že začít s výukou co nejdříve je to nejlepší co můžete pro své děti udělat. Ony totiž veškeré tyto vědomosti absorbují šíleně „lehce“ a rychle a i když neumějí číst a psát tzv. audioorální metody výuky jsou tím nejlepším základem. Co se ceny týká tak si myslím, že to hodně záleží i na regionu. Výuka určitě musí být formou hry (jak jinak taky :wink: ) a musí děti zaujmout aby to dělaly rády a přirozeně. A jak už tady někdo uvedl musí se rozhodně pokračovat stále dál, jinak to děti zase stejně rychle zapomenou a veškeré peníze i „studium“ je pak nanic :cry: Ale toto platí ohledně výuky jazyků i u dospělých :(

Tak ať se děti baví (a rodiče jsou na ně pyšní)!!!!!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
16.9.05 14:52

Já si myslím, že učit se cizí jazyky ve školce je blbost a vyhozený peníze. Říká vám něco jméno Dr. Matějček? Uznávaný dětský psycholog…tan ten tvrdil, že dítě to málo, co se naučí z angličtiny ve školce, dožene ve škole tak rychle, že se nestihnete divit. Protože školáček už má tu hlavičku připravenou na učení a pohltí to rychle. Přijde mi zbytečný, dát peníze za to, že dítě bude ve školce vědět, že pes je dog a pár dalších slov :?
Doufám, že jsem vás nenaštvala svým názorem.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
16.9.05 15:57

ahoj, pracovala jsem v jazykové škole a ač nejsem lektorka, tak bych určitě nikdy nedala malému dítěti 90-ti minutovou „hodinu“-nebo jsem to v tom jednom příspěvku nepochopila správně (u toho „batolecího kurzu“)?
Tak dlouho se soustředit nevydrží.
Já osobně bych svoje dítě anglicky v předškolním věku učit nenechala. Plánuji, že pár slovíček ji naučím, ale v rámci běžného denního programu. Smysl by podle mě měla jen školka kde učitelky na děti běžně mluví anglicky, nebo alespoň používají pár výrazů. Pokud ale přijde lektor, něco do dětí hustí a pak ten jazyk děti zase týden neslyší, jsou to vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.9.05 16:18

Suhlasim s ET, ze anglictina raz za tyzden ziadny velky vyznam nema… tiez by som volila ak tak skolku, kde sa anglicky bezne hovori…
90 minut je pre predskolaka prilis… aj hodina sa mi zda vela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
16.9.05 16:26

Můj syn měl ve školce angličtinu 1× týdně asi půl hodinku a platili jsme 90,– Kč za rok. Jenom si opakoval to, co už znal z domu - byla to hlavně slovíčka, která se naučil při hraní anglického pexesa. Nechápu ale co může batoleti přinést 90 ti minutová výuka angličtiny a ještě za ty prachy…No, na druhou stranu, pokud je to výuka zaměřená hlavně na rodiče aby si mohli v kurzu odložit batole a učit se, pak je to super nápad!

• Citovat
  • Upravit
2114
16.9.05 16:58

Ahoj, moje dcera se take ucila ve skolce AJ. Ale kdyz uz ponekolikate po mem dotazu co se dnes naucila pokazde rekla ta sama slovicka (cca 5slov/3m) vyuku AJ jsem zrusila. AJ mela 1×t/1h. cenu si presne nepamatuju ale bud 10 nebo 20,–Kc/1h. Z toho vyplyva ze pro me by byla prijatelna cena max. 1440,–Kc za pul r.(2×t/1h.). Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.05 18:45

Ahojky,
můj syn také brzy nastoupí do školky. Zajišťovala jsem do ní sama učitelku AJ neboť se tam AJ neučí. Chtěla bych, aby chodil 2krát týdně na hodinu s max. počtem dětí 5 až 8. Víc ne, aby byla zajištěna intenz. výuky. Celkem budeme platit 600Kč týdně/ 2h. Záleží tedy na počtu přihlášených dětí, mezi ně se pak cena rozpočítá.
Ahoj Štěpík

• Citovat
  • Upravit
143
16.9.05 20:33

Nesouhlasím s názorem „blbost“ 8O .
Několikrát jsem viděla výuku malých dětí a rozhodně se o „blbost“ nejedná.Záleží hodně na tom, čemu rodiče dají přednost, čemu chtějí aby se dítě věnovalo. Stejně tak by někdo mohl říct, že „blbost“ je např. plavání od 6t. Jde o preference, ale čím dřív se dítě s angličtinou (nebo jiným jazykem) setká tím lépe pro něj. Osvojí si naprosto přirozeně např. odlišnou výslovnost, kterou absolventi dospěláckých kurzů např už nikdy úplně nezvládnou. (Bez delšího pobytu v zahraničí). Zvládnout tu samou úroveň trvá dospělým několikanásobně déle než dětem.
90 min pro děti předškolní i školní je ale opravdu těžko únosné. Většinou by to mělo být max. 45 min a i tak se musí častěji střídat aktivity kvůli jejich nestálé pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.9.05 20:35

Ještě k panu Matějíčkovi, který bezesporu uznávaný psycholog je (byl - bohužel). Má pravdu, ale výuka ve školce se od výuky ve škole zá:,–(ně liší. Měla by být výhradně formou hry, což již ve škole tak úplně nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.9.05 21:25

Ahoj, já jsem pro začít co nejdříve, předpokládám, že když „vyučují“ v MŠ angličtinu, tak formou hry, ne?!

Náš malej měl anglinu v 5ti letech ve školce po obědě místo spaní 30-45 min., hráli pexeso apod. Bavilo ho to, tak jsme ho přihlásili další rok na kurs pro předškoláky do Centra výuky, platili jsme 1500,– za rok, každý týden byla 1 hodina. Stále to bylo formou hry, protože neuměli ještě psát. Dětí bylo na kursu 9. Byl nadšený, děsně ho bavilo učit doma mě :lol: . Koupili jsme mu několik knížek stylu Anglický dětský slovník,pexeso apod.
Stále samozřejmě pokračuje, už má rozum, chodí do 2.třídy a dodávám, že chodí rád a dobrovolně, mají ve třídě už stálou partu.
A zrovna dneska přinesl ze školy papír, že budou mít cizí jazyk povinně již příští rok, tzn. od 3.třídy. Myslím, že se mu to bude sakra hodit.

Martino, určitě v tom pokračujte, můj manžel si myslel, jak umí anglicky, měl ji ve škole, teď se učí léta sám, ale kam se hrabe poslední dobou na malýho, i co se týče výslovnosti.

Asi se budu také muset přihlásit na kurs, oni dva si šeptaj anglicky a já rozumím každému pátému slovu. :oops: :D

Souhlasím s názorem, že 90 min se dítě nevydrží soustředit ani náhodou.
A také si myslím, že nemá cenu dávat na angličtinu dítě, jehož rodiče nemají o cizím jazyku ani páru, nemůžou tak doma rozvíjet získané vědomosti.

Tolik mé zkušennosti a názor.

Hezký večer!!

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
18.9.05 21:18

Ahoj!
V návaznosti na tuto diskuzi odesílám deníček English Baby Club a svůj názor si o zmíněném kurzu angličtiny pro batole udělejte samy.
Rozhodně svůj názor, že se dá s angličtinou začít už u tak malých dětí, nikomu nevnucuji, je to jen pro „úplnost informací“.
 Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
18.9.05 23:01

Ahojky…určo to bude alespoň zajímavé..u nás se dělaly kurzy pro maminy na mateřské..s hlídáním dětiček..ale taky jsem já sama učila a lektorovala kurzíky pro děti…i ty malinké - předškolní + prvňáčci…bylo to formou hry…vymalovánky, slovíčka dostávali i na domů s výslovností psanou foneticky (ne pomocí těch spec. znaků) ať to rodičové mohou sledovat a učit se taky…takové jednoduché pracovní listy, obrázky, míčky..hry…takže jednoduché říkánky a písničky a jednoduchá slovíčka - barvy, zvířátka,…+ zjednodušené frázičky…to měla dítka ráda…a já taky…
Jen malou poznámečku…týká se to pohledu dospěláků, kteří za oněch dob měli ruskou výuku vedenou převážněfrontálně (tj. učitel mluví, žáci poslouchají..pasivní výuka) a mají trošku na výuku cizích jazyků poněkud zkreslený názor…mnoho se jich taky obává se do cizího jazyka pustit..proč? je to o tom se taky pro něco nadchnout…i ta dítka musí mít motivaci…nemyslíte? A pak k čemu tedy aby dítko mluvilo, když rodiče nerozumí? Což tak to zkloubit dohromady?
Takže výuku - spíše hru na slovíčka…ano…snad…jako zpestření…ale rozhodně pokračovat dále…(ne jen ve školce, ale i na škole, v kroužku,..) jinak čím dřív, tím líp.....tomu tak moc zase nefandím…ze zkušeností lektorky i učitelky AJ na základní i střední škole…
Dalo by se o tom diskutovat dál a dál…názorů je mnoho…proto piště piště…taky mě to zajímá…
Zdraví Alča a 11měs Alánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect